Haberler

Bakan Soylu, Drift Yapan ve Makas Atan Sürücüleri Bir Kez Daha Uyardı

Güncelleme:

İçişleri Bakanı Soylu, Ankara'da otelde düzenlenen 'Trafik Güveliğinde Etkin Çözüm; Psikoteknik Çalıştayı'na katıldı. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya'nın da hazır bulunduğu programda konuşan Bakan Soylu, düz yollarda meydana gelen trafik kazalarına dikkat çekerek, "Özellikle bazı kesimler paparazi haberlerine verdikleri önemi, konuştuğumuz şu konuya biraz daha fazla verseler belki yılda 7 bin 400 insanı kaybetmeyeceğiz. En sonra trafik kazasını dün gece saat 22.00 civarında yaşamış bir insan olarak söylüyorum; Normal yolda giderken arkamızdan 220 promilli biri geldi vurdu, akşamın 22.00'si. Önceliklerimize hassasiyet göstermemiz lazım" dedi.

Bakan Soylu Belediye Gelir Elde Etsin Diye Milleti Cezaya Boğamayızİçişleri Bakanı Süleyman Soylu

"TRAFİK KAZALARINDA ÖLÜM SAYISI AZALDI"

Kendi işinin sigortacılık olduğunu, 25 yıl sigortacılık yaptığını anlatan Bakan Soylu, "Kasım ve Aralık ayında, 2017'nin Kasım ve Aralık ayına kıyasla trafik kazalarındaki ölüm sayısı yüzde 30 azaldı. Denetimlerle birlikte azaldı, hassasiyetle ve toplumsal farkındalık oluşturmayla azaldı" diye konuştu. Maket trafik polisi araçlarının kazaları azalttığını vurgulayan Soylu, kaza kara noktalarında Ramazan Bayramı'nda can kaybı olmadığını, Kurban Bayramı'nda ise 1 kişinin yaşamını yitirdiğini aktararak, "Ortalama hız koridoru uygulamasına da çok itiraz ettiler. Karayolları, 'Acaba biz gelir azaltımıyla karşı karşıya kalır mıyız?' diye endişe ortaya koydu. Hız koridoru uygulanan otoyollarda yüzde 26-27 trafik yoğunluğu artmış oldu; ama kaza oranları, ölüm oranları düştü. Birçok spesifik önlemler aldık. Türkiye'de son 10 yılda en çok kaza yapanları tespit ettik ve geçen yıl bunların tamamına eğitim verdik" dedi.

Bakan Soylu Belediye Gelir Elde Etsin Diye Milleti Cezaya Boğamayız

"BELEDİYELER GELİR ELDE ETSİN DİYE MİLLETİ CEZAYA BOĞAMAYIZ"

EDS'nin geçene de geçmeyene de ceza yazılan bir sistem olduğunu, bu yüzden risk alarak kapattıklarını vurgulayan Bakan Soylu, "Biraz FETÖ bulaşığı filan da vardı bu işte. Netice itibarıyla döndük, bunu yaptıktan sonra ilk müracaatı TSE ve Bilim Sanayi Bakanlığı'na yaptık. Şimdi yavaş yavaş Elektronik Denetim Sistemi'ni devreye alıyoruz. Ama nasıl? Affedersiniz, 500 metre arayla iki tane EDS kurulmaz. Burada amaç belediyelerin orada EDS'den gelecek paralarla elde edeceği gelirini artırmak değil, yapmayız olur biter. Amacımız kazayı azaltmak. Buna nezaret eden belediyeler de eğer bu konuda ufak tefek gelir elde ediyorlarsa bu elbette işimize yarayacaktır. Aksi takdirde belediye buradan direkt gelir elde etsin diye, kimse kusura bakmasın, milleti cezaya boğamayız. Böyle bir anlayışımız yok, onun için o işi kestik" açıklamasında bulundu.

Bakan Soylu Belediye Gelir Elde Etsin Diye Milleti Cezaya Boğamayız

"BAZI SÜRÜCÜLERİN HEYECAN ARAYIŞLARI VAR"

Makas atma ve drift yapmanın kanunla suç kapsamına alınmasının önemine dikkat çeken Bakan Süleyman Soylu, "Bazı sürücülerin heyecan arayışları var, heyecan arayan sürücüler gitsinler o heyecanı başka yerde arasınlar, trafikte değil. Birileri heyecan arıyor diye biz en yakınlarımızı, ülkeye, insanlığa gelecekte hizmet edecek evlatlarımızı ve sevdiklerimizi kaybedemeyiz. Bununla yüzleşmeliyiz. Bu işi gösteri haline getirenler var. Bazen iki araçla trafiğe çıkıyorlar, bir tanesi slalom yaparken diğeri arkadan video çekip sosyal medyada paylaşıyor. Benim en çok hoşuma giden iş, o adamı bulup, onun cezasını kesip, arabasını bağlatmak. Kimse kusura bakmasın böyle bir keyif yok. Bunun sporları var, gidersiniz yaparsınız. Herkes de sizi ayakta alkışlar. Sosyal medyada 3-5 beğeni almak, birilerinin hayatından daha mı kıymetli? ya sakat kalanlar? Hayatlarını elsiz, ayaksız, gözsüz, belki de beyin fonksiyonlarını kaybederek devam ettirmek zorunda kalanlar ne olacak? Birileri kendi egosunu tatmin edecek, akşamları arkadaş ortamlarında keyifli keyifli anlatacak diye bu cinayetlere tepkisiz kalamayız. Bunlara da 'kaza, kader, kısmet' diyemeyiz. Kimse kusura bakmasın, hukuk dairesinde bu işle mücadele etmeye kararlıyız." diye konuştu.

Bakan Soylu Belediye Gelir Elde Etsin Diye Milleti Cezaya Boğamayız

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Soylu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title