Haberler

Gündem Özeti / 16 Ocak 2019

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin MYK ve PM toplantılarına başkanlık edecek.

(Ankara/11.00/14.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İstanbul Teknik Üniversitesi ile mesleki ve teknik eğitim alanında iş birliği protokolü imza törenine katılacak.

(İstanbul/11.00)

2- AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER) tarafından Kızılcahamam'da düzenlenecek, "Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanları Buluşması"na iştirak edecek.

(Ankara/10.00)

3- TBMM Genel Kurulu'nda, yaşlılık aylıkları için 1000 liranın alt sınır belirlenmesi, yapılandırma süresinin uzatılması gibi düzenlemelerin de yer aldığı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00)

EKONOMİ

1- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından IPARD kapsamında iş birliği protokolü imzalanacak.

(Ankara/12.00)

2-Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, kasım ayına ilişkin özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu ile Para Politikası Kurulu toplantısında faiz kararını açıklayacak.

(Ankara/10.00/14.30)

3- TÜİK, Aralık 2018'e ilişkin konut satış istatistiklerini duyuracak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Filipinler'de Müslümanlara özerklik sağlayacak referandum öncesi gelişmeler takip ediliyor.

(Cotabota/Ankara)

2- İngiltere'nin AB ile vardığı birlikten çıkış (Brexit) anlaşmasının İngiltere parlamentosunda reddedilmesinin ardından gelişmeler izleniyor.

(Londra)

3- ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararının ardından gelişmeler takip ediliyor.

(Washington)?

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile bölgedeki durum izleniyor.?

(Halep/İdlib)

GÜNCEL

1- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, NATO genelkurmay başkanları toplantısına katılacak.

(Brüksel)

2- FETÖ davaları

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde Atatürk Havalimanı'nın işgal girişiminde bulunulması ve burada çıkan olaylarda 2 kişinin şehit edilmesine ilişkin 77'si tutuklu 159 sanığın yargılanmasına İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri'de devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde, Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlere ilişkin, sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de aralarında yer aldığı 224 kişinin yargılandığı davanın görülmesine Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

Karabük, Malatya ve Adana'da FETÖ/PDY yapılanmalarına ilişkin sanıkların yargılanmasına devam edilecek.

(Karabük/Malatya/Adana/10.00)

SPOR

1- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu ilk maçları sürüyor. Kupanın ikinci gününde Evkur Yeni Malatyaspor-Bodrum Belediyesi Bodrumspor, Medipol Başakşehir-Hatayspor, Trabzonspor-Balıkesirspor Baltok karşı karşıya gelecek.

(Malatya/16.30/İstanbul/18.30/Trabzon/20.30

2- Basketbolda FIBA Şampiyonlar Ligi'nin 11. haftasında A Grubu'nda Banvit, Rusya temsilcisi Nizhny ile deplasmanda karşılaşacak.

(Novgorod/19.00)

3- Basketbolda Kadınlar FIBA Avrupa Ligi'nin 9. haftasında B Grubu'nda Fenerbahçe, İspanya temsilcisi Perfumerias Avenida'yı Metro Enerji Spor Salonu'nda konuk edecek.

(İstanbul/19.30)

4- Voleybolda Erkekler CEV Şampiyonlar Ligi'nin 3. haftasında A Grubu'nda Halkbank, Rusya temsilcisi Zenit Kazan'ı TVF Başkent Voleybol Salonu'nda konuk edecek.

(Ankara/17.30)

5- Voleybolda Erkekler CEV Challenge Kupası 8'li final turu rövanş maçında Maliye Piyango, Portekiz temsilcisi Sporting ile deplasmanda karşılaşacak.

(Lizbon/23.00)

6- Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi'nin 13. haftasında Galatasaray HDI Sigorta-Karayolları, VakıfBank-Beşiktaş, Fenerbahçe Opet-Kameroğlu Beylikdüzü Voleybol İhtisas, Nilüfer Belediyespor-Türk Hava Yolları, Aydın Büyükşehir Belediyespor-Çanakkale Belediyespor, Halkbank-Eczacıbaşı VitrA karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/14.00/17.00/19.00/Bursa/17.30/Aydın/18.00/Ankara/19.30)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Merkez Yürütme Kurulu Mustafa Kemal Atatürk Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
title