Haberler

Sini Çayı Taştı Ev ve İşyerleri Sular Altında Kaldı

Mersin'in Bozyazı ilçesinde aşırı yağışlar dolayısıyla Sini Çayı'nın taşması sonucu çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı.

Mersin'in Bozyazı ilçesinde aşırı yağışlar dolayısıyla Sini Çayı'nın taşması sonucu çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı.

Bozyazı'da etkili olan şiddetli yağış ve fırtına yayla kesimindeki karların erimesi ile birlikte ilçe merkezinden geçen Sini Çayı'nın taşmasına neden oldu. Taşkın sonucu Çopurlu, Karaisalı ve Merkez mahallerinde bulunan sanayi sitesi, sebze hali, sera, ev, işyeri, devlet hastanesi ve D-400 karayolunu su bastı. Taşkın nedeniyle Kaymakam Hayatı Taşdan, Belediye Başkanı Mehmet Ballı, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Özer Dinçer ve İlçe Emniyet Müdürü Ertuğrul Ekici durum değerlendirmesi yaparak acil müdahale edilmesi gereken yerleri tespit edip ekipleri bölgelere sevk etti.

Kaymakam Taşdan, daha sonra su baskınlarının yaşandığı bölgelerde incelemelerde bulundu. Bozyazı Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulunan Taşdan, hastanen bodrum katının sular altında kalması ve elektrik santralinin de burada olması nedeniyle daha kötü bir olaya sebebiyet vermemesi nedeniyle elektriklerin kesilmesini ve acil hastaların Anamur'a yönlendirilmesini istedi. Bozyazı Belediyesi'nin jeneratör göndermesi neticesinde hastane hizmete devam edildi. D-400 Karayolu Dörtyol Kavşağında araçların kontrollü geçişine izin veren görevli polislerin bulunduğu noktaları da gezen Taşdan, polislerden durum ile ilgili bilgi aldı.

Kaymakam Taşdan, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, "Allah'a şükür korkulacak bir durum yok. Çok şükür bir can kaybımız bulunmamakta. Bazı işyerleri ve evlerin birinci katlarında su baskını yaşandı. Buralara da zamanında ekiplerimiz müdahale etti. Su seviyesinin çekildiğini gördük. Derelerde tabi aynı anda hem kar sularının erimesi hem de yoğun yağış gün boyunca afete sebep oldu. Takip ediyoruz. İnşallah biran önce ekiplerimiz sel kalıntılarını temizleyecek" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bozyazı Mersin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title