Haberler

Dha Yurt Bülteni -9

Mardin'de PKK'lı teröristlere ait patlayıcı ve mühimmat ele geçirildiMardin'in Nusaybin ve Derik ilçeleri kırsalında güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK'lı terörislerin kullanadığı sığınak ve barınaklarda 2 Kalaşnikof piyade tüfeği, 2 şarjör, 12 mutfak tüpü, 14 piknik...

Mardin'de PKK'lı teröristlere ait patlayıcı ve mühimmat ele geçirildi

Mardin'in Nusaybin ve Derik ilçeleri kırsalında güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK'lı terörislerin kullanadığı sığınak ve barınaklarda 2 Kalaşnikof piyade tüfeği, 2 şarjör, 12 mutfak tüpü, 14 piknik tüpü, 4 kilo patlayıcı, 20 metre infilaklı fitil, 3 el yapımı patlayıcı düzeneği, 600 pil, 200 metre bakır kablo ve çok sayıda örgütsel doküman, kitap, giyecek, tıbbi ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Mardin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Nusaybin ve Derik kırsalında terör örgütü PKK'nın kış yapılanmasına yönelik operasyon başlattı. Operasyonların düzenlediği bölgede arama yapan jandarma ekipleri, teröristlerin kullandığı sığınak ve barınaklarda 2 Kalaşnikof piyade tüfeği, 2 şarjör, 12 mutfak tüpü, 14 piknik tüpü, 4 kilo patlayıcı, 20 metre infilaklı fitil, 3 el yapımı patlayıcı düzeneği, 600 pil, 200 metre bakır kablo ve çok sayıda örgütsel doküman, kitap, giyecek, tıbbi ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Bölge halkımızın desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlerimiz kararlılıkla devam edecektir" denildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------------

Ele geçirilen patlayıcı ve malzemeler

Patlayıcıların imha anı

Detay ve genel görüntü

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 20 MB

Haber: Nezir GÜNEŞ-Kamera: MARDİN,

====================

Tunceli'de karayollarında mahsur kalan 301 kişi kurtarıldı

Tunceli'de yoğun kar yağışı, tipi ve çığ düşmesi sonucu kapanan karayollarında mahsur kalan 55 araçtaki 301 kişi, kurtarıldı.

Tunceli- Pülümür karayolu, dün saat 22.00 sıralarında çığ düşmesi sonucu kapandı. Kar yağışı ve tipinin etkisini artırdığı karayolunda mahsur kalan 6'sı otobüs, 2'si TIR, toplam 55 araçta 236 kişi mahsur kaldı. Bunun üzerine Tunceli Valisi Tuncay Sonel başkanlığında kriz masası kurularak, kurtarma çalışması başlatıldı. Çalışmalara AFAD, Kızılay, jandarma, polis, sağlık, Karayolları gibi çok sayıda kurum katıldı. Vali Sonel de çalışmaları yakından takip etti. Yaklaşık 5 saatlik çalışmayla mahsur kalanlar kurtarılarak kent merkezindeki otel, yurt ve spor salonlarında misafir edildi.

Tunceli-Ovacık yolunda ise mahsur kalan 3'ü minibüs, 8 araçtaki 65 kişi de ekiplerin yoğun çabası sonucu kurtarıldı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------------

Mahsur kalanlar

Valinin aracı

Kurtarma çalışması

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 1 MB, 6 MB, 5 MB

Haber: Ferit DEMİR-Kamera: TUNCELİ,

================

Menderes'te oluşan düdene vatandaşların ilgisi sürüyor

İzmir'de geçen hafta yağan rekor düzeydeki yağışlar sonrasında Menderes ilçesinde yağmur sularının toplandığı tarım arazisinde oluşan düdende suyun şelale şeklinde akışını izlemek ve fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlar, bölgeye akın ediyor.

İzmir'de geçen hafta üç gün aralıksız devam eden yağışlarda metrekareye toplam 250 kilogram civarında yağmur düştü. En fazla yağış düşen bölgelerden birisi de Menderes ilçesi oldu. Rekor yağış sonrasında bölgede dikkat çeken doğa olayları da yaşandı. Menderes'in kırsal Karakuyu Mahallesi'ndeki tarım arazilerinde biriken yağmur sularının etkisiyle yeraltındaki çatlaklar ortaya çıktı. Yağmur sularının bu çatlaklardan yeraltına şelale şeklinde akmaya başlaması ilginç görüntü oluşturdu.

Düden olarak bilinen bu oluşumu görmek isteyen vatandaşlar, bölgeye akın etti. Meraklı gözlerle suyun çatlaktan akmasını izleyen vatandaşlar, hatıra fotoğrafı çekmeyi de ihmal etmedi. Menderesli vatandaşlardan Musa Meslioğlu, ilk kez böyle bir görüntüyle karşılaştıklarını dile getirerek, "Ben 57 yaşındayım bu arazide ilk defa böyle bir şey görüyoruz. İlk kez yaşanıyor" dedi. Suyun yer altındaki boşluklara akması nedeniyle bölgede başka göçük yaşanmasından endişe ettiğini söyledi. Hüseyin Meslioğlu ise fotoğraf çektirmek için geldiklerini söyleyerek, "Bu köyde oturuyorum. Bunu ilk defa gördük. Biz de fotoğraf çektirmeye geldik" diye konuştu.

Öte yandan havadan da görüntülenen bölgede suyun yerin altına akmaya devam ettiği görülürken, herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için çevresine emniyet şeridi çekildi.

Görüntü Dökümü

----------

Arazide oluşan düdenden görüntü

Drone görüntüleri

Röportajlar

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN / İZMİR,

===============

Bolu Dağı'nda çok sayıda tanker bekliyor(2)

GEREDE'DE YOL 1 SAAT KAPALI KALDI

D-100 Karayolunun Gerede ilçesi mevkiinde İstanbul istikametine seyir halinde olan bir TIR, kar nedeniyle kayganlaşan yolda kayarak yolu kapattı. TIR'ın yolu kapatmasıyla yaklaşık 5 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Sürücüler, dondurucu soğukta araçlarının içinde yolun açılmasını bekledi. Aracında beklemekten sıkılan bir sürücü, dışarı çıkarak yol kenarındaki köpekleri besledi. Karayolları ve polis ekiplerinin yaklaşık 1 saatlik çalışmasının ardından yolu kapatan TIR kaldırıldı. TIR'ın kaldırılmasıyla trafik açıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------

-Oluşan trafik

-Röportajlar

-Detaylar

Süre: 02.32-Boyut: 284 MB

Haber: Murat KÜÇÜK/BOLU,

=================

Çocuklarının haber alamadığı Güldane nine, bulundu

Çorum'da il dışında bulunan çocuklarının haber alamadığı Güldane K. (85),  polis ekiplerince kapısı kırılarak girilen evde bulundu.

Kentin, Bahçelievler Mahallesi'ndeki evinde yanlız yaşayan Güldane K.'dan haber alamayan il dışındaki çocukları, komşularından yardım istedi. Çocukların annelerine ulaşamadıklarını söylemesi üzerine, yaşlı kadının komşusu eve gelip zile bastı, ancak kapıyı açan olmadı. Komuşların haber vermesi üzerine mahalleye polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen ekipler, kapıyı kırarak içeri girdi. Eve giren ekipler yaşlı kadının yatağında oturduğunu gördü. Parkinson hastası olduğu öğrenilen Güldane K., karşısında ekipleri görünce şaşkınlığını gizleyemedi.

Sağlık görevlileri tarafından muayene edilen yaşlı kadının sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, ekipler de bölgeden ayrıldı. Çocuklarıyla telefonda görüştürülen Güldane K., zil sesini duymadığını söyledi.

Görüntü Dökümü:

------------

İtfaiye ekiplerinin kapıyı açma çalışması

-Komşusu ve yaşlı kadınla Röportaj

-Detaylar

(SÜRE: 1.30 sn ) (BOYUT: 18. 4 MB)

Haber-Kamera: Serkan BARIŞ/ÇORUM,

===================

Havaya rastgele ateş açtı, polisi alarma geçirdi

Tekirdağ'ın  Malkara ilçesinde kurusıkı tabanca ile havaya rastgele ateş açan E.C.(40), alarma geçen polis tarafından yakalandı. E.C., tabancasını yeni aldığını ve çalışıp çalışmadığını denemek için rastgele ateş açtığını söyledi.

Olay, Camiatik Mahallesi'ndeki Kamyon Garajı mevkisinde meydana geldi. Otomobiliyle geldiği garajdaki işyerleri önünde üzerinde taşıdığı tabancayla havaya rastgele ateş açan E.C., daha sonra ayrıldı. Silahlı bir kişinin rast gele havaya ateş ettiği ihbarı üzerine

Malkara İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri üzerlerine çelik yelekler giyip, uzun namlulu silahlarla aramalarda bulundu. Ateş eden kişinin uzaklaştığını belirleyen polis, olay yerinde geniş çaplı incelemede bulundu. Çevredeki görgü tanıklarının bilgisine başvurup, ateş açan kişinin kullandığı otomobilin plakasını saptayan polis, ilçe genelinde geniş kapsamlı operasyon başlattı.

Ateş açan E.C., ilçe merkezinde otomobili durdurularak gözaltına alındı. Otomobilde yapılan aramada 1 kurusıkı tabanca, tabancaya ait 2 şarjör ile mermiler ele geçirildi. Polis merkezine götürülen E.C.'nin ilk ifadesinde, "Kurusıkı silahı yeni aldım. Çalışıp çalışmadığını denemek için havaya ateş ettim" dediği öğrenildi. E.C., hakkında, 'Genel güvenliği kasten tehlikeye sokma' gerekçesiyle başlatılan soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------

-Olay yerine gelen uzun namlulu silah ve çelik yelekli polisler

-Polisin çalışmalarından detaylar

-Olay yerinde inceleme

-Ateş açan E.C.'nin yakalanması

-E.C.'nin gözaltına alınması

-E.C.'nin ekip otosuna bildirilmesi

-Detaylar

Haber-Kamera: Murat YAYIN/MALKARA(Tekirdağ),-

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title