Haberler

Minik Çevre Elçilerinden Vatandaşlara Doğa Dostu Bez Çanta ve Çam Fidanı

Minik çevre elçilerinden vatandaşlara doğa dostu bez çanta ve çam fidanı

Gaziosmanpaşa'da doğayı korumak için 'Çevre Elçileri' vatandaşlara bez çanta dağıtıldı

İSTANBUL - Gaziosmanpaşa'da 'Çevre Elçisi' öğrenciler tarafından doğaya zarar veren plastik poşetlerin kullanımının önüne geçmek için vatandaşlara bez çanta dağıtıldı. Çevreyi koruma adına mesajlar veren minikler, bez çanta yanında vatandaşlara çam fidanı da hediye etti.

Gaziosmanpaşa'da 'Çevre Elçisi' öğrenciler tarafından 1 Ocak'tan itibaren ücretli olarak satılmaya başlanan ve doğaya zarar veren plastik poşetlerin kullanımının önüne geçmek için pazarda vatandaşlara bez çanta dağıtımı yapıldı. Yoğun ilgi gören dağıtımdan Gaziosmanpaşalılar oldukça memnun kaldı.

Gaziosmanpaşa'da 1 Ocak'tan itibaren ücretli olarak satılan ve doğaya zarar veren plastik poşetlerin kullanımının önüne geçmek için 'Çevre Dostu Gaziosmanpaşa için 7'den 70'e El Ele' isimli bir kampanya düzenlendi. Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin desteklediği etkinlikte 'Çevre Elçisi' öğrenciler özel kıyafetlerini giyerek, Gaziosmanpaşa Meydanı'nda bulunan pazarda vatandaşlara bez çanta ve çam ağacı fidanları dağıttı. Yoğun ilginin olduğu bez çanta dağıtımından Gaziosmanpaşalılar oldukça memnun kaldı. Kimi vatandaşlar bez torba dağıtımıyla adeta geçmişe döndüğünü söyledi. Çocuklara destek vermek ve çevre bilinci oluşturmak amacıyla Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da kampanyaya katıldı. Usta bir yandan vatandaşlara bez çanta dağıtırken bir yandan da plastik poşet kullanan pazarcıları bez çanta kullanmaları konusunda uyardı.

" Bunun bir kampanyadan çok poşetin kullanılmaması gerektiğini ve poşet devrinin bittiğini göstermek için yaptık "

Türkiye'de plastik poşet sektöründen nasıl istihdam ve ticaret geliştiyse, bez çanta ve file gibi ürünlerden de istihdam sağlanacağına değinen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta " Çocuklarımız bunu yaz tatillerinde bile önemli bir sorumluluk alarak, zaman zaman karşılaştığımız ortamlarda 'biz çevre elçisiyiz' diye tanıtarak büyük bir duyarlılık gösterdiklerini bizlere ifade etmişlerdi. Şimdi 7'den 70'e projesi kapsamında özellikle ilkokul çocuklarımızın çevre bilincini geliştirmek ve daha yaşlı büyüklerimizle birlikte çevre dostu bilincini yerleştirmek için bir kampanya başlattık. Poşet devri bittiğini, eskiden toplumun geleneklerine uygun çanta, file veya bez çanta kavramlarının gündemimize girmesi gerektiğini düşündük. Bunun bir kampanyadan çok poşetin kullanılmaması gerektiğini ve poşet devrinin bittiğini göstermek için yaptık. İlerleyen dönemlerde Türkiye nasıl bir poşet sektörü oluşturduysa ve poşet sektöründen istihdam ve ticaret geliştiyse, önümüzdeki süreçte yine bez çanta, file gibi çevre dostu bu tür ihtiyaçları karşılayacak ürünler üretilecek ve büyük bir sektör olacaktır " diye konuştu.

" Çocuklar kendi geleceklerine sahip çıktı "

Vatandaşlar plastik poşet kullanmasın diye bez poşet dağıttıklarını söyleyen Şah Emir Ersen " Plastik poşetler doğayı kirletiyor. Ama bez poşet kirletmiyor. Biz burada herkese plastik poşet kullanmasın diye bez poşet dağıttık. Plastik poşetler yırtılabiliyor ama bez poşetler kolay kolay yırtılmıyor " dedi.

Hem doğayı koruduklarını hem de geleceğine sahip çıktıklarını belirten Beren Ayan " Plastik poşetler doğada çok uzun süre kaldığı için bez poşet kullanımını çoğaltma amacıyla bu bez poşetleri dağıtıyoruz. Hem doğayı koruyoruz hem de geleceğimize sahip çıkıyoruz " dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Gaziosmanpaşa DOST Partisi Plastik Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title