Haberler

Yolları Açmak İçin 33 Yıldır Karla Mücadele Ediyor

HALİFE YALÇINKAYA - Türkiye'nin en fazla yerleşim yerine sahip ili Sivas'ta, İl Özel İdaresinde greyder operatörü olarak olarak yapan Himmet Erdoğan, 33 yıldır köy yollarını ulaşıma açıyor.

Türkiye'nin en büyük yüz ölçümüne sahip ikinci kenti Sivas'ta, merkeze ve 16 ilçeye bağlı yaklaşık 1200 köy bulunuyor.

Çetin kış şartlarının yaşandığı kentte İl Özel İdaresi ekipleri, özellikle kış aylarında kar nedeniyle kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için gece gündüz demeden mesai yapıyor.

Sıcaklıkların zaman zaman sıfırın altında 25-30 dereceye kadar düştüğü, kar kalınlığının yer yer bir metreyi bulduğu kırsal alanlarda, zorlu şartlarda iş makineleriyle özverili şekilde çalışan İl Özel İdaresi ekipleri, kapanan köylerin yollarını açarak vatandaşların yardımına koşuyor.

İl Özel İdaresinin Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğünde 33 yıldır görevli 55 yaşındaki Himmet Erdoğan da karlı köy yollarını açmak için çalışan ekipte görev yapıyor.

Her sabah geldiğinde "Bismillah" diyerek greyderinin kontağını çeviren Erdoğan, iş makinesinin bakım ve kontrollerini yaptıktan sonra kar esareti altındaki yerleşim yerlerine ulaşımı sağlamak için yola koyuluyor.

"Evim" dediği greyderin kabininde bazen 18 saate kadar kalabilen Erdoğan, ardından gelen ve "servis" adı verilen kamyondaki iki mesai arkadaşıyla karla mücadele çalışmalarına katılıyor.

Çocukken gördüğü greyderle iş makinelerine merak sardı

Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukken köylerine gelen greyderi gördüğünde iş makinelerine karşı bir merak sardığını söyledi.

Daha sonra zor ama bir o kadar da zevkli olan greyder operatörü olmaya karar verdiğini dile getiren Erdoğan, mesleğini çok sevdiğini ifade etti.

Erdoğan, Sivas'ın çok geniş bir coğrafyaya sahip olduğuna işaret ederek, "Açılacak köy yollarına aciliyet durumuna göre önem veririz. Hastalık, cenaze gibi durumlara öncelik veririz ve çalışmalarımızı 7 gün 24 saat esasına göre sürdürürüz." dedi.

Karla mücadele ekipleri olarak kışın zor şartlar altında kar ve tipide görev yaptıklarını anlatan Erdoğan, kendilerini en çok yoran şeyin ise asılsız ihbarlar olduğunu belirtti.

Erdoğan, karla mücadele çalışmalarını bir plan dahilinde yürüttüklerini, gelen acil bir ihbarla en yakın ekiplerin o bölgeye yönlendirildiğini söyledi.

"İş makinesi benim ayrılmaz bir parçam"

Karla mücadelede, gerektiği zaman 24 saat görev yaptıklarını aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

"İş makinesi benim ayrılmaz bir parçam. Ondan ekmek yiyorum, onu çok seviyorum ve ona çok bakıyorum. İçerisinde yeri geliyor yemeğimi yiyor, çayımı içiyorum. 1998'de Gürün ilçesinde kar mücadelesi yapıyoruz, yolda öğrenci servisi kalmıştı. Servis içerisinde 17 öğrenci vardı ve tam 17 saat sonra onları kurtarmayı başardım. Tam çocukları kurtardım, greyderin mazotu bitti. Allah yardımcı oldu bize, çocukları kurtardıktan sonra mazot bitti."

Başta köy muhtarları olmak üzere köy halkının kış aylarında kendilerini dört gözle beklediğini vurgulayan Erdoğan, "Köye girdiğimiz zaman karşılarlar, sıcak çayımızı verirler. Tipili havalarda görüntü sıfıra indiği zaman gidemiyorsun veya zorlanarak gitmek zorunda kalıyorsun. Yolu bulmakta zorluk yaşıyoruz. Sorumluluk alanımızdaki köy yollarını virajından tabandaki taşına kadar ezbere biliyorum. Greyderin bıçağı değip de zarar vermesin diye hafızamıza alırız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Sivas Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title