Haberler

Hatay Burası Deniz Değil Amik Ovası

Burası deniz değil Amik OvasıÇUKUROVA bölgesinde son günlerde etkisini gösteren yoğun yağışlar Tahtaköprü Barajı ve 17 Mart Afrin Barajı'nda su seviyesinin yükselmesine neden oldu.

Burası deniz değil Amik Ovası

ÇUKUROVA bölgesinde son günlerde etkisini gösteren yoğun yağışlar Tahtaköprü Barajı ve 17 Mart Afrin Barajı'nda su seviyesinin yükselmesine neden oldu. Barajlardaki kapakların açılmasıyla Amik Ovası'nda su seviyesi yükselmeye devam ediyor.

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne bağlı Karacannık, Kumtepe Mahalleleri tamamen sular altında kalırken, Özkurtuluş ve Sulukuy'de kısmen etkilendi. Bu arada bir bölümü ekili ve boş olmak üzere binlerce dekar alanda sular altında kaldı. Başta Karacannık mahallesi olmak üzere Kumtepe Mahallesi'nde yükselen suların etkisinde kalması sonucu yaklaşık 30 ev tahliye edildi. Vatandaşlar ya yüksek yerlere ya da Reyhanlı'daki yakınlarının yanına taşındı. Bunun yanında küçükbaş ve kanatlı olmak üzere çok sayıda hayvanında telef olduğu belirtildi. Başta Karacannık ve Kumtepe olmak üzere yerlerde bir çok bölgede dün akşamdan bu yana tedbir amaçlı elektrik kesintisi yapıldı. Öte yandan sel suları nedeniyle okullara da gidilemeyince Kaymakamlık tarafından Karacannık, Kumtepe, Özkurtuluş ve Suluköy Mahallelerinde yarın da dahil olmak tatil edildi. Bir sağlık ocağı da sular altında kaldı. Bölgede ise AFAD, UMKE ekiplerinin yanı sıra Jandarma Komutanlığı ve ambulans ekipleri de mahallelerde acil hastalara yardımcı olurken, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından ihtiyaçlar gideriliyor.

6 YIL SONRA YENİDEN SEL

Mahalle sakini Ahmet Döner, Tahtaköprü ve Afrin Barajı'nın açılması ve yağmur suları nedeniyle oluşan selin 1-1,5 metreyi bulduğunu söyledi. Barajın açılması nedeniyle gece suyun yükseldiğini ve bazı hayvanlarının telef olduğunu belirten Döner, sıkıntı çektiklerini kaydetti. Bundan 6 yıl önce yaşanan selde 11 yaşında olan Merve Döner ise, doğal afeti 6 yıl sonra yeniden yaşadığını belirterek, Ben ortaokul birinci sınıfa giderken de bu afeti yaşamıştım. Aradan 6 yıl geçti. Kurutulan Amik Gölü kendine ait olanı istiyor. Hatta bu yıl daha şiddetli geldi. Evlerimiz sular altında kaldı. Umarım daha da yükselmez dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amik Ovası Afrin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title