Haberler

Turkcell'in Geliştirdiği Yerli Arama Motoru Yaani, Yapılan Bazı Aramalarda Büyük Bir Skandala İmza Attı

Güncelleme:

Turkcell tarafından geliştirilen, "Dilinizden anlayan Türkiye'nin arama motoru" sloganıyla piyasaya hızlı bir giriş yapan Yaani arama motoru, "Harçlığını arkadaşıyla paylaşan çocuk" için yapılan aramaya cinsel içerikli sonuçlar çıkararak büyük bir skandala imza attı.

Haberler.com / ÖZEL HABER

Turkcell'in "Dilinizden anlayan Türkiye'nin arama motoru" sloganıyla piyasaya sürülen Yaani arama motoru çok konuşulacak bir skandala imza attı.

"Aradığın ağaç olsun" sosyal sorumluluk projesiyle internet kullanıcılarının dikkatini çeken Yaani, son günlerin fenomeni olan 'Harçlığını arkadaşıyla paylaşan çocuk' için yapılan aramalarda cinsel içerikli sonuçlar çıkardı.

Turkcell'in Geliştirdiği Yerli Arama Motoru Yaani, Yapılan Bazı Aramalarda Büyük Bir Skandala İmza Attı

SORUN ALTYAPIDAN KAYNAKLI

Her 100 arama için 1 ağaç dikileceğini duyuran Yaani'nin altyapısından kaynaklanan bazı sorunlar nedeniyle ortaya büyük bir skandal çıktı. Türkiye'de kullanılan arama motorlarının cinsel içerikli sitelere uyguladığı filtreyi uygulamadığı görülen Yaani, kullanıcılar tarafından büyük eleştirilere maruz kalıyor.

Turkcell'in Geliştirdiği Yerli Arama Motoru Yaani, Yapılan Bazı Aramalarda Büyük Bir Skandala İmza Attı

YAZILANI ALGILAMAYIP CİNSEL İÇERİKLİ SONUÇLAR ÇIKARDI

"Paylaşan çocuk" aramasıyla fenomen olan küçük çocuğa ait olan sonuçları çıkaran Yaani, "Harçlığını arkadaşıyla paylaşan çocuk" aramasına cinsel içerikli sonuç çıkardı. Kelimeleri algılayıp sonuçlar çıkaran arama motoru, var olan kelimelerin yazılmış olmasına rağmen farklı sonuçlar çıkarması kafaları karıştırdı.

BAZI KULLANICILARDA CİNSEL İÇERİKLİ SONUÇLAR ÇIKMADI

"Harçlığını arkadaşıyla paylaşan çocuk" aramasını Yaani üzerinden yapan bazı kullanıcılar cinsel içerikli sonuçlarla karşılaşmadı.

GOOGLE VE YANDEX'TE YAPILAN AYNI ARAMA DOĞRU SONUÇLAR ÇIKARDI

Google ve Yandex gibi dünyada bir çok ülkede kullanılan arama motorları üzerinde yapılan, "Harçlığını arkadaşıyla paylaşan çocuk" mevcut video sonuçlarını ortaya çıkardı.

Turkcell'in Geliştirdiği Yerli Arama Motoru Yaani, Yapılan Bazı Aramalarda Büyük Bir Skandala İmza Attı

YAANİ'NİN KULLANICILARI ETKİLEYEN "ARADIĞIN AĞAÇ OLSUN" PROJESİ NEDİR?

Dünyanın ilk dijital operatörü Turkcell tarafından hayata geçirilen Türkiye'nin arama motoru Yaani, geleceğe daha yeşil ve yaşanabilir bir Türkiye bırakmak için Tarım ve Orman Bakanlığı'yla el ele bir proje hayata geçiriyor. Bu proje sayesinde artık Yaani'den yapılan aramalar karşılığında ağaç dikiliyor, Yaani sayesinde Türkiye'ye kocaman ormanlar kuruluyor.

Birleşmiş Milletler'in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda 2020 yılına kadar karasal eko-sistemlerin eski haline getirilmesi hedefleniyor. Ormansızlaşmanın durdurulması da, iklim değişikliğinin etkilerinin azaltılması açısından hayati önem taşıyor. Çevre dostu teknoloji Yaani, bu projeyle milyonlarca türe yaşam alanı, temiz hava ve su kaynağı sağlıyor.

Türkiye'nin Arama Motoru Yaani'den Büyük Skandal

KAÇ ARAMAYA 1 AĞAÇ DİKİLECEK?

Her 100 arama için 1 ağaç dikilecek. (1.000.000 ağaç ile sınırlıdır.)

AĞAÇLAR NEREYE DİKİLECEK?

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygun görülen alanlara ağaçlandırma yapılacak.

Sadece uygulamada yaptığım aramalar mı geçerli olacak?

Hayır. Hem uygulama üzerinden, hem de web üzerinden yapılan tüm aramalar için geçerlidir.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türkiye 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (60)

realite:

emin olun ki o ağaçlar da dikilmez. sosyal sorumluluk adı altında biz topluma yaşadığımız ortama duyarlıyız diye hava atmasını bilirler. gerisi hikaye. . .

14
11
yanıtYanıtla
turgut:

yerli olan şeyleri gömmeye amma meraklısınız ha. haber mi bu şimdi. google da bir iki harf yazınca incilden tevrattan müslümanlığa aykırı sözde ayetler çıkıyordu. su akar yolunu bulur. sistem hatası oldu diye koca projeyi çamura atmak ancak bizde olur

19
4
yanıtYanıtla
koyun çabanı!:

ulan biraz araştırma oku, senin vergilerini teşvik veya ucuz kredi adı altında götürme numarası bunlar , allah akıl vermiş kullanamıyorsan bari bilenlere sor ;yazıklar olsun size !

yanıt1
yanıt0
Adsız:

Yaani. com. tr ye ''Harçlığını arkadaşıyla paylaşan çocuk'' Yazdım. haberle alakası yok. Normal haberi gösteriyor. Olmamıştır demiyorum. Olmuş olabilir. Sonuçta bir yazıılım bu. Ancak ben yaani''i beğeniyorum. gelişmesine katkı olsun diye de hergün arama için kullanıyorum. Ülke olarak biz sahip çıkmazsak, Dünyanın öbür ucundan gelen adamlar mı sahip çıksın.

14
1
yanıtYanıtla
fuat paşa:

yaani dimi dimi dimi. .

yanıt1
yanıt0
deli mustafa paşa:

ne cahil milletiz ;bu cehalet milli birşey üretemez işbirlikçiler, dispiritörler dışında. üstelik elinde kulanabileceği mucize bir kütüphane olmasına rağmen kör . . . yazık yazık. . . !

yanıt0
yanıt0
sanki:

Reklamın iyisi kötüsü olmaz mantığıyla yapılan birşeyler var sanki burada :)))

14
0
yanıtYanıtla
zzzz:

bende yazdım öle birşey çıkmadı ne oldu başarılı oldu galiba yaniii

12
1
yanıtYanıtla
YOKSA:

Adamına göre muamele yapıyor galiba.

yanıt0
yanıt0
Cevoli:

Eksikleri olabilir. Programın geliştirilmesi lazım.

8
3
yanıtYanıtla
Tüm 60 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title