Haberler

Datathon"Da Kazanan Geleceğin Veri Bilimcileri Belli Oldu

ING'nin, inovasyon ekosistemine destek kapsamında bu yıl ilk kez düzenlediği online veri bilimi yarışması "ING Datathon"da kazananlar belli oldu.

Yarışmacıların, kodlama becerilerini ve matematiksel ve istatistiksel algoritmaları kullanarak veriden katma değeri yüksek sonuçlar çıkartmalarının beklendiği ING Datathon'da ilk üçe giren yarışmacılara, düzenlenen ödül töreninde, 2 bin lira, 15 bin lira ve 10 bin liralık hediye çekleri verildi.

Geleceğin veri bilimcilerinin arandığı ING Datathon'da, öncelikle katılımcılara yarışma sorusu ve veri seti verildi.

Ardından da, bir aylık sürede, yazdıkları kodlar, ürettikleri çözümler ve çözümlerini görselleştirdikleri grafiklerle birlikte, kendilerini ve projedeki yaklaşımlarını anlatan üçer dakikalık videoları istendi.

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Okan Örsan Özener ve Dr. Erinç Albey'in yanı sıra ING Bank'ın teknoloji, krediler risk analitiği, veri yönetimi ve CRM risk analitiği gibi bölümlerinin üst düzey yöneticilerinden oluşan Datathon jürisi tarafından yapılan değerlendirme ile ilk 10'a kalan yarışmacılar belirlendi.

ING Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Bahadır Şamlı, verinin ulaşılabilirliği ve çeşitliliğinin her geçen gün hızla arttığı günümüzde, rekabet tanımının da artık değiştiğini söyledi ve şöyle devam etti:

"Günümüz dünyasında rekabette öne geçmek için tüm süreçlerinizi veriye dayandırmanız gerekiyor. Buna hedef belirleme, karar alma, uygulama gibi tüm aşamalar dahil.

"Bunun için de kodlama ve matematiksel/istatistiksel algoritmaları kullanarak, datadan katma değeri yüksek sonuçlar elde etmeniz gerekiyor.

"Biz de ING olarak bankacılık deneyimini müşterilerimiz için bambaşka bir noktaya taşıma iddiamız doğrultusunda adımlarımızı veriye dayanarak atıyoruz.

"Büyük veriye, yapay zekaya, istatistiğe, veri analizine, yeni teknolojilere meraklı genç veri bilimcilere kapımızı açıyoruz.

"Bu yaklaşımla, 2014 yılından bu yana düzenlediğimiz ING Hackathon'dan sonra ilk kez, ING Datathon adıyla düzenlediğimiz online yarışmamızda, geleceğin veri bilimcilerini aradık.

"Önümüzdeki süreçte Datathon ile bu alandaki genç yeteneklere destek vermeyi sürdüreceğiz." (Fotoğraflı) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Şamlı CEO Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title