Haberler

Kartal'da Çöken Binada Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 11'e Yükseldi

Güncelleme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kartal'da çöken binanın enkazında yapılan arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. Soylu, "Çöken binanın enkazından bir kişinin daha cansız bedeni çıkarıldı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 11'e yükseldi." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olay Kartal'da çöken bina ile ilgili yaptığı açıklamada ölü sayısının 11'e yükseldiğini, 13 yaralının ise tedavisinin devam ettiğini bildirdi. Soylu, "Kartal'da çöken binanın enkazından bir kişinin daha cansız bedeni çıkarıldı. Kartal'da çöken binada hayatını kaybedenlerin sayısı 11'e yükseldi." ifadelerini kullandı.

Son Dakika! Kartal'da Çöken Binanın Enkazında 4 Kişinin Daha Cesedine Ulaşıldı

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 10'A YÜKSELDİ

İstanbul Valiliği, Kartal'da çöken binada 4 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldığını, olayda hayatını kaybedenlerin sayısının 10'a yükseldiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, dün Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak'taki Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesi nedeniyle Valilik tarafından oluşturulan Kriz Merkezince yürütülen arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Valiliğin bugün 17.30 itibarıyla düzenlediği basın toplantısında, arama kurtarma çalışmalarında 6 vatandaşın hayatını kaybettiği, yaralı kurtarılan vatandaşın da 13 olduğunun bildirildiği hatırlatıldı.

Son Dakika! Kartal'da Çöken Binanın Enkazında 4 Kişinin Daha Cesedine Ulaşıldı

"MAALESEF 4 VATANDAŞIMIZIN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILMIŞTIR"

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Devam eden arama kurtarma çalışmalarında saat 19.15 itibariyle maalesef 4 vatandaşımızın daha cansız bedenine ulaşılmıştır. Böylece hayatını kaybeden vatandaşlarımız 10'a ulaştı" ifadelerine yer verdi. İstanbul Valisi Yerlikaya, enkazdan kurtarılan 13 kişinin ise tedavisinin sürdüğünü ifade etti.

İşte İstanbul Valisi Yerlikaya'nın paylaşımı:

Son Dakika! Kartal'da Çöken Binanın Enkazında 4 Kişinin Daha Cesedine Ulaşıldı

HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Kartal'da binanın çökmesi sonucu hayatını kaybedenlerden 7'sinin kimlikleri belli oldu.

Alınan bilgiye göre, Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak'taki Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesi sonucu hayatını kaybedenlerden 7'sinin kimlikleri tespit edildi.

Bu kişilerin, aynı aileden Erdoğan ve kızları Eslem (18) ile Ecrin Alemdar (11), Mustafa ile eşi Safiye, halası Saime ve annesi Safiye Alemdar olduğu öğrenildi.

Cenazeler, Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çöken Binada Ölü Sayısının 11'e Yükseldiğini Açıkladı

BAKAN SOYLU, ÖLÜ SAYISININ 11'E YÜKSELDİĞİNİ AÇIKLADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kartal'da enkaz alanındaki kriz masasında açıklamalarda bulundu. Soylu, İstanbul Kartal'da çöken binanın enkazından son olarak 1 kişinin daha cesedinin çıkarıldığını ve ölenlerin sayısının 11'e yükseldiğini açıkladı. 13 yaralının ise tedavisinin sürdüğü belirtildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çöken Binada Ölü Sayısının 11'e Yükseldiğini Açıkladı

"ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI TÜM HIZI İLE SÜRÜYOR"

Soylu, "Yaklaşık 31 saattir, göçüğün olduğu andan itibaren çalışmalarımız büyük bir gayret ile devam ediyor. 13 yaralımız, 10 vefatımız vardı, yarım saat kırk dakika önce yine bir vatandaşımızı enkaz altından çıkardık. Allah rahmet eylesin. Son vefat eden kişinin kimlik çalışmalarını, savcılık ekiplerimiz tespit etmeye çalışıyor. Onu da tespit ettiğimiz andan itibaren, kamuoyu ile paylaşacağız. Arama kurtarma çalışmaları tüm hızı ile sürüyor. Şu anda gerek AFAD ekipleri, gerek itfaiye ekipleri, gerek Sağlık Bakanlığı 112 ekipleri, gerek jandarma kurtarma ekipleri, gerek UMKE, gerekirse sivil toplum kuruluşları hakikaten insan üstü bir gayret ile çalışmalarına devam ediyor. Duamız gayretimiz ve çalışmalarımız sürüyor. Çok titiz ve önemli bir çalışma yapılıyor. Ailelerin her birine buradan şükranlarımızı iletiyoruz. Allah sabırlarını arttırsın. Çalışan arkadaşlarımıza gayret vermesi için Allah'a dua ediyoruz" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çöken Binada Ölü Sayısının 11'e Yükseldiğini Açıkladı

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kartal Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title