Haberler

Bayrampaşa'da Tanzim Satışları Başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesince sebze meyve fiyatlarını düşürmek amacıyla Bayrampaşa'da tanzim satış noktası kuruldu.

Yıldırım Mahallesi'ndeki tanzim satış noktasının açılış töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, uygulamanın, enflasyonla mücadele kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı ile beraber geliştirildiğini söyledi.

Vatandaşa hijyen içinde sağlıklı ürünleri market kalitesinde sunmayı amaçladıklarını dile getiren Baraçlı, "Bizler de ekip arkadaşlarımızla bu çalışmayı tamamlamış olduk. İstanbul'da 34 ilçede 50 noktada bu hizmeti sürdüreceğiz. En önemli unsur vatandaşlarımızın teveccühü. Bizler de bu teveccühe karşı tüm tedbirleri almış bulunuyoruz." dedi.

Tanzim satış noktasının 10.00-19.00 saatleri arasında hizmet vereceğini belirten Baraçlı, "Tanzim satış uygulamamız, İstanbul'a büyük kolaylık sağlayacak. Tabii ki ürün çeşitlerimiz var. 7 çeşit ürünle bu çalışmamızı şimdilik başlatacağız. Bunun ötesinde yapılan alışverişlerde 3 kilogramlık bir sınırlamayla bu çalışmayı yürüteceğiz. Bu çalışma sürekli devam edecek. Bu uygulama herhangi bir stoklama yapma ihtiyacını ortadan kaldırıyor." diye konuştu.

Hayri Baraçlı, İstanbul'un 50 noktasında ürünleri aynı kalite ve standartta vatandaşlara ulaştıracaklarını ifade ederek, bu satış noktalarının devamlı olacağını aktardı.

Satılan ürünlerin Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden toplanacağını vurgulayan Baraçlı, "Tarım ve Orman Bakanlığımızla sürekli temas halindeyiz. Bu noktada Tarım ve Kredi Kooperatifleri ile beraber bu malları temin ediyoruz ve bunların tonları da talebe göre değişecek. Talep olduğu müddetçe miktarını artıracağız. Şu anda 7 çeşit üründe bu hizmeti veriyoruz. Talep oldukça bununla ilgili düzenlemeleri de yapacağız." ifadelerini kullandı.

Baraçlı, şu anda planlanan 50 nokta dışında talep doğrultusunda ilçeler bazında bu değerlendirmeleri tekrar yapacaklarını anlatarak, bu nokta sayılarının daha da artırılabileceğini kaydetti.

Vatandaş fiyattan memnun

Tanzim satış noktasından alışveriş yapmak için gelen 74 yaşındaki Samiha Bingöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fiyatların gayet uygun olduğunu belirterek, "Gelirken pazarda sordum soğanın kilogramı 5 liraydı, almadan geldim. Tanzim satış noktasının açılacağını duymuştum, sora sora burayı buldum. Buradaki fiyatlar markete göre de pazara göre de çok iyi. Bundan sonra ihtiyaçlarımı buradan karşılayacağım." diye konuştu.

Ercan Köylübayı, fiyatların bu şekilde devam etmesi halinde vatandaşların ilgi göstereceğini anlatarak, "Pazar fiyatları da otomatik olarak düşecek. Geçen hafta patlıcan 20 liraydı, 10 liraya düştü. Tanzim açılınca 5 liraya da düşer." dedi.

"Enflasyonla topyekun mücadele bu olsa gerek." diyen Murat Tellioğlu da "Pazarda 12 lira olan patlıcan burada 4,5 lira. Çarliston biber dışarıda 12-13 lira, burada 6 lira. Allah devletimizden binlerce kez razı olsun, fırsatçılara da fırsat vermesin. Mücadele bu şekilde yapılır. İstanbul için 50 nokta az gelir. İnşallah daha da çoğalır ve halkımız bundan faydalanır. Artık pazarcılar bu durumdan kendilerine pay çıkarsınlar, bundan sonra buradan alışverişimizi yapacağız." ifadelerini kullandı.

CHP'li aday da ziyaret etti

Tanzim satış noktasına gelen CHP'nin Bayrampaşa Belediye Başkanı adayı Remzi Albayrak da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, burada yapılan faaliyetleri yerinde görmek istediğini söyledi.

Burada Albayrak'ın yanına gelen Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner de Albayrak'a yapılan hizmeti beğenip beğenmediğini sordu.

Albayrak'ın beğendiğini söylemesi üzerine Aydıner, "Fiyatlar çok ucuz, çok uygun. Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyoruz. Yıldırım Mahallesi halkı olarak böyle güzel bir tanzim satış noktası açtık, bunları çoğaltacağız. Önemli olan halkın ucuz ve kaliteli ürün almasını sağlamak, bunu da inşallah biz yapacağız." dedi.

CHP'li aday Remzi Albayrak ile Belediye Başkanı Atila Aydıner arasında gelişen ve vatandaşların da ilgiyle izlediği diyalog şöyle devam etti:

"Albayrak: Artık vatandaş karar versin

Aydıner: Vatandaş zaten kararını verdi

Albayrak: Mutlaka vatandaşa rağmen bir şey olmaz. Bunlar bizim eski sosyal demokrat belediyeciliğin uygulamaları. Bunlar halkın yararınaysa bu görev de bize tevdi edilirse biz bu projeleri uygulamaya adayız. Halkla birlikte karar aşamasında halkı da masaya oturtup onların istedikleri projeleri uygulamak lazım.

Aydıner: Zaten halkın istediği şeyi yaptık. Bundan sonra da halk ne diyorsa o olur."

Fiyatlar

Yıldırım Mahallesi'nde açılan ve vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği tanzim satış noktasında, patatesin kilogramı 2 liradan satılırken, soğan 2 lira, ıspanak 4 lira, sivri biber 6 lira, domates 3 lira, patlıcan 4,5 lira, çarliston biber 6 lira, salatalık da 4 liradan satışa sunuldu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Bayrampaşa İstanbul Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title