Haberler

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu

Trabzon'da, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında süreç yönetimi ve güvenlik çözümleri konulu toplantı yapıldı.

Trabzon'da, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında süreç yönetimi ve güvenlik çözümleri konulu toplantı yapıldı.

Bir otelde düzenlenen toplantının açılışında konuşan Vali İsmail Ustaoğlu, internetin hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğunu, beraberinde veri güvenliğinin sağlanmasının da gündeme geldiğini söyledi.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun son dönemin en çok konuşulan konuları arasında yer aldığını ifade eden Vali Ustaoğlu, "Bu kanunun amacı, kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere, kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyacakları usul ve esasları düzenlemek." dedi.

Ustaoğlu, toplanan verilerin ülkeler için oldukça kritik öneme sahip olduğuna işaret ederek, "Bütün devletler verilerin yurt dışına çıkmasıyla ilgili hukuki kısıtlar koyuyor ve vatandaş verilerinin ülke sınırları içerisinde kalması için çaba harcıyorlar. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında kişisel verinin yurt dışına çıkarılmasına dönük kısıtlama, kurallar ve cezai yaptırımlar uygulanıyor. Ülkemizde de kişisel verilerin korunmasının önemi her geçen gün artıyor." diye konuştu.

Konuşmaların ardından kanun kapsamında katılımcılara çeşitli bilgiler sunuldu.

Türkiye genelinde 60 üniversiteden yaklaşık 150 bilişim uzmanının katıldığı program 3 gün devam edecek.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Trabzon Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title