Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

1)HAVADAN TESPİT EDİLEN KAÇAKLAR YAKALANDI

İZMİR'in Seferihisar ilçesinde yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak için hazırlık yaparken havadan tespit edilen, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 49 kaçak göçmen, Sahil Güvenlik ekiplerinin çalışmasıyla yakalandı. Dikili ilçesinde de denize açılan 58 kaçak göçmen yakalandı. Sahil Güvenlik uçağı, dün (pazartesi) saat 00.30 sıralarında, Seferihisar'ın Doğanbey Burnu doğusunda denize açılmak üzere hazırlık yapan bir grup kaçak göçmeni tespit etti. Kaçakların, kıyıdaki lastik bota bindiği görüldü. Durumdan haberdar edilen Sahil Güvenlik botundaki görevliler, bölgeye gelerek lastik botu durdurdu. Lastik bottaki 17'si Orta Afrika Cumhuriyeti, 12'si Afganistan, 5'i Eritre, 4'ü İran, 4'ü Somali, 2'si Sudan, 2'si Filistin, 2'si Gana ve 1'i Nijerya uyruklu olmak üzere toplam 49 kaçak göçmen yakalandı. 29'u erkek, 14'ü kadın ve 6'sı çocuk olan kaçak göçmen grubu, Sahil Güvenlik botuyla kıyıya getirildi.

DİKİLİ'DE DE 58 KAÇAK YAKALANDI

Aynı gün Dikili'nin Madra Çayı güneyinde, saat 04.30 sıralarında, Sahil Güvenlik botu tarafından bir lastik bot tespit edildi. Durdurulan lastik bottaki kontrolde 42'si Suriye, 8'i Irak ve 8'i Filistin uyruklu olmak üzere toplam 58 kaçak göçmen yakalandı. 15'i erkek, 13'ü kadın ve 30'u çocuk olan bu grup da kıyıya getirildi. Yakalanan tüm kaçaklar, kimlik tespit işlemi sonrası İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

(Sahil Güvenlik kamerası görüntüleri)

Seferihisar'da havadan tespit edilen kaçak grubundan görüntü

Kaçak göçmenlerin yakalanmasından görüntü

Haber- Kamera: Kadir ÖZEN / İZMİR,

=================================================

2)MUŞ'TA 10 METREYİ BULAN KARLA MÜCADELE

MUŞ'un güneyinde Kurtik Dağı çevresinde bulunan 9 köy ve 12 mezra yolunu açık tutmak için Özel İdare ekipleri 24 saat karla mücadele çalışması yapıyor. Deniz seviyesinden 2500 metre yükseklikteki Kurtik Dağı çevresindeki yerleşim yeri yolunda fırtınanın da etkisi ile biriken yer yer 6-10 metreyi bulan kar ekiplerce temizleniyor.

Kapanan köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdüren Muş İl Özel İdaresi ekipleri, 9 köy ve 12 mezraya ulaşımı sağlayan yaklaşık 110 kilometrelik Üçevler grup yolunda zorlu bir mücadele veriyor. Kar ve tipinin biriktirdiği karlar sebebiyle yer yer 10 metreye ulaşan kar dağlarını temizlemeye çalışan ekipler, yolda etkili olan tipi ve fırtına engelini de aşmaya çalışıyor. İş makinelerinin 2 günden beri kar ve tipi altında mücadele ettiğini belirten Osman Korkmaz, tipi ve fırtınanın işlerini zorlaştırdığını söyledi.

İl Özel İdaresi ekiplerinin kış mevsimi süresince adeta yol nöbeti tuttuğunu belirten Ağıllı Köyü Muhtarı Abdüsselam Dinçer, 9 köy ile 12 mezraya ulaşımı sağlayan yolun bölgenin zorlu etabını oluşturduğunu ifade etti. Muhtar Dinçer, ekiplere öz verilerinden dolayı teşekkür ettiğini belirtti. Köylere yolcu taşıyan minibüs sürücüleri Nazmi Çavuş ve Burhan Şen, ekiplerin ulaşımın rahat sağlanması için büyük çaba gösterdiklerini bildirdi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Grup yolunda savurma makinesi ile çalışmalardan detaylar

-Kepçe ve greyder köy yollarını kardan temizleme çalışmalarından detaylar

-Minibüs şoförleri Özel İdare çalışanı ile röportaj

-Yollardan detaylar

Haber-Kamera: Mehmet AYDIN / MUŞ,

=================================================

3)9 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞUNA BAKKALDA CİNSEL İSTİSMARDA BULUNDU

ISPARTA'nın Yalvaç ilçesinde, Fahrettin Ü. (75) oğluna ait bakkal dükkanında kız çocuğu N.T.'ye (9) cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı.Yalvaç ilçesi Kuyucak köyünde oturan evli ve 4 çocuk babası Fahrettin Ü., dün yardım için oğlu M.Ü.'ye ait bakkal dükkanına gitti. Fahrettin Ü.'nün bakkalda yalnız olduğu sırada alışveriş için N.T. adlı kız çocuğu geldi. İddiaya göre Fahrettin Ü., çikolata verdiği çocuğu önce elle taciz etti. Ardından da dükkanın kapısını kilitleyip, N.T.'ye cinsel istismarda bulundu.

ANNESİNE ANLATTI

N.T., eve gidince olayı annesine anlattı. Annesi de hemen jandarmaya haber verdi. Fahrettin Ü., jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Fahrettin Ü. suçlamaları reddederken, jandarma iş yerindeki güvenlik kamerasına ait kayıtları incelemeye aldı.

KÜÇÜK KIZ HASTANEDE TEDAVİ ALTINA ALINDI

Cinsel saldırı sonrası rahatsızlandığı bildirilen N.T., Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Nurettin ARKAN/YALVAÇ (Isparta), -

=================================================

4)YARALI KARTALIN İMDADINA KARLA MÜCADELE EKİPLERİ YETİŞTİ

HAKKARİ'de karla mücadele çalışması yapan ekiplerin baygın ve yaralı olarak bulduğu kaya kartalı belediyeye ait Veteriner İşleri Müdürlüğü'nde tedavi altına alındı.

Hakkari ve çevresinde kar yağışını durmasının ardından yol açma çalışmalarına başlayan Hakkari İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, Kavaklı köyü yolunda çalışma yaparken, yol kenarına düşmüş bir  kaya kartalı buldu. Yaralı kartal ekipler tarafından alınarak Hakkari kent merkezine getirildi. Belediye Vetiriner İşleri Müdürlüğü'ne getirilen yaralı kartal burada tedavi altına alındı. Veteriner Hekim Faysal Cindioğlu, kartalın kanadında çıkık, ayrıca zehirlenmiş olabileceğini belirtti. Cindioğlu, kartalın tedavisini sürdüğünü, sağlığına kavuştuktan sonra da doğal yaşam alanına bırakacaklarını söyledi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Özel idare ekiplerinin yaralı kartalı veterinel kiliniğine getirilmesi

Yaralı kartalı bulan Sedar Özbek isimli personelin konuşması

Veterinel ekiplerinin mudahale etmesi

Veterinel Faysak cindioğlu konuşması

Genel Detay

Mehmet ÖZKAN/HAKKARİ,-

==============================================

5)HAMAM GİRİŞİNDEKİ 500 YILLIK 'KUŞ SARAYI'

TOKAT'ın Zile ilçesinde Osmanlı döneminde yapılan, mülkiyeti Bıyıklı İbrahim Ağa Vakfı'na ait olan Yeni hamamın giriş kapısının üzerinde bulunan 'Kuş Sarayı' yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Saray, yaklaşık 500 yıldır kuşları ağırlıyor.

Zile ilçesinde Cedit Mahallesi, Fenerci Sokakta bulunan 16'ncı yüzyılda Osmanlı döneminde yapılan Yeni Hamam halen ilçede hizmet veriyor. Kuzey-güney doğrultusunda uzanan, dört eyvanlı ve köşe halvetli plan tipinde inşa edilmiş hamam ilçedeki önemli eserler arasında yer alıyor. Kuzeyden itibaren sırayla soyunmalık, soğukluk, sıcaklık ve su deposu bölümlerinden oluşan hamamın giriş kapısının üzerinde ise 'Kuş Sarayı' bulunuyor. Serçe türü kuşların barınması için oluşturulan saray, yüzyıllardır serçelere ev sahipliği yapıyor. Zile Belediyesi Kültür Müdürü Necmettin Eryılmaz eserin ilçenin önemli hamamlarından biri olduğunu belirterek, "Bu hamamın en büyük özelliği giriş kapısının üstünde bulunan serçe sarayıdır. Bundan 500 yıl önce ecdat kuşlara yuva yapmışlar. O kuşlar 500 yıldır bu serçe sarayının içerisinde barınıyorlar. Ecdadın tarihe, çevreye ve hayvanlara ne kadar önem verdiğini gösteriyor. Bu hamam da şu anda faaliyette. Restorasyonla iç tarafı yapıldı. 1500'lü yıllarda yapılmış. Tarihi bir vakfiye hamamı. Serçe sarayını İstanbul'da bazı camilerde görebiliyoruz. Bir de Bursa'da birkaç yerde var. Kuş sarayları, kuş evleri diye geçiyor. Sanatsal açıdan bakıldığında penceresi, kapısı, blok bir granit taş oyularak yapılmış içerisinde bölmeler var, yavruluğu var. Ecdat özenerek kuşlara güzel bir saray yapmış" dedi.

İşletmeci Murat Dişkaya ise hamamın yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi gördüğünü belirterek, "Genelde dışarıdan gelen misafirlerimiz fotoğraf çekmek istiyor. Tarihçesi geçmişe dayandığı için. Gündüzleri kadınlara, akşamları ise erkeklere hizmet veriyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Hamamın görüntüsü

-Giriş üzerindeki kuş sarayı

-Belediye Kültür Müdürü Eryılmaz'ın konuşması

-Hamam işletmecisinin konuşmaları

Haber-Kamera:  Fatih YILMAZ/ZİLE(Tokat),

(320 mb)

==============================================

6)KAPKAÇ ŞÜPHELİSİ, YAKALANAN ARKADAŞINA BAKMAK İÇİN OLAY YERİNE GELİNCE YAKALANDI

KONYA'da bankadan 60 bin lira çekip otomobiline yürüyen Y. Y.'nin çantasını alıp kaçtığı ileri sürülen Anıl Salih U. (24),  Y. Y. ve yanındaki bir yakını tarafından yakalandı. Şüphelilerden kaçan Uğur K. (21) ise bir süre sonra, arkadaşının durumun merak edip olay yerine tekrar gelince, fark edilip yakalandı.

Olay, saat 16.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan bankalar bölgesinde meydana geldi.  Y.Y., bankadan çektiği 60 bin lirayı çantasına koyduktan, sonra  yanında bir yakınıyla otomobiline doğru yürümeye başladı. Y.Y.'yi takip eden şüpheliler, otomobiline bineceği sırada arkadan gelerek elindeki para dolu çantayı aldı. Şüphelinin peşini bırakmayan Y.Y. ve yakını, şüphelilerden Anıl Salih U.'yu para çantasıyla birlikte yakalarken, diğer şüpheli olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

ARKADAŞINA BAKMAYA GELDİ, YAKALANDI

Yakalanan Anıl Salih U., polise teslim edildi. Polis, Anıl Salih U.' ya kaçan kişinin kim olduğunu sordu. Bu sırada arkadaşının durumunu  merak edip tekrar olay yerine gelen Uğur K., Y.Y.'nin yakını tarafından fark edildi. Fark edildiğini anlayan Uğur K., kaçmaya başladı. Kısa süren kovalama sonucu Uğur K., yakalandı.

SUÇLARINI İNKAR EDİP:  "BİZ KAPKAÇ YAPMADIK.  KİM DİYOR ONU? HANİ GÖRÜNTÜ NEREDE?"

Gözaltına alınan şüphelilerden Anıl Salih U., kendisini görüntüleyen basın mensuplarının sorusu üzerine, "Biz kapkaç yapmadık. Kim diyor onu? Hani görüntü nerede? Her söylenene inanma" dedi. Uğur K. ise kapkaç değil, kavga ettiklerini ileri sürerek, "Biz kapkaç yapmadık. Kavga ettik. Görüntü filan her şey var" diye kendini savundu.

İstanbul'dan Konya'ya geldikleri tespit edilen 2 kişinin polisteki sorguları sürüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------

Olay yerine tekrar gelen Uğur K.'nin gözaltına alınması

Şüphelilerden detay

Y.Y.'den detay

(Haber- Kamera: Tolga YANIK KONYA DHA)

=====================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Seferihisar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title