Haberler
BBC

Trump Meksika Duvarı İçin 'Acil Durum İlan Edebilir'

Beyaz Saray, Başkan Donald Trump'ın hükümetin açılabilmesi için iki partinin üzerinde anlaştığı "ulusal güvenlik yasasını" imzalayacağını ancak aynı zamanda Meksika sınırına inşa etmek istediği duvara gerekli bütçeyi sağlayabilmek için "ulusal çapta acil durum" ilan edebileceğini açıkladı.

ABD'de Cumhuriyetçi Parti Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell, Başkan Donald Trump'ın Meksika sınırına inşa etmek istediği duvar için "ulusal çapta acil durum" ilan edebileceğini açıkladı.

Demokratların duvar için gerekli finansmana onay vermemesi ardından ABD'de bütçe onaylanamamış ve federal hizmetler kısmen durmuştu.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Başkan Trump'ın hükümetin kapalı kalmasını engellemek için Cumhuriyetçiler ile Demokratların üzerinde anlaşmaya vardığı "sınır güvenliği yasasını" imzalayacağı, aynı zamanda ABD-Meksika sınırına inşa etmek istediği duvar için ulusal çapta acil durum ilan edeceği belirtildi. Trump'ın bu adımı, duvar için gerekli olan finansmanı askeri ödenekten karşılamak için atacağı bildirildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders "Başkan duvar inşa etme, sınırı koruma ve ülkemizin güvenliğini sağlama sözünü tutuyor. Sınırda insani krizi önlemek ve güvenliği sağlamak için Başkan idari eyleme geçecek - buna ulusal acil durum da dahil" dedi.

Cumhuriyetçi Parti Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell da Başkan'ın hükümetin açılabilmesi için 1.3 milyar dolarlık anlaşmayı onaylayacağını, ancak 5 milyar dolara mal olması beklenen duvarın inşası için acil durum ilan edebileceğini söyledi. Anlaşma Kongre'de oylanacak ABD Kongresi'nde hükümetin yeniden kapanmasını önleyecek bütçe anlaşması üzerinde bugün oylama yapılması bekleniyor.

Anlaşma, ABD-Meksika sınırında bariyer inşası ve diğer bazı güvenlik tedbirleri için ödenek ayrılmasını öngörüyor.

Bütçenin onaylanamaması nedeniyle yaşanan krizi çözmek ve hükümetin yeniden açılmasını sağlamak üzere Cumhuriyetçi Parti ve Demokratlardan oluşan bir komisyon kurulmuş ve Kongre üyeleri dün gece geç saatlere kadar, komisyondan çıkan sınır güvenliği düzenlemesine son halini vermeye çalışmıştı.

Düzenlemede sınırın 90 kilometrelik kısmına bariyer inşası için 1,37 milyar dolar ayrıldı.

Hükümetin tekrar kapanmaması için Kongre'nin tasarıyı Cuma geceyarısına kadar geçirmesi ve Başkan Donald Trump'ın da imzalaması gerekiyor.

Trump'ın başkanlık seçim kampanyasında en büyük seçim vaadi olan duvarın inşası için gerekli olan finansmanı acil durum ilan edip Kongre'yi baypas ederek, askeri bütçeden karşılaması bekleniyor.

BBC

Donald Trump Beyaz Saray Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title