Haberler

Dünya Şampiyonu Güreşçi, Mezarı Başında Anıldı

Dünya şampiyonu milli güreşçi Hüseyin Akbaş, vefatının 30. yıl dönümünde memleketi Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Çevreli Beldesinde anıldı.

Şampiyon Akbaş'ın mezarı başında düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, törende yaptığı konuşmada, Dünya Şampiyonu Hüseyin Akbaş'ın azmin, çalışkanlığın sembolü olduğunu söyledi. Akbaş'ın o zamanki şartlarda bu coğrafyaya bakıldığında asla mücadeleden vazgeçmeyen, yılmayan, yılgınlık göstermeyen, belirlediği hedeflere azimle kararlılıkla giden bir yiğidin adı olduğunu ifade ederek,"Hüseyin Akbaş ikinci olarak bana şunu ifade ediyor. Sayısız dünya şampiyonlukları almış, milletimizin göğsümüzü kabartmış, bağımsızlığımızın sembolü İstiklal Marşımızı sayısız yabancı ülkelerde dinletmiş, ulusal onurumuz, haklı gururumuz olmuştur. Bir millete, bir sporcuya verebileceği bundan daha büyük bir onur, bir gurur olabilir mi? Ne yapmış İstiklal Marşımızı söyletmiş. Haklı onurumuz, gururumuz olmuş. Ama sadece İstiklal Marşımızı söyletmemiş, ya da bağımsızlığımızın özgürlüğümüzün sembolü Türk Bayrağımızı göndere çektirmemiş. Bir milletin zekasını, gücünü, karakterini, ahlakını, yetenek ve yetilerini milletler arası arenada göstermiş. Böylece Türk milletinin zekasını, kudretini, çalışkanlığını, çevikliğini bütün dünya milletlerine göstermiş. Bize yaşattığı ikinci bir gurur. Hüseyin Akbaş başka ne yapmış? Memleketin meselesini dert etmiş. Madalyalar kazanmış, Dünya,Olimpiyat ve Avrupa şampiyonlukları kazanmış. Aktif sporu bıraktıktan sonra da doğduğu, büyüdüğü, ekmeğini yediği, suyunu içtiği, havasını teneffüs ettiği, hayatını ve yaşamı beraber paylaştığı insanları terk etmemiş. Onların derdini dert edinmiş, problemlerini yüreğinde hissetmiş, milletin derdiyle hemhal olmanın, onların dertlerini yürekte hissedip çözmenin ne demek olduğunu milletine anlatmış, hayırlı hizmetler yapmış. Bu yüzden de anlamlı ve önemli. Hüseyin Akbaş aynı zamanda centilmen. Küçük yerlerden çıkmış dünya çapında madalyalar kazanmış, Türk milletinin centilmenliğini, nezaketini yansıtmış. Bize bir sürü güzel örnek bırakmış. Hepsinin yanın da gelecek kuşaklara umut bırakmış. Heyecan, hedef bırakmış. Bu kadar güzellikleri bırakan rahmetli Hüseyin Akbaş'ın anne ve babasını, yetişmesinde, başarısında emeği geçen, katkı sağlayan herkesi rahmet anıyorum, kalanlara sağlık diliyorum."diye konuştu.

Çevreli Belde Belediye Başkanı Ercan Gürer ve şampiyon güreşçinin kızı Semra Akbaş Esen'in konuşmalarının ardından mezar başında Kur'an-ı Kerim okunarak merhum Hüseyin Akbaş için dua edildi. Yapılan törenin ardından Akbaş'ın anısına Çevreli Hüseyin Akbaş Güreş Eğitim Merkezi'nde 'Minikler Serbest Güreş Şampiyonası' düzenlendi. 10 kategoride kilolarına göre mücadele eden güreşçilere ödülleri Vali Dr. Ozan Balcı ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Törene Vali Dr. Ozan Balcı, Almus Kaymakamı Hamza İnam, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, Almus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Arıkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl MüdürüCemil Çağlar, Çevreli Belediye Başkanı Ercan Gürer ve Merhum Hüseyin Akbaş'ın Kızı Semra Akbaş Esen, yakınları ve vatandaşlar katıldı. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title