Haberler

Almanya'da "Dualı Gömlekler Sergisi" Açıldı - Köln

Almanya'nın Köln kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Merkezi'nde "Dualı Gömlekler Sergisi" açıldı.

Almanya'nın Köln kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Merkezi'nde "Dualı Gömlekler Sergisi" açıldı.

DİTİB Köln Merkez Camisi Sergi Salonu'nda tezhip sanatçısı Ayşe Vanlıoğlu ve hat sanatçısı Mehmet Vanlıoğlu tarafından hazırlanan ve 26 eserin yer aldığı serginin açılışını Türkiye'nin Köln Başkonsolosu Ceyhun Erciyes ve DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen yaptı.

Başkonsolos Erciyes, burada yaptığı konuşmada serginin hem estetik açıdan hem de edebi açıdan ne kadar zengin bir kültüre sahip olduğumuzun bir yansıması olduğunu belirtti.

Erciyes, "Bu sayede ecdadımızın ne kadar gelişmiş bir kültürel ve sanatsal birikim sahibi olduğunu görmüş oluyoruz. Bunların yaşatılması ve bu güne aktarılması da çok önemli. Bu eserleri sunarken hem tarihi yansıtmışlar, hem de kendi birikimlerini ve yorumlarını da katmışlar. O da sergiye ayrı bir güzellik katmış." dedi.

Tezhip sanatçısı Ayşe Vanlıoğlu, açılışın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 kişilik çalışma grubuyla birlikte bu sergiyi hazırlarken çıkış noktalarının şifa niyetine yazılan Kaside-i Bürde olduğunu belirterek, bunun ilk sergileri olduğunu söyledi.

Vanlıoğlu, "Bu çalışmayı tarihi bir aktarım olarak düşünüyorum. Biz bunu tarihte insanların yaptığı gibi ebced hesabı, ay güneş hesabı ile yapmadık, biz bunu sanatsal olarak bu güne aktardık. Bu bizim ilk sergimiz ve bundan sonra farklı yerlerde sergiler planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Sergi 17 Şubat'a kadar gezilebilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Diyanet İşleri Başkanlığı Almanya Köln Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title