Haberler

Beşar Esad'dan Dikkat Çeken Türkiye ve YPG Açıklaması

Güncelleme:

Suriye Devlet Başkanı Esad, rejim askerlerinin ülkenin kuzeyini kontrol altına alacağını söyleyerek terör örgütü YPG/PKK'ya çağrı yaptı. Esad açıklamasında, "Türkiye'nin saldırılarından korkan Kürtleri sadece rejim askerleri koruyabilir." dedi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkedeki son gelişmelere ilişkin düzenlenen toplantıda, isim vermeden terör örgütü YPG/PKK için, "Amerikalılara güvenen gruplara, onların sizi korumayacağını söylüyoruz." dedi.

Beşar Esad Esad'dan Dikkat Çeken Türkiye ve YPG Açıklaması

ESAD'DAN KRİTİK AÇIKLAMALAR

Ülke çapından yerel temsilcilerle bir araya gelen Esad, ' Suriye'yi bölme planının yeni olmadığını' söyledi. Bu planın ' Suriye'nin sınırlarının dışına çıkarak tüm bölgeyi kapsadığını' söyleyen Esad, "Bazı devletlerin Suriye politikası terörü desteklemeye ve devlet otoritesinin altını oyma amaçlı kapsamlı bir ademi merkeziyetçiliği teşvik etme amaçlıydı." ifadelerini kullandı.

"SURİYE'NİN KUZEYİNDE HER KARIŞ TOPRAĞI KONTROL EDECEĞİZ"

Esad, ayrıca Amerikan güçleri ülkeden çıktıktan sonra rejim askerlerinin ülkenin kuzeyine her karışını kontrol altına alacağını söyleyerek, " Türkiye'nin saldırılarından korkan Kürtleri sadece rejim askerleri koruyabilir." dedi.

Esad, "Amerikalılar sizi, takasta kullanılacak araçlar gibi ceplerine koyacaktır ve bunu yapmaya başladılar" diye konuştu. Suriye lideri, "Sizi devletiniz hariç kimse koruyamaz" ifadelerini kullandı.

Esad ayrıca, 'Suriye'nin hırsızlar tarafından çalınabilecek bir mal olmadığını' söyledi ancak bu ifadelerine ilişkin açıktan herhangi bir örgüt ismi vermedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Beşşar Esed Türkiye Suriye Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title