Haberler

Anastasiadis: AB'nin İki Önemli Lideri 'Hiçbir Şeye Kapıyı Kapatmayın' Dedi

KIBRIS'TA 'iki devletli' çözümün tartışıldığı bir dönemde Rum yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis'ten çarpıcı bir açıklama geldi.

KIBRIS'TA 'iki devletli' çözümün tartışıldığı bir dönemde Rum yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis'ten çarpıcı bir açıklama geldi.

Anastasiadis, "AB'nin iki önemli liderine Türkiye'nin A, B ve C tezini ileri götürdüğünü ifade ettiğimde cevapları 'hiçbir şeye kapıyı kapatmayın' oldu. Her zaman AB perspektifiyle diyaloğa devam edelim diyorum. Bizim için de, Kıbrıslı Türkler için de istikrara ve gelecek perspektifine garanti olarak verilebilecek tek güvencedir" dedi.

'DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ'

Rum Politis gazetesine konuşan Anastasiadis, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, 'Türkiye'nin iki devlete, konfederasyona ve iki bölgeli iki toplumlu federasyona açık olduğu açıklaması' ile ilgili soruya ise şöyle yanıt verdi:   "Her zaman dürüst olmak isterim. Türkiye'nin ısrarı veya referans şartlarının oluşturulamaması nedeniyle çözüm prosedürü ilerlemezse ne olacağını düşünmek zorundayız.  Çözümsüzlük, belirsizlik, Kıbrıslı Türklerin Türkiye'nin insafına kalması devam mı edecek?  Nereden gelirse gelsin kulağımıza gelen fikirlerden söz etmiyorum ama düşünmek zorundayız."

GİRNE GERİ VERİLMELİ MESAJI

Rum lider ayrıca, "Girnelileri, geri dönme olanakları olacak veya durum daha kötüye gitmeyecek diye daha ne kadar kandıracağız? Merkezi hükumetin yetkileri;  tek uluslararası temsiliyet, tek egemenlik ve tek vatandaşlıkta, ekonomi konularında ve Avrupa Birliği konularında sınırlandırılabilir" dedi. - Karahasan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Nikos Anastasiadis Avrupa Birliği Türkiye Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe UEFA Konferans liginden elendi mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title