Haberler

Cinsel Saldırı İddialarıyla İlgili Ankara Emniyet Müdürlüğünden Açıklama Geldi

Güncelleme:

Ankara Emniyet Müdürlüğünün, üniversite öğrencisi M.D'nin gözaltına alındığı sırada polis tarafından cinsel saldırıya maruz kaldığı iddialarıyla ilgili yaptığı açıklama tartışmalara neden oldu.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, üniversite öğrencisi M.D'nin gözaltına alındığı sırada polis tarafından saldırıya uğradığı iddialarının gündeme gelmesinin ardından resmi internet sitesinden açıklama yaptı.

Emniyet, Demirel'in babasını "FETÖ"cü olmakla suçladı. Açıklamada Demirel'e cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen polis ile ilgili herhangi bir inceleme-soruşturma bilgisine yer verilmedi.

YAPILAN AÇIKLAMA TEPKİ TOPLADI

Açıklamada Demirel'in babası E. Demirel'in ögretmenlik yaparken "FETÖ" içerisindeki faaliyetlerinden dolayı 2016 yılında ihraç edildiği bilgisine yer verildi. Yaşanan olayın ardından M.D'nin babasının FETÖ'den ihraç edilmesi bilgisinin verilmesi sosyal medyada bir çok kullanıcı tarafından alakasız bulundu ve eleştirildi.

Emniyetin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"M.D isimli şahsın Çorum'da ikamet ettiği, zaman zaman Ankara'ya gelerek DHKP/C Terör örgütü açık alan yapılanmaları organizesinde düzenlenen eylem ve etkinliklere katıldığı, kardeşi B.R.D'nde anılan söz konusu eylemlerde aktif bir şekilde faaliyet yürüttüğü, babaları E.D'nin ise Çorum ilinde öğretmenlik yaparken FETÖ/PDY Terör örgütü içerisindeki faaliyetlerinden dolayı (Aktif Eğitim Sen üyesi olduğu) 2016 yılı Ağustos ayında ihraç edilmiştir."

Cinsel Saldırı İddialarıyla İlgili Ankara Emniyet Müdürlüğünden Açıklama Geldi

"Sadece bir kare üzerinden olayın bütününün ele alınarak Türk Polis Teşkilatı'nın yıpratılmaya çalışıldığı belirtilen açıklamada, "Bahse konu eylemde şahıslara dağılmaları hususunda gerekli yasal uyarılar yapılmış olup, şahısların eylemlerine devam etmeleri üzerine,yakalama işlemi sırasında direnmeye devam ettikleri, M.D. isimli bayanın gözaltı aracına alınması esnasında direnmesi sonucu basına yansıyan görüntülerin ortaya çıkmasına neden olmuştur" denildi.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞTUR"

Eylemlerin kayıt altına alındığı belirtilen Ankara Emniyeti'nin açıklaması şu ifadelerle bitirildi:

"Örgüt mensuplarınca gündeme getirilen bu ve benzeri görüntülerin amacı, Emniyet Teşkilatını yıpratmak, görev alan personeli teşhir ederek moral ve motivasyonunu bozmak, görev yapmasını engellemeye çalışmak amaçlı olup,şahıslar tarafından kullanılan sosyal medya hesaplarında Emniyet Teşkilatı ve personeli hakkında yapılan tehdit, hakaret, personeli hedef gösteren vb. paylaşımlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına birden fazla suç duyurusunda bulunulmuştur."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ankara 3.Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (116)

BİR BAYAN OLARAK:

POLİSİMİZİN HİÇ BİR SUÇU YOK O ANDA GAYRİ İHTİYARİ TUTUP ARACA BİNDİRİYOR BEYİNLERİ FARKLI ÇALIŞANLAR VİDEOYU İZLEMEDEN BÖYLE YORUM YAPIYOR

39
69
yanıtYanıtla
AHLAKLI DÜRÜST BİR İNSAN OLARAK:

SANA BEN BİR MÜDAHALE EDERİM AĞLARSIN BİR BAYAN OLARAK NASIL SÖZLER BUNLAR UTANMAZ

yanıt24
yanıt14
Yaşar Gören:

Polis dağılın diyor bu uyarıya direnmek suçtur o polis memuru asla taciz etmek gibi bir hareket yapmamıştır bir anlık kargaşadan yaşanmış olaydır polisimizi yıpratmıyalım

40
65
yanıtYanıtla
iNsaF...:

Ne kargaşa sından bahsediyon, 3 eylemciye 9 polis müdahale ediyor, eylemciler polise saldırmıyor sadece pasif direniş gösterip yerde oturuyorlar, polise herhangi bir müdahale varmı? Kargaşa deyip tacizi örtbas etmeyin, Orada diğer polisler bence gayet insaflı davranıyor ama kadına müdahale eden polisin niyeti iyi değil...

yanıt8
yanıt4
Rafıj:

Tek karelik bir resme bakıp yorum yapmayın. Görüntüleri tam izkeyin böyle bir amacının olup olmadığını daha iyi anlayacaksınız

31
32
yanıtYanıtla
Mahmut:

O karedeki karın olsa ne diyeceksin...

yanıt5
yanıt2
GÖKTÜRK:

ÇOĞU İNSAN BİLGİSİZCE KONUŞUYOR BİT TÜRK POLİSİ BÖYLE YAPMAZ.BU TİP MÜDAHALELER KAMERAYLA ÇEKİLİR POLİS KAMERASIDA VARDIR

48
13
yanıtYanıtla
Hasan:

Yani polis kamerası var sonuç illa polıs kamerasımı çekse suç oluyor.

yanıt11
yanıt2
Deli Dumrul:

Ne tepkisi ya, videosu var bu haberin. Oyun hamuru gibi zaten kadın. Bi şekilde arabaya bindirmeye çalışıyorlar.

20
35
yanıtYanıtla
KAAN:

BU KONU ÇOK UZADI KİM YANLIŞ YAPTIYSA CEZASINI ÇEKER DİRİ YERDE ÖLMEZ POLİS BİZİM POLİSİMİZ AMA UYGULAMA YANLIŞ

43
12
yanıtYanıtla
Tüm 116 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title