Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Talimatı Sonrası Elma Üreticisinin Gözü Ankara'da

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü Isparta mitinginde depolarda bekleyen 400 bin ton elmanın tanzim satış mağazalarında satışına ilişkin açıklamaları üzerine elma üreticileri ve sektör temsilcileri, gözlerini bakanlıklardan gelecek habere çevirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Isparta mitingi sırasında depolarda bekleyen 400 bin ton elmanın tanzim satış mağazalarında satışını öngören açıklamaları, ürününü 5 aydır elden çıkaramayan üreticileri sevindirdi. AK Parti Isparta Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'e halkın huzurunda bu konuyla yakından ilgilenmesi talimatını veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ispartalı çiftçi kardeşimin kilosunu 1 liraya sattığı meyveyi şayet, bu benim kanıma dokunuyor, Ankara'daki, İstanbul'daki vatandaşım 10- 15 liraya evine götürüyorsa, burada fırsatçılık var demektir, burada ihanet var demektir. Bunun adı ticaret değil, vurgundur, soygundur. Onun için Süreyya Bey hazırlıkları yapın. Ben de arayacağım, siz de ilgili bakanlarımı arayın bir an önce. Ne kadar elma var? 400 bin ton şu anda elde elma var. Bunu halledeceğiz, başka çaremiz yok. Süreyya Bey sen plan bütçede başkansın. 400 bin ton ne yapıyor? 400 milyon lira. Halledeceğiz. Ama bunu zaten benim milletim eritir. Elma şifadır" demişti.

'HALKIMIZ DA UCUZ ELMA YİYECEK'

Bu sözler üzerine ilk olumlu tepki Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanvekili Mustafa Tutar'dan geldi. ITSO Başkanvekili Tutar, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Isparta ziyaretlerinde elma üreticilerimizin ve tüccarlarımızın önemli bir sorunuyla ilgili verdiği müjde bizleri son derece memnun etti. Bu yıl elma ihracatımızın yeterli derecede olmaması 400 bin tona yakın elmamızın depolarda kalmasına neden oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın, depolarımızda kalan elmalarımızın İzmir, İstanbul ve Ankara'daki tanzim satış merkezlerinde halkımıza satılması yönündeki talimatları üretici ve tüccarımızın yüzünü güldürdü. Tanzim noktalarında satılan elmalar sayesinde halkımız da ucuz elma yiyecek" dedi.

BORSA BAŞKANI ADAR: ELMAYA TEŞVİK İSTEDİK

Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar da "Ispartalı elma üreticisinin elinde kalan 400 bin ton dolayındaki elma üreticiyi zor duruma soktu. Biz borsa olarak esasında Sayın Cumhurbaşkanımıza iletilmek üzere bir dosya hazırlayıp, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'e vermiştik. Bu dosyada Hindistan'a yapılacak elma ihracatına 4 bin lira destek, Irak ve diğer ülkelere yapılacak ihracatlarda ton başına 100 dolar teşvik ödenmesi talebinde bulunduk. Bir diğer talebimiz ise elma konsantresi üzerine oldu. Ülkede çok sayıda konsantre fabrikası var. 6,5 kilo elmadan 1 kilo konsantre üretiliyor. 1 tona 200 dolar teşvik verilmesi konusunda oldu. Dosyada bunlar vardı ama Sayın Cumhurbaşkanımız bu yılki stoku eritecek bir formülü açıklamış oldu" diye konuştu.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Isparta'da miting sırasında elma üreticilerine verdiği müjdeye ilişkin çalışmaların sürdüğü ve depolardaki elmaların üreticilerden alınarak Ankara, İstanbul'daki tanzim satış mağazalarında ve diğer illerde satışı için gerekli prosedürlerin yerine getirilmeye çalışıldığı belirtildi.

- Isparta

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Isparta Ankara Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title