Haberler

Ünlü Deprem Tahmincisi Frank Hoogerbeets'ten Korkutan Uyarı: Mega Deprem Olacak

Güncelleme:

Dünyada her gün irili ufaklı çok sayıda deprem meydana geliyor. Depremler en yoğun olarak Pasifik Ateş Çemberi adı verilen bölgede gerçekleşiyor. Kuzey Anadolu Fay Hattı güzergahında olan Türkiye de aktif deprem kuşağı içerisinde yer alıyor.

Kendisini yeni nesil deprem tahmincisi olarak adlandıran Frank Hoogerbeets, bir dizi deprem tahminini geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaşmıştı.

Hoogerbeets, şubat ayında gezegen hizalanması yaşanacağını ve bunun etkilerinin Dünya için korkunç olacağını söylemişti.

Hoogerbeets yaptığı açıklamalarda 13 Şubat'ta aynı düzlemde konumlanacak olan Mars, Uranüs ve Neptün'ün hareketleri Dünya'yı sarsacaktı.

Hoogerbeets özellikle şubat ayının son iki haftasına dikkat çekmişti.

8 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM İDDİASI

Tahmininden son derece emin olduğunu söyleyen Hoogerbeets bu defa mega deprem için net tarihi verdi.

Hoogerbeets 21 Şubat Perşembe günü 8'den daha büyük bir depremin yaşanacağını öne sürdü.

Yeni nesil deprem tahmincisinin internet sitesinde yer verdiği bilgilere göre 17 ve 21 Şubat tarihleri arasında 7, 8 ya da daha büyük bir depremin meydana gelebileceğine dikkat çekildi.

19 ve 21 Şubat tarihleri kritik günler olarak bildirildi.

TAHMİNİNİ GÜNEŞ SİSTEMİ GEOMETRİ ENDEKSİ'NE DAYANDIRIYOR

Üç yıldır yoğun gözlemler yaptığını söyleyen Hoogerbets tahminini Güneş Sistemi Geometri Endeksi'ne dayandırıyor.

Hoogerbets, üç yıldır yoğum gözlemler yaptığını ve gezegen hizalanması durumunda şiddetli depremlerin görüldüğünü iddia ediyor.

"ÖNCEDEN TAHMİN ETMEK OLANAKSIZ"

Hoogerbets'in iddiaları son derece ilgi çekici olsa da birçok uzman depremlerin önceden tahmin edilmesinin olanaksız olduğunu söylüyor.

ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu'nda görev yapan John Bellini, depremlerin ne zaman olacağının tahmin etmenin mümkün olmadığını vurguluyor.

Bellini, büyük depremler öncesi zaman zaman artçı şokların yaşandığını belirtiyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Şubat 3.Sayfa Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var?
500

Yorumlar (92)

ISPARTA lı bombacı.:

deprem iyidir insanlar allahı hatırlar millet zivanadan cıkmış en azından birazda olsa imana gelir. .

29
28
yanıtYanıtla
FATİH:

Deprem iyimidir mega deprem diyor japonya da olan mega depremden bahsediyor 8 ve üzeri evet bazı azmış kudurmuş Allaha şirk koşan yaradanında onlara hatırlatma yapması güzel olur ama Allah korusun Türkiyede mega deprem olursa düşünmek bile istemiyorum Allah bizleri doğal afetlerden korusun

yanıt15
yanıt2
Of:

99 depremi çok fenaydi yasayan biri oalrak hala aglarim. 18 bine yakın kişi ölmüstü Japonyada da 2011 depreminde 19 bin kişi öldü.Endonezya da oldu ve bircok yerde Allahim korusun cok zor Rabbim guzel yasayip guzel ölumu tattirsin O günleri yaşatmasin bir daha malzemeden çalan mütahitlerin elleri kirilsin..

28
2
yanıtYanıtla
Çipras:

hırsız müteahhitlerin eli kırılsın da, onlara yol açan belediyecilerin, rantiyecilerin, büyükbaşların kırılmasın mı ? Madem beddua ediyorsun, adaletli ol, tüm çalanlara toplu beddua et. Müteahhit birilerine rüşvet vermese nereden bulacak o cesareti ?

yanıt0
yanıt0
OF:

Hakka giren kim varsa işin icinde olan herkes icin sözüm. burda sözleşmeli beddua etmiyorum tabiki o an oyle yazdim.

yanıt0
yanıt0
Birkul:

Zina yayılınca depremler ve fitneler çoğalır.) [Deylemi]

14
16
yanıtYanıtla
XXX:

Hırsızlıkta ve kul hakkı yemede olmuyor mu abi

yanıt7
yanıt2
Kayserili:

Ne kadar cahil insanlarsınız siz ya, insanlar ölüyor bu yüzden daha azap, rahmet felan diye konuşuyorsunuz. Depremin sebebi yer kabuğunun hareket etmesi ile alakalıdır ve yer kabuğunun hareketleri gözlemlendiğinde depremin şiddeti yeri ve zamanı belirlenebilir. Bunun zina çok depremler artacak vs. ile alakası yok önceden de depremler oluyordu şimdide oluyor dünya var olukça deprem olucak zina olsun olmasın yer kabuğunun hareketi ile alakalı bu cahill.

yanıt5
yanıt8
Kayserili:

Ulan yer kabuğunun hareketleri belli zaten öngörülebilir ne olacağı belli sahibi mahahibi yok sen zina yapsandan o şekilde hareket edicek yapmasanda o şekilde hareket edicek. Yer kabuğuna sen bu kadar çok döndün azıcıkda şuraya doğru dön diyen birşey yok, yok öyle birşey milyonlarca yıldır aynı hareketi tekrar ediyor. Çıkın şu ortaçağ bağnazlığından lan artık 21. yüzyıldayız lan.

yanıt2
yanıt4
istanbul:

depremi azanlar hakedergibi yorumlar yapan salaklar yıkılan kuran kursları yanan kuran kurslarını unuttunuz galiba ozaman aklıma deli sorular geliyor o kurslarda nasıl kudurdularda başlarına yıkıldı. . . .

19
10
yanıtYanıtla
Tüm 92 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title