Haberler

Dha Yurt Bülteni -7

Bursa'da okulda öğrenciler zehirlendiBursa'nın Yıldırım ilcesi Akcağlayan İhsan Dikmen İlkokulunda çok sayıda öğrenci zehirlendi .

Bursa'da okulda öğrenciler zehirlendi

Bursa'nın Yıldırım ilcesi Akcağlayan İhsan Dikmen İlkokulunda çok sayıda öğrenci zehirlendi .Okula çok sayıda polis ve sağlık ekibi gönderilirken, öğrencilerin çevre hastanelere sevk edildiği öğrenildi.  Öğrencilerin kantinden yedikleri bir gıda maddesinden zehirlenmiş olabileceğinin tahmin edildiği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Berktuğ ÖNCÜ - Serkan AKKUŞ / BURSA,

================

Tekirdağ'da 12 kaçak göçmen yakalandı

Tekirdağ'da polis tarafından durdurulan hafif ticari araçta 12 kaçak göçmen yakalandı.

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şubesi ekipleri, durumundan şüphelendikleri İ.G. yönetimindeki 34 BL 6804 plakalı hafif ticari aracı TOKİ uygulama noktasında durdurdu. Ekipler araçta yaptıkları aramada yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya hazırlanan Pakistan ve Afganistan uyruklu 12 kaçak göçmeni yakaladı. Ayrıca araçta şişme bot ve pompa ele geçirildi. Kaçak göçmenler, Tekirdağ İl Göç İdaresine teslim edildi. Gözaltına alınan araç sürücüsü İ.G.'nin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Görüntü Dökümü

-------------

-Polisin aracı durdurması

-Araçtaki göçmenler

-Göçmenlerin arabadan indirilmesi

-Zodyak bot ve pompası

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,-

=================

Çanakkale Boğazı sis nedeniyle transit gemi geçişlerine kapatıldı

Çanakkale Boğazı, yoğun sis nedeniyle çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı.

Çanakkale Boğazı'nda, sabah saatlerinden itibaren etkili olan sis görüş mesafesinin düşmesine neden oldu. Sis, deniz ulaşımını etkiledi. Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi yetkilileri, boğazı sis nedeniyle transit gemi geçişlerine, saat 11.15'te çift yönlü olarak kapattı. Yetkililer, telsiz kanalından gemi kaptanlarını durum hakkında bilgilendirdi. Çanakkale Boğazı'na giriş yapamayan gemiler, demir bölgelerinde sisin dağılmasını bekledi.

Gestaş'ın Çanakkale Boğaz hattındaki feribot seferleri ise devam etti.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE, -

=================

11 aylık Hazan bebek, hastaneye 12 saatte ulaştırılabildi

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde ateşi yükselen 11 aylık Hazan Avzem Yalçın, karla kaplı yollar nedeniyle sağlık görevlilerinin 12 saat süren mücadelesiyle hastaneye ulaştırılarak, tedavi altına alındı.

Beytüşşebap ilçesine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Gökçe Köyü'nde dün akşam ateşi yükselen 11 aylık Hazan Avzem Yalçın'ın ailesi sağlık görevlilerinden yardım istedi. Saat 20.00 sıralarında yardım telefonunu alan sağlık görevlileri, karla kaplı yollarda ilerleyebilmek için 1'i paletli 2 ambulansla köye hareket etti.  Zor şartlar altında köye ulaşmayı başaran sağlık görevlileri, Hazan bebeği yaptıkları ilk müdahalenin ardından ambulansa alıp, bu sabah saat 08.00'de Beytüşşebap Devlet Hastanesi'ne ulaştırdı. Hastanede tedavi altına alınan bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü:

-------------

Karda kalan ambulans

Ambulansın kardan çıkarma mücadelesi

Genel ve Detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 135 MB

Haber: Sekvan KÜDEN, Kamera: ŞIRNAK,

===============

Siirt'te PKK sığınağında silah ve mühimmat ele geçirildi (Görüntü ekiyle yeniden)

Siirt'in Gökçebağ beldesi kırsalında güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK'lıların kullandığı içerisinde silah ve mühimmat bulunan sığınak kullanılamaz hale getirildi. Siirt İl Jandarma Komutanlığı'nca, merkez Gökçebağ beldesi kırsalında bölücü terör örgütüne yönelik yürütülen kış operasyonları kapsamında 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Emre Dut 2019-101' operasyonu düzenlendi. Jandarma özel harekat ekiplerince düzenlenen operasyonlar sırasında, teröristlerin kullandığı 3 metre yüksekliğinde 7-8 kişilik sığınak bulundu. Sığınakta yapılan aramalarda, Kalaşnikof marka silah, 3 Kalaşnikof şarjörü, Kalaşnikof silahına ait 138 fişek ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi. Operasyonla ilgili Siirt Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, teröristlerin kullandığı sığınaklar kullanılamaz hale getirildiği belirtilerek, "Siirt İl Jandarma Komutanlığı, başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletinin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir" denildi.

Görüntü Dökümü:

---------------

Sığınaklardan görüntü

Sığınağa giren güvenlik güçleri

Güvenlik güçlerinin sığınakta ateş açmaları

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 123 MB

Haber-Kamera: SİİRT,

=================

419 yıllık anıt çınar ağacı, Develi'nin sembolü oldu

Kayseri'nin Develi ilçesinde Elbiz Parkı içinde bulunan 1,69 metre gövde çapı, 5,20 metre gövde çevresi ile dikkat çeken 419 yıllık çınar ağacı, ilçenin sembolleri arasında yer aldı.

Develi'nin simgelerinden biri olan ve bu yıl 419 yaşına giren 'Doğu Çınarı', Kayseri'de dikilmiş en eski çınarlardan biri olma özelliğini taşıyor. Anıt ağaç, gövde çapı 1,69 metre, gövde çevresi ise 5,20 metre genişliğe sahip. İlçe sakinleri, Elbiz Parkı içindeki ağacın altında oturup çaylarını içerek vakit geiriyor. İlçeyi ziyaret eden turistler de çınar ağacının altında hatıra fotoğrafı çektiriyor.

İlçe sakinlerinden Hakan Bayraktar, park içinde kaynak suyun yanında bulunan çınar ağacının ilçenin sembollerinden olduğunu söleyerek, şöyle konuştu:

"Çınar ağacı, Develi'nin ve Kayseri'nin eski çınar ağacıdır. Yaz ayında bu çınar ağacının altında oturmak büyük keyif. Böylesi tarihi bir ağaca ev sahipliği yapmasından dolayı Develi halkı olarak çok mutluyuz. Özellikle yaz aylarında yeşillenince ağaç, onun serinliği ve görüntüsü hakikaten buraya gelenlere çok ciddi bir keyif veriyor" dedi.

Bayraktar, Develi Belediyesi teşvikiyle Tabiat ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'nca anıt ağaç olarak kabul edilen 18 metre boyundaki ağaca özellikle turistlerin ilgi gösterdiğini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------

419 yıllık Çınar'dan genel ve detay görüntü

Çınar anıt ağacının kitabe görüntüsü

Roma havuzu ile birlikte çınar ağacı görüntüsü

İlçe sakini Hakan Bayraktar ile röportaj

Diğer görüntüler

Süre: 4.21 Boyut: 488 MB

Haber-Kamera: Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, DHA

================

Deniz Baykal, 1 Nisan'da taburcu olacak

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın Ankara'daki tedavisinin 1 Nisan'da tamamlanacağı, Baykal'ın ardından memleketi Antalya'ya döneceği kaydedildi.

16 Ekim 2017 tarihinde beyne giden damarlardan birinin tıkanması sonucu hastaneye götürülen Deniz Baykal, yoğun bakımda 51 gün süren tedavisinin ardından fizik tedavi için Almanya'ya gitti. Geçen 20 Mart'ta Türkiye'ye dönen Deniz Baykal, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görürken, mayıs ayında farklı bir tedavi için Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim Araştırma Hastanesi'ne nakledildi.

Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, babasının Ankara'daki tedavisinin 1 Nisan'da tamamlanmasının öngörüldüğünü kaydetti. Babasının daha sonra Antalya'ya döneceğini belirten Aslı Baykal, Baykal'ın kendisinin de yaşadığı Kepez ilçesinde ormanlık alan içinde bulunan Duacı Köyü'ndeki evinde istirahat halinde olacağını kaydetti.

ARŞİV GÖRÜNTÜLERİ GEÇİLİYOR

Haber: Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA,

==================

DSP, İzmir'deki 7 ilçede aday çıkarmadı

Demokratik Sol Parti (DSP) İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe'yi aday gösterdi. Parti, İzmir'in 7 ilçesinde ise aday çıkarmadı. 31 Mart yerel seçimleri için CHP'den aday gösterilmeyen Tire İlçe Başkanı Tayfur Çiçek de istifa ederek, DSP'ye katıldı ve ilçeden belediye başkan adayı gösterildi.

DSP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimleri için İzmir adaylarını belirledi. Büyükşehir Belediye Başkan adayı, uzun süredir partinin genel başkan yardımcılığı görevini yürüten Selçuk Karakülçe oldu. DSP; Gaziemir, Bayındır, Bergama, Beydağ, Foça, Menemen ve Karabağlar'da aday çıkarmadı. Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selçuk Karakülçe, DSP'nin adaylarının İzmir'e ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi. Türkiye'de siyasetin kalitesinin yükselmesinin artık şart olduğunu belirten Karakülçe, siyasette kalite ile birlikte üretimin de kalitesinin yükselmesinin önemli olduğunu vurguladı. Ülkedeki demokrasi standartlarının yükseltmesinin gerekliliğini belirten Karakülçe, "Birilerinin artık meydanın boş olmadığını görmesi, bilmesi gerekiyor" dedi.

DSP'NİN İZMİR ADAYLARI:

Büyükşehir Belediyesi: Selçuk Karakülçe

Bornova: Sedat Anavatan

Buca: İsmail Hakkı Bekiroğlu

Çiğli: Abdurrahman Tekin

Güzelbahçe: Kemal Cem Pülten

Karşıyaka: Okan Adatepe

Balçova: Deniz Danacıoğlu

Konak: Ali Sami Er

Narlıdere: Erdoğan Ezgi

Aliağa: Osman Kocabıyık

Çeşme: Ufuk Çankaya

Dikili: İsmail Can Polat

Karaburun: Dinçer Özlüoğlu

Kemalpaşa: Savaş Memiş

Kınık: Ali Göktaş

Kiraz: Salim Özkarakaş

Menderes: Nedim Yaşar Gürsoy

Ödemiş: Özgür Köksal

Seferihisar: Suna Çabuk

Selçuk: Hüseyin Kireç

Tire: Tayfur Çiçek

Torbalı: Behaettin Karaca

Urla: Oya Kahraman

Bayraklı: Ali Atıf Şen

Haber: Umut KARAKOYUN/İZMİR, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yıldırım Dikmen Çınar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir?
title