Haberler

CHP'li Vekilden Kılıçdaroğlu'nun Ozan Arif Açıklamasına Tepki: Aleviler Haklı

Güncelleme:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaorğlu'nun Ozan Arif'e yönelik övgülerden dolayı Alevi örgütlerinin tepki göstermesine hak verdi. Açıklamanın "İyi niyetli" olduğunu söyleyen Hakverdi, "Gerek yoktu, haklılar" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ozan Arif'e yönelik övücü sözlerine örgüt içinde eleştiri geldi.

"OZAN ARİF FARKLI BİR YERDE DURUYOR"

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına Alevi örgütleri tepki gösterirken, Hakverdi de örgütlerin tepkisine ilişkin, "Haklılar" dedi. Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının "iyi niyetli" olduğunu savunan Hakverdi, "İkisi de farklı yerde duruyor. Ozan Arif farklı bir yerde duruyor, Alevi ozanları farklı bir inancı temsil ediyor. Bu açıklamaya gerek yoktu" dedi.

CHP'li Vekil Alevilerin Yanında Yer Aldı: Kılıçdaroğlu'nun Ozan Arif Açıklamasına Gerek YoktuCHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi

ALEVİ DERNEKLERİNDEN KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

Aralarında Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Alevi Bektaşi Federasyonu ve Bileşenleri, Alevi Dernekleri Federasyonu ve Bileşenleri, Alevi Vakıfları Federasyonu ve Bileşenleri, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Demokratik Alevi Dernekleri'nin bulunduğu Alevi örgütleri, "Alevilerin, devrimcilerin katillerine övgüler dizerek bizim sabrımızı taşırmıştır. Kılıçdaroğlu'na sormak gerek, 'Ozan Arif bizim katillerimizi övdü, sen ise Ozan Arif'i övdün, ne farkınız var?" diyerek özür beklediklerini kaydetmişti.

CHP'li Vekil Alevilerin Yanında Yer Aldı: Kılıçdaroğlu'nun Ozan Arif Açıklamasına Gerek YoktuOzan Arif

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısı açılışında hayatını kaybeden Ozan Arif'i anarak şu ifadeleri kullanmıştı.

"Sevgiyi, hoşgörüyü, haksızlığa karşı direnmeyi şiirleriyle, sözleriyle, sazlarıyla dile getirirler. Böyle bir ozan hayatını kaybetti. Ozan Arif. Ona da Allah'tan rahmet diliyoruz. Ozan Arif'in, diğer ozanlardan bir farkı yok. Aşık Veysel, Aşık Daimi gibi, Pir Sultan Abdal gibi, Erzurumlu Emrah gibi, Neşet Ertaş gibi..."

CHP'li Vekil Alevilerin Yanında Yer Aldı: Kılıçdaroğlu'nun Ozan Arif Açıklamasına Gerek YoktuKemal Kılıçdaroğlu

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Ozan Arif Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title