Haberler

Kayseri 'Mide Botoksu Olanlar, 4- 6 Ayda 20 Kiloya Kadar Zayıflayabiliyor'

'Mide botoksu olanlar, 4- 6 ayda 20 kiloya kadar zayıflayabiliyor'Kayseri'de, genel cerrahi uzmanı Dr. Kadir Dicle, mide botoksuyla ilgili Mide botoksu olanlar, 4 ile 6 ayda 15 veya 20 kilo zayıflayabilmektedir.

'Mide botoksu olanlar, 4- 6 ayda 20 kiloya kadar zayıflayabiliyor'

Kayseri'de, genel cerrahi uzmanı Dr. Kadir Dicle, mide botoksuyla ilgili Mide botoksu olanlar, 4 ile 6 ayda 15 veya 20 kilo zayıflayabilmektedir. Botoks, mide balonuna çok daha iyi alternatif bir yöntemdir dedi.

Özel Dünyam Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Dicle, mide botoksu ile açlık hormonu salgısını azaltarak, tokluk hissi oluşturduklarını söyledi. Botoksun yan etkisinin olmadığını kaydeden Dicle, Botoks daha önceden de tıpta kullanılan 'botulinum' toksini ile aynı etken maddedir. Mide zayıflamada da botoksu, midenin çıkış bölümlerine ve özellikle fondus kısmına yapılarak, midenin ghiralin hormonunun salgılanmasını engelliyoruz. Mide hareketlerini de yavaşlatarak tokluk hissi fazla sürüyor. Böylelikle de hastalarımız açlık hissetmiyor. Mide botoksu olan insanlar, 4 ile 6 ayda 15 veya 20 kilo zayıflayabilmektedir. Botoks, mide balonuna çok daha iyi alternatif bir yöntemdir. Örnek olarak balon uygulamasında hastada bulantı, kusma ve şişkinlik hissi olurken, botoksta bu yan etkiler yoktur diye konuştu.

Botoksun vücut kitle endeksi 32 ile 40 arasında olanlara rahatlıkla uygulanabildiğini belirten Dicle, vücut kitle endeksi 40'ın üzerinde olan hastalara ise mide küçültme ameliyatının önerildiğini kaydetti.

Mide botoksunun tercih edilme nedenlerine de değinen Dicle, İnsanlar botoksu özellikle 'Benim 15 ile 20 kilo fazlam var ve ameliyat olmaktan da korkuyorum' diyen hastalar için botoks son yıllarda alternatif oluşturmuştur dedi.

Botoks yapılmadan önce hastaya endoskopik değerlendirme yapıldığını dile getiren Kadir Dicle, Midedeki endoskopik değerlendirmede herhangi bir mide çıkışında darlık, ülser yoksa botoks yapılarak, aynı gün taburcu edilebiliyor diye konuştu.

Mide botoksun da başarı oranının yüksek olduğunu belirten Dicle, şunları söyledi

Yüzde 75 oranında başarı sağlanmaktadır. Ancak herhangi bir diyet yapmazsa veya başarısızlık durumunda botoks ikinci defa tekrarlanabilir. Özellikle ilk aylarda ayda 10 kilo vermesi mümkün olduğunu söyleyebiliriz. Uygulama sonrasında hastalara herhangi bir yemek kısıtlamamız yok. Bir diyetisyen eşliğinde bu süreci sürdürmesi daha sağlıklıdır.

Botoksun şu ana kadar herhangi bir zararının tespit edilmediğini dile getiren Dr. Kadir Dicle, cilde yapılan botokstan farkının ise madde olarak aynı olduğunu; ama dozunun daha fazla olduğunu kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (11)

Ebru bozbek:

Fiyat öğrenebilir miyim?

1
0
yanıtYanıtla
Hatin Temir:

Fiyat örene bilirmiyim

0
0
yanıtYanıtla
Hatin Temir:

Fiyat alabilirmiyim

0
0
yanıtYanıtla
Seval:

Fiyat alabilirmiyim

0
0
yanıtYanıtla
Zeynep gündüz:

Fiyata öğrene bilirmiyiz

0
0
yanıtYanıtla
Hatin Temir:

Fiyat örene bilirmiyim

0
0
yanıtYanıtla
Eda:

Fiyat alabilirmiyim

0
0
yanıtYanıtla
Nuray karatas:

Mide botoksu fiyatı nekadar Dr. Bey

0
0
yanıtYanıtla
Nadire celebi:

Fiyati

0
0
yanıtYanıtla
Ayse:

Fiyat ogrenebilormiyim

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title