Haberler

Karaman Eski Bakan Fikret Ünlü'yü 5 Bin Kişi Son Yolculuğuna Uğurladı

Eski Bakan Fikret Ünlü'yü 5 bin kişi son yolculuğuna uğurladı

İstanbul'daki evinde geçen çarşamba hayatını kaybeden Eski Devlet Bakanı Fikret Ünlü (75), memleketi Karaman'ın Ermenek ilçesinde yaklaşık 5 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Merhum Bülent Ecevit'in başbaakanlığını yaptığı 56 ve 57'nci hükümetlerde Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı yapan ve bir süredir kanser tedavisi gören Fikret Ünlü, geçen çarşamba İstanbul'daki evinde hayatını kaybetti. Fikret Ünlü için dün TBMM önünde tören düzenlendi.

Ünlü'nün cenazesi bugün memleketi Karaman'ın Ermenek ilçesine getirildi. Lütfi Elvan Meydanı'nda düzenlenen cenaze törenine Karaman Valisi Fahri Meral, AK Parti milletvekilleri Lütfi Elvan, Recep Şeker, CHP milletvekilleri Engin Altay, Ulaş Karasu, eski milletvekilleri Umut Oran, Atilla Kart, sanatçı Zülfi Livaneli ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Fikret Ünlü'nün cenazesi, kılınan namazın ardından Balkusan köyü mezarlığına defnedildi.

ÜNLÜ'NÜN ÖZGEÇMİŞİ

Karaman'ın Ermenek ilçesinde 10 Mart 1943 yılında doğan Firket Ünlü, İvriz İlköğretmen Okulu ve Gazi Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi Bölümü'nden mezun oldu. Ünlü, Kayseri Mimar Sinan İlköğretim İlkokulu, Konya Maarif Koleji ve Dumlupınar Ortaokulu'nda öğretmenlik ve yöneticilik yaptı. 1978- 79 yıllarında Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü ve Bakan Müşavirliği yapan Fikret Ünlü, 1983 yılında devlet memurluğundan istifa ederek politikaya atıldı. Ünlü, SODEP ve SHP'de Parti Meclisi Üyeliği, Genel Sekreter Yardımcılığı ve Genel Saymanlık yaptı. 1991- 95 yılları arasında Başbakan Başdanışmanı olarak çalıştı. Firket Ünlü, 1995, 1999 ve 2002 seçimlerinde Karaman Milletvekili seçildi. 56 ve 57'nci hükümetlerde Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yaptı. Ünlü, evli ve iki çocuk babasıydı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title