Haberler

Orban, Juncker'e Yüklenmeyi Sürdürdü

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in, Avrupa'ya yönelen göçün yasallaşması için çalıştığını ileri sürdü.

Başbakan Orban, Macaristan devlet radyosu Kossuth Radio'daki haftalık konuşmasında, son dönemde gerilen Macaristan-AB ilişkilerine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Orban, hükümetinin Juncker'e karşı başlattığı ve AB'de büyük tepkilere neden olan reklam kampanyasının amacının Macarları, Brüksel'in göçmen konusundaki duruşuyla ilgili bilgilendirmek olduğunu savundu.

Avrupa Halk Partisinin (EPP) reklam kampanyası dolayısıyla olağanüstü toplantı yapma kararı alması ile ilgili ise Orban, toplantıda Macar hükümetinin kendi duruşunu açıklayacağını ve tartışmaya hazır olduğunu söyledi.

Halihazırda görevde bulunan AB yöneticilerinin büyük çoğunluğunun göçmen taraftarı olduğunu iddia eden Orban, "AB liderleri, örneğin AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker de sürekli Avrupa'ya yönelik göçün yasallaşması hakkında konuşuyor." dedi.

Orban, mayıs ayında düzenlenecek olan Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinin ana konusunun göçmenler olduğunu öne sürdü.

AB'nin sınırların korunmasından sorumlu Avrupa Sınır ve Sahil Güvenlik Ajansının (Frontex) asker sayısının 10 bine çıkarıldığını ama sayının yetersiz olduğunu da belirten Orban, "Tüm Avrupa'nın sınırını yaklaşık 10 bin kişiyle korumak istiyorlar. Sadece Macaristan'ın Güney sınırlarını korumak için 8 bin askere ihtiyaç var." diye konuştu.

Macaristan ile AB arasındaki kampanya krizi

Macar hükümeti, önceki günlerde resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Brüksel'in "göçü teşvik edici planları" hakkında hükümetin bilgilendirme kampanyası başlattığını duyurarak, Juncker ve iş adamı George Soros'un fotoğraflarının yer aldığı bir kampanya afişi kullanmaya başlamıştı.

Kampanyaya tepki gösteren Juncker, Başbakan Orban'ı Fransız aşırı sağcı siyasetçi Marine Le Pen'e benzetmiş ve Macaristan'da iktidar partisi olan Macar Yurttaş Birliğinin (Fidesz) EPP'de yeri olmadığı ifade etmişti.

EPP Başkanı Joseph Daul ise Macar hükümetinin başlattığı kampanyayı "yalan yanlış, yönlendirici ve asılsız iddialar" olarak niteleyip, "Macaristan'ın, gerçek bir Hristiyan Demokrat ve iyi bir Avrupalı yönetici olan Başkan Juncker'e yönelik saldırılarını ve temelsiz komplo teorilerini kesin bir şekilde kınıyorum." ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Viktor Orban Macaristan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title