Haberler

Bazı Ülkeler Boeing 737 Max 8'lerin Seferlerini Askıya Alıyor

Etiyopya Havayolları'na ait yolcu uçağının düşmesi ve 157 yolcusunun hayatını kaybetmesinin ardından Avustralya, Singapur, Çin, Endonezya, Brezilya, Arjantin ve Meksika, Boeing 737 MAX 8'lerin seferlerini durdurdu.

Etiyopya Havayolları'na ait yolcu uçağının düşmesi ve 157 yolcusunun hayatını kaybetmesinin ardından Avustralya, Singapur, Çin, Endonezya, Brezilya, Arjantin ve Meksika, Boeing 737 MAX 8'lerin seferlerini durdurdu. Boeing 737'nin üreticisi olan ABD bu uçakların uçuş için güvenli olduğunu ifade ederken, Kanada da inceleme süreci bitene kadar Boing 737 MAX 8'lerin uçuşlara devam edeceğini açıkladı.

Etiyopya Havayolları'na ait yolcu uçağının düşmesi sonrası bazı ülkeler ABD yapımı Boeing 737 MAX 8'lerin seferlerini askıya aldığını duyurdu. Avustralya Sivil Havacılık İdaresi, Etiyopya Havayolları'na ait yolcu uçağının düşüşü konusunda araştırmalar devam ederken Boeing MAX 8'lerin uçuşlarının geçici olarak askıya alındığını açıkladı.

ABD'li uçak firması Boeing'in son model uçağının 5 ay içinde iki kere kaza yapmasının ardından Çin ve Endonezya da bu uçakların uçuşlarını durdurma kararı almıştı.

Singapur da bugün Boeing 737'lerin uçuşlarını askıya aldığını açıkladı. Singapur Sivil Havacılık İdaresinin (CAAS) yayımladığı açıklamada, "Geçici olarak askıya alınma sürecinde CAAS, Boenig MAX 8'in Singapur'a geliş ve gidişlerinin güvenlik tehlikesi konusunda daha fazla bilgi toplayıp inceleyecek" denildi.

Öte yandan, ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) dün Boeing 737 MAX'in hava güvenliğinin devam ettiğini belirten bir açıklama yaparak, Boeing tarafından yapılan bir dizi tasarım değişikliğini detaylı olarak açıkladı. Boeing firması yetkilileri, Endonezya Lion Havayolları'na ait Boeing uçağının düşmesinden sonra FAA ile birlikte çalışma yaptıklarını, gelecek haftalarda 737 MAX filosuna güçlendirilmiş uçuş kontrol programının uygulanacağını açıkladı. Yeni Boeing MAX 8'in 737 versiyonunun en çok satan yolcu uçağı olduğu, daha büyük bir motoru olmasına rağmen daha az yakıt kullanmasının planlandığı kaydedildi.

Federal Ulaştırma Bakanı Marc Garneau da Kanada'nın Boeing 737 MAX 8'lerin kaza sebebi ortaya çıkana kadar uçuşlara devam edeceğini açıkladı.

ABD Demokrat Parti Senatörü Dianne Feinstein ise FAA'ya 737 MAX 8 filosunun uçuşlarını durdurması çağrısında bulundu. Feinstein, "Uçağın düşüş sebebi bilinene ve ABD filosundaki Boeing'lerde bu risklerin bulunmadığının kesinleşmesine kadar, Boeing 737 MAX 8 serisinin uçuşlarını ABD'de askıya alınması gerektiğine inanıyorum" açıklamasını yaptı.

Boeing 737 MAX 8'ler 2017 yılında hizmete girmiş ve 350 uçak satılmıştı.Teslim edilmek üzere ise 4 bin 662 sipariş alındı.

Boeing 737'nin düşüşü sonrası dünyanın en büyük uçak imalatçısı pazartesi günü hisse senetlerinde yüzde 5'lik bir düşüş yaşadı.

Endonezya'nın Lion Havayolları'na ait aynı model Boeing uçağı Ekim ayında 189 yolcusuyla düşmüş, Etiyopyalı müfettişler uçağın düşmesinden önceki kayıtları inceleyecekleri kara kutuyu bulmuştu. - SİNGAPUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Boeing 737 Endonezya Etiyopya Boeing Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title