Haberler

Suriye'de Bin 109 İnsani Yardım Çalışanı Öldürüldü

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), iç savaşın başlamasından bu yana 8 yıl içerisinde 872'si Beşşar Esed rejimi tarafından olmak üzere insan yardım alanında çalışan bin 109 kişinin çatışan taraflarca öldürüldüğünü bildirdi.

SNHR, Suriye'de 8. yılını geride bırakacak iç savaşta Mart 2011- Mart 2019 döneminde insan yardım çalışanlarına yönelik hak ihlallerine ilişkin rapor yayımladı.

Raporda, söz konusu süre içerisinde ülkede insani yardım çalışanı bin 109 kişinin öldürüldüğü, 3 bin 984 kişinin alıkonulduğu kaydedildi.

Ağın raporunda, Esed rejiminin iç savaşın başladığı ilk günden itibaren insani yardım çalışanlarını hedef aldığını belirtilerek, "Rejim güçleri Mart 2011'den itibaren gösterilerde yaralananlara yardımcı olan ilk yardım çalışanlarını, hastaneleri, doktorları ve ilaç temin edenleri hedef alamaya başladı. Onların çalışmalarından rahatsız olan rejim güçleri, onları yakalamak için de planlar yaptı." ifadelerine yer verildi.

Rapora göre, 8 yıl içerisinde rejim güçleri 872, Rus güçleri 91, terör örgütü DEAŞ 47, terör örgütü YPG/PKK 9, askeri muhalifler ve rejim karşıtı gruplar 35, DEAŞ karşıtı koalisyon 13 ve kimliği belirsiz taraflar 42 kişiyi öldürdü.

- Yaklaşık 4 bin çalışan alıkonuluyor

Raporda, aynı süre içerisinde insani yardım çalışanı 3 bin 984 kişinin farklı taraflarca halen alıkonulduğu aktarıldı.

Rejim güçleri 3 bin 847, DEAŞ 78, YPG/PKK 32, askeri muhalifler ve rejim karşıtı gruplar ise 27 kişiyi alıkoymaya devam ediyor.

İnsani yardım faaliyeti yürüttükleri sırada alıkonulanlar serbest bırakılmayı bekliyor.

İnsani yardım merkezlerine saldırı

Ağ raporunda, iç savaşın başlamasından bu yana ülkenin çeşitli bölgelerinde insani yardım alanında hizmet veren merkezlere 936'sı rejim güçlerince olmak üzere bin 463 kez saldırı yapıldığı bilgisine yer verildi.

Rejim güçleri 936, Rusya 351, askeri muhalifler ve rejim karşıtı gruplar 46, YPG/PKK'lı teröristler 4, DEAŞ'lı teröristler 27, koalisyon güçleri 16, kimliği belirsiz taraflar ise 83 kez insani yardım merkezlerine saldırdı.

Kaynak: AA / Güncel

Beşşar Esed Suriye Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title