Haberler

    Android Q'nun Şu Ana Kadarki En Gelişmiş Android Sürümü Olacağını Gösteren 7 Özellik

    Android Q Beta 1 sürümünün yayınlanması ile birlikte yeni Android sürümünün bize neler vadettiğini görmüş olduk. Ancak henüz Beta 1 sürümüne sahip olduğumuzdan ilerleyen beta sürümlerinde daha fazla özelliğin gelebileceğini unutmayın.

    Android işletim sisteminin sahibi olan Google, Mayıs ayında düzenlenecek Google I/O etkinliğinde tanıtılacak Android Q'nun beta sürümünü resmi olarak yayınladı. Android'in bir sonraki sürümü kullanıcılara katlanabilir akıllı telefonlar için çeşitli geliştirmeler, fotoğraflar için Dinamik Derinlik formatı, bağlantılar için yeni API'lar, yeni medya kodekleri ve kamera yetenekleri, NNAPI uzantıları, Vulkan 1.1 desteği, daha hızlı başlangıç ve çok daha fazla özellik vadediyor.

    Google, Android Q'nun Beta 2 sürümünü Nisan'da, Beta 3 sürümünü Mayıs'ta, final API'ların ve resmi SDK'lerin bulunacağı Beta 4 sürümünü Haziran'da, Beta 5 ve Beta 6 sürümlerini ise 3. çeyrekte final sürümü resmen yayınlanmadan önce erişime açacak. Android Q Beta 1 sürümü şu an için Pixel XL, Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3 ve Pixel 3 XL modelleri için erişime açılmış durumda. Android Q'nun kullanıcılara sunacağı yeni özelliklerden en dikkat çekenleri şu şekilde;

    Katlanabilir Akıllı Telefonlar

    Mobil Dünya Kongresi ile birlikte katlanabilir akıllı telefonlar resmen hayatımıza girdi ve ilerleyen dönemde daha fazla katlanabilir akıllı telefonun tanıtılması bekleniyor. Google, Android Q ile birlikte çoklu uygulama kullanımı, uygulamaların ekrandaki boyutlarının yeniden düzenlenmesi gibi konularda bazı değişiklikler gerçekleştiriyor. Ayrıca Google, Android Q ile birlikte geliştiricilerin uygulamalarının katlanabilir ve büyük ekranlarda nasıl davranacağını kontrol etmelerini kolaylaştırıyor.

    Paylaşma Kısayolları

    Google, kullanıcıların bir uygulamadaki içeriği, başka bir uygulamadaki kişiyle paylaşmasını kolaylaştırmak için Paylaşma Kısayollarını geliştiriyor. Bu özellik sayesinde paylaşımlar sırasında uygulamalar arasındaki geçiş oldukça kolay bir şekilde gerçekleşiyor.

    Ayar Panelleri

    Örneğin; telefonunuz uçak modundayken mobil tarayıcınıza giriş yaptığınız. Böyle bir durumda uygulamadan çıkıp Wi-Fi ya da mobil veriyi etkinleştirip yeniden uygulamaya dönmeniz gerekirdi. Android Q ile birlikte Google, kullanıcılara Wi-Fi ya da mobil veriyi etkinleştirebilecekleri bir panel gösteriyor. Böylece uygulamadan hiç çıkmadan internet bağlantınızı aktif edebiliyorsunuz.

    Bağlantı İzinleri

    Mevcut Android sürümlerinde ağ bağlantıları taramak için kullanılan API'ların çoğu COARSE konum izni gerektiriyor. Ancak Android Q, Bluetooth, Hücresel ve Wi-Fi için FINE konum izni istiyor. Böylece güvenlik, daha üst seviyeye çıkmış oluyor.

    Wi-Fi Performans Modu

    Android Q, gelişmiş Wi-Fi kilidi API sayesinde yüksek performans modu ve düşük gecikme modu gibi özelliklere sahip. Wi-Fi güç tasarrufu, bu modlar aktif durumdayken doğal olarak çalışmıyor. Bununla birlikte düşük gecikme modu yalnız ilgili uygulama ön planda çalışırken ve ekran açıkken aktif oluyor. Özellikle gerçek zamanlı oyunlarda düşük gecikme modunun oyun keyfini fazlasıyla artıracağını söyleyebiliriz.

    Dinamik Derinlik Formatı (DDF)

    Android Q ile birlikte cihazlar, görüntünün derinlik verilerini DDF formatında ayrı bir dosyada saklayabilirler. Bu sayede orijinal görüntü verilerini değiştirmeden yalnızca derinlik ve JPEG verileri talep edilerek fotoğraf çekildikten sonra arka plan bulanıklığını değiştirmek mümkün olabilir.

    Yeni Ses ve Video Kodekleri

    Android Q, medya oynatıcıların daha az bant genişliği kullanarak daha yüksek kaliteli görüntüler göstermesini mümkün kılan AV1 kodekini destekliyor. Ayrıca yeni Android sürümü, konuşma ve müzik servisleri için optimize edilmiş, HDR10+ destekli Opus kod çözücüsünü de destekliyor.

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    Haberler

    Bakmadan Geçme

    Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title