Haberler

Dha İstanbul Bülteni- 4

1- CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY'DAN YENİ ZELANDA'DAKİ TERÖR SALDIRILARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMACumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay,"Şu anda elimizdeki bilgilere göre henüz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, bize gelen bilgiler içinde yok. Bu arada çalışmalar devam ediyor.

1- CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY'DAN YENİ ZELANDA'DAKİ TERÖR SALDIRILARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay,

"Şu anda elimizdeki bilgilere göre henüz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, bize gelen bilgiler içinde yok. Bu arada çalışmalar devam ediyor. Kaybettiklerimizin hepsi Müslüman. Bütün Müslümanların başı sağ olsun."

Haber-Kamera: Gülseli KENARLI-Güven USTA/İSTANBUL DHA

Prof. Dr. Beril Dedeoğlu'nun Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yeni Zelanda'da yaşanan terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Oktay, "Bugün Yeni Zelanda'da hiçbir şeyle ifade edemeyeceğimiz vahşeti gördük, yaşadık. Tüm dünya bu vahşeti yaşadı. Bu kendiliğinden olan bir şey değil. Yıllardır süre gelen bir İslamofobya deyin adına. Olmayan bir korkuyu körüklemenin sonucunda bütün dünyada yaşanılan bir sonuç. Ümit ediyoruz ki bütün dünya tekrar aklını başına alır. Tekrardan sakin düşünmeye başlar. İslamofobya diye olmayan bir korkunun sonucunda tekrar kendileri onun altında kalıp ezilmezler. Yeni Zelanda'da hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Şu anda elimizdeki bilgilere göre henüz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, bize gelen bilgiler içinde yok. Bu arada çalışmalar devam ediyor. Kaybettiklerimizin hepsi Müslüman. Bütün Müslümanların başı sağ olsun. Özellikle Sovyetlerin yıkılmasından sonra kendisine olmayan bir tehdidi oluşturmaya çalışanlar inşallah tekrar akıllarını başına alırlar" dedi.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Oktay'ın açıklaması

15.03.2019 -14.41  Haber Kodu : 190315131

========================================

2- İMAMOĞLU: YENİ ZELANDA'DAKİ CANLARIMIZ İÇİN DUA EDİYORUZ

Haber-Kamera: Sibel GÜLERSÖYLER-Onur MERİÇ/İSTANBUL,

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Beykoz Yenimahalle'de esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Yenimahalle'de bulunan seçim irtibat bürosunu açan İmamoğlu, Yeni Zelanda'daki terör saldırılarında  hayatını kaybedenlere rahmet diledi.

CHP İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu yerel seçim çalışmaları kapsamda Beykoz Yenimahalle'de bulunan esnafları ziyaret etti. Seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştiren İmamoğlu'na vatandaşlarla selamlaştı. Cadde üzerindeki esnafları ziyaret eden İmamoğlu, yolda gördüğü çocuklar ile ilgilendi. Bir araba üzerinde kendisini bekleyen 6 yaşlarındaki çocuğa, "Günaydın. Aslan bu aslan" diyerek, ellerinden öpen İmamoğlu, kameralara poz verdi. Yolda kendisini çeviren Sivaslı olduğunu söyleyen bir gazi ile sohbet eden İmamoğlu, gaziyi 18 Mart'ta Adalar'da gerçekleştirecekleri Çanakkale Zaferi anmasına davet etti.

"İSTANBUL'DA ENGELLİ ÇOCUKLAR ÖNCELİĞİMİZ OLACAK"

21 yaşında down sendromlu bir oğlu olduğunu belirten ve "Meslek okullarına gittiğimde çocuğumun diplomasını soruyorlar. Ben bu çocuğa nereden satın alacağım diplomayı. Okuma yazmayı sökemedi, bilmiyor. Şu an evde ve bir faaliyeti yok" diyen kadına cevap veren İmamoğlu, "Beylikdüzü'nde 40 atölyeli bir okul inşa ettik, orada down sendromlu çocuklara eğitimler veriliyor. İstanbul'da da bu iş önceliğimiz olacak" şeklinde konuştu.

Yenimahallede bulunan seçim irtibat bürosunun açılışını yapan İmamoğlu, Yeni Zelanda'daki terör saldırıları ile ilgili konuştu. İmamoğlu "Yeni Zelanda kötü bir olay olmuş, camiye bir saldırı oldu ve onlarca insan hayatını kaybetti. Oradaki bu canlarımız için dua ediyoruz, Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Ekrem İmamoğlu'nun parti aracından inmesi ve halkla selamlaşması

-Yol üzerindeki esnaflara uğraması

-Bir gazi ile konuşması

-Seçim irtibat bürosunun açılışı ve buradaki konuşması

==============================

3- TEM OTOYOLU'NDA ŞÜPHELİ PAKET ALARMI (3)

Haber-Kamera: Hakan KAYA - Hasan YILDIRIM - /İSTANBUL,

Sarıyer TEM Otoyolu Seyrantepe Mevkii'nde şüpheli paketnedeniyle yol bir süre trafiğe kapatıldı.

Sarıyer TEM Otoyolu Seyrantepe Mevkii Edirne istikametindeki şüpheli paket polisi alarma geçirdi. Olay yerine bomba imha ekipleri sevk edildi. Yeşillik alanda bulunan şüpheli paketlerden biri fünye ile patlatıldı. Yol tamamen trafiğe kapatılırken, bomba imha uzmanları tarafından ikinci bir şüpheli paket bulundu. İkinci şüpheli pakette incelendi. İncelemenin tamamlanmasının ardından yol trafiğe açıldı

Görüntü dökümü:

-------------------------

-Kapatılan yol

-Araçlarından inen vatandaşlar

==============================

4-SOSYAL MEDYADAN SİLAH SATANLARA OPERASYON POLİS KAMERASINDA

Haber: Çağatay KENARLI/ İSTANBUL DHA

İstanbul'da dün sosyal medya üzerinden reklam vererek yasadışı tabanca ve tüfek satışı yapan 36 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştı. Operasyon polis kameraları tarafından görüntülendi.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya siteleri üzerinden yasadışı silah satışı ilanı veren 48 kişiyi tespit ederek yakalanmaları için dün operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda 36 kişi yakalanarak gözaltına alınırken, 12 kişinin ise adreslerinde suç unsuru bulunamadığı için işlem yapılmadı. Operasyon kapsamında 12 tabanca, 5 tüfek, 10 şarjör, 10 kilo bonzai, bin 416 mermi ve fişek ile uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği düşünülen bir miktar para ele geçirildi.

OPERASYON POLİS KAMERASINDA

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin sosyal medya siteleri üzerinden silah satışı yapan şüphelilere yaptığı operasyon polis kameralarınca kaydedildi. Ekiplerin adreslerde yaptığı aramalarda ele geçirilen silahlar görüntülendi. Şüphelilerin sosyal medya sitelerine yaptığı paylaşımlar basın mensuplarıyla paylaşıldı.

Görüntü Dökümü:

---------------------

(POLİS KAMERASI)

-Şüphelilerin sosyal medya paylaşımları

-Adreslerde yapılan aramalar

-Ele geçirilen silahların görüntüsü

-Genel ve detaylar

=============================

5- ESKİ EŞİNİ ÖLDÜRDÜĞÜ İDDİA EDİLEN POLİS MEMURU HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Serpil KIRKESER / İSTANBUL,

Bahçelievler'de  İngilizce öğretmeni İmren Kandemir'in (27) silahla ölümüne ilişkin yargılanan boşandığı polis eşi Burak T., "Ben bu suçu işlemedim. Bana iftira atılmaktadır. Suçsuzum beraatimi ve tahliyemi talep ederim" dedi.

DURUŞMADA TANIKLAR DİNLENDİ

Bakırköy 2.  Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 2. duruşmada tutuklu sanık Burak T. ile taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada tanık olarak dinlenen komşu Ayşe Demirci, olay günü sanık Burak T.'nin panik halde müdahalede bulunduğunu belirterek, "Ben yerde yatan kadını bu evde daha önce görmedim. Ben olay günü sanığın bir kadınla ya da bir başkası ile tartıştığına ilişkin herhangi bir söz duymadım" dedi. Tanık Yunus Büyükgöz ise olay günü tadilat için gittiği binada silah sesi duymadığını belirterek, "Öğleden sonra işe başlamıştım. Tahminen 16.30-17.00'da işimi bitirip ayrıldım. Ben elektrik anahtar priz montajı yapıyordum. Bu iş sesli bir aletle yapılan iş değildir. Bu sebeple herhangi bir silah sesi tartışma olsa duyardım. Olaya dair bir görgüm ve bilgim yoktur" diye konuştu.

"BEN DE BİR BABAYIM"

İmren Kandemir'in babası şikayetçi Süleyman Kandemir de "Tanıklar 'Silah sesi duymadık' diyorlar. O zaman benim kızım silahla öldürülmedi. Ayrıca sanık avukatı geçen duruşmada tanıklara sanığı kastederek 'katil suratı var mıydı?' diyor. Acaba katilde nasıl bir surat oluyor? Ben de bir babayım" dedi.

RESMİ MAHKEMEYE SUNDU

Söz verilen sanık avukatı da "İmren çok güzel resim yapıyormuş. Burak ile kendisini resmettiği ve bir tarafına şiirler yazdığı albümü ibraz ediyorum. Şiirlerinden birini okumak istiyorum" diyerek  "Vazgeçtim bu dünyadan" başlıklı şiiri okudu.

Sanık Burak T. ile İmren Kandemir'in birbirlerine attıkları mesajları salonda okuyan sanık avukatı, İmren Kandemir'in  tehdit içerikli  mesajlarına da değindi. Avukat şunları söyledi: "Maktulün psikolojik ve ruh durumu, sinirlendiğinde sanığın ölümünü isteyecek kadar değişkenlik göstermektedir. Sanığın bu suçu işlemesi için bir sebep yoktur. Her insanın, her erkeğin olabileceği kadar sanık kıskançtır. Saplantılı canavar değildir. Maktul öyle bir saplantılı sevdaya kapılmış kurtulamamıştır, bu sebeple psikologa gitmiştir. Ortada bir suç yoktur. Maktul intihar etmiştir. Müvekkilimin öldürdüğüne ilişkin maddi somut hiçbir delil olmadığı halde bir yıla yakın süredir tutukludur. Tahliyesini talep ederim" dedi.  Sanık Burak T. de "Ben bu suçu işlemedim. Bana iftira atılmaktadır. Suçsuzum beraatimi ve tahliyemi talep ederim" dedi. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için  ertelendi.

İDDİANAMEDE OLAY ANLATILDI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameye göre 10 Nisan 2018 günü Bahçelievler'de meydana gelen olay şöyle oldu: İmren Kandemir, eski eşi olan polis memuru Burak T.'ye ait evde ateşli silah yaralanması sonucu hayatını kaybetti. İstanbul Kriminal Polis Laboratuvarında yapılan incelemenin ardından hazırlanan raporda Burak T.'nin sol el iç, sol el dış, sağ el iç ve sağ el dış svab numuneleri üzerinde atış artıklarına rastlandığı, İmren Kandemir'in el svab numunelerinde atış artıklarına rastlanmadığı tespit edildi. Bunun üzerine  Burak T. tutuklandı.  Burak T.'nin "Kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası talep ediliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title