Haberler

49 Kişiyi Öldüren Teröristin Mahkemede Yaptığı Hareket Dikkat Çekti

Güncelleme:

Yeni Zelanda'da iki camiye saldırarak 49 kişinin ölümüne sebep olan terörist Brenton Tarrant, Christchurch Bölge Mahkemesine çıkarıldı. Gözaltı sonrası ilk kez görüntülenen Tarrant'ın yaptığı el işareti dikkat çekti.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Christchurch kentinde cuma namazı sırasında iki camiye düzenlenen terör saldırısıyla bağlantılı biri Avustralya vatandaşı, üç kişinin tutuklandığını bildirdi. Öte yandan Brenton Tarrant, Christchurch Bölge Mahkemesine çıkarıldı. Gözaltı sonrası Tarrant ilk kez görüntülendi.

Yeni Zelanda Başbakanı Ardern, düzenlediği basın toplantısında, terör saldırısıyla ilişkili cinayetle suçlanan Avustralya vatandaşı dahil üç kişinin tutuklandığını, bu kişilerin hiçbirinin daha önce sabıka kaydının olmadığını, Yeni Zelanda'da ya dabaşka bir yerde istihbarat servisleri tarafından izlenen şahıslar arasında yer almadığını söyledi.

ÜLKEDE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ÜST SEVİYEYE ÇIKARILDI

Ardern, dünyanın çeşitli ülkelerine seyahat eden ve düzensiz aralıklarla Yeni Zelanda'ya gelen Avustralya vatandaşı zanlının, bugün mahkemeye çıkarılacağını kaydetti.Saldırılarda 2'si yarı otomatik 5 silah kullanıldığını ve saldırganın silah ruhsatını 2017'de aldığını ifade eden Ardern, Yeni Zelanda'nın silah yasalarının değişeceğini, Avustralya ile sınır kontrollerinin sıkılaştırılacağını ve bilgi paylaşımının geliştirileceğini ifade etti. Ülkede güvenlik önlemlerinin üst seviye çıkarıldığını belirten Ardern, vatandaşlardan da şüpheli gördükleri durumları polise haber vermelerini istedi.

49 Kişiyi Öldüren Teröristin Mahkemede Yaptığı Hareket Dikkat Çekti

SALDIRI SONRASI İLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİ

49 kişinin ölümüne neden olan terörist Brenton Tarrant saldırı sonrası görüntülendi. Reuters'ın geçtiği fotoğrafta terörist Tarrant'ın yaptığı işaret dikkat çekti. İşaretin beyaz ırkın üstünlüğünü simgeleyen White Power, yani "beyaz güç hareketi" olduğu ifade edildi.

5 NİSAN'A KADAR GÖZALTINDA TUTULACAK

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki iki camiye terör saldırısında bulunan terörist Brenton Harrison Tarrant, çıkarıldığı mahkemece cinayetten gözaltına alındı.Radyo Yeni Zelanda'nın haberine göre Christchurch kentindeki Al Noor ve Linwood Camilerinde cuma namazı sırasında 49 kişiyi katledip 40 kişiyi yaralayan Avustralyalı Tarrant, cinayet suçlamasıyla mahkemeye çıkartıldı.Yoğun güvenlik tedbirleri altında çıkartıldığı mahkemede kefalet talebinde bulunmayan terörist Tarrant'ın, 5 Nisan'a kadar gözaltında tutulmasına hükmedildi.

ZANLILARDAN BİRİSİ TAHLİYE EDİLDİ

Başbakanı Ardern, Cuma günü tutuklanan diğer üç zanlıdan birinin tahliye edildiğini, diğer ikisinin de polis tarafından soruşturulduğunu söyledi. Bu arada soruşturulan diğer iki kişinin herhangi bir sabıka kaydının olmadığı da açıklandı. Avustralya Başbakanı Scott Morrison da tutukluyu "şiddet içeren sağcı terörist" olarak nitelendirdi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Christchurch Yeni Zelanda Haberler

500

Yorumlar (51)

Adınızı Yazın:

TERÖRİSTİN YÜZÜNÜ NEDEN KAPATTINIZ ONU ANLAMADIM

26
0
yanıtYanıtla
vanlı duman:

ah ah seni bana vereceklerdi seni arabanın arkasına iple baglıyacaktım tam vandan istanbula kadar asfalta işkence yaparak sürükliyecektim alah belanı versin

23
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

insahllah hapiste bir tane turk cikarda sana nasil insan öldurdugunu gösterir

16
1
yanıtYanıtla
adamturk:

bu ovünülücek birşey mi? TÜRK lafını kirletme

yanıt0
yanıt0
VS:

Sizin için kısasta hayat vardır diyor Allah. Kısas uygulayacaksın. Yaşama hakkı olmaz böylelerinin hapiste olsa bile.

16
0
yanıtYanıtla
acayip bir durum:

ölen yinsanların çoğu arap , ben hiç bir arap ülkesinde yeni zellanda aleyhinde protesto yapan duymadım ! ne acaip değilmi ? sadece türkiye mi savunacak müslümanların hakkını ! neden arap ülkeleri protesto yapmaz? arap ülkeleri neden tepkisiz anlamadım. .

13
0
yanıtYanıtla
Teberli Mehmet:

KATLİAM YAPAN BU VE BENZERİ CANİLERİN, CANLI BOMBALARIN BEYİNLERİNİN NEREDE VE NASIL DEĞİŞTİRİLDİĞİ MUTLAKA ARAŞTIRILMALI, DEŞİFRE EDİLMELİ VE DÜNYAYA AÇIKLANMALI.

8
1
yanıtYanıtla
..........:

Bir psikoloji kitabında okumuştum. Çok zeki olmayan İQ şu düşük kişilerin manipülasyona musait oldukları ve bu tür işler için kullanılacağı yazıyordu. Ne tesadüf Polonya''da bir Erasmus öğrencisi de yeni öldürülmüştü. Aslında iki olayda ırkçı görünüyor.

yanıt3
yanıt0
sebep sizsiniz:

bak simdi sen namaza yetiseyim diye son gaz araba kullaniyorsun insanlari tehlikeye düsürüyorsun bide gelisi güzel arabani ortaliga birakiyorsunya avrupada yasayip hala sarikla salvarla geziyorsunuz medeni giyinen kadinlara satasiyorsunuz iste tüm bunlar nefret getiyiyor

yanıt0
yanıt4
hiristiyan türk:

milleti dolandiran dinle aldatan insanlara hakaret eden hür iradelerine yasamlarina saldiran müslümanmi oluyor haketen dinmi sizinki ben ezan sesi dinlemek zorunda degilim biz size can sesi dinlemessen defol git demiyoruz degilmi kulaginizin dibinde hapörlerle ayin okumuyoruz degilmi medeniyetsizler

1
7
yanıtYanıtla
Tüm 51 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title