Haberler

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern: Teröristi Durdurmasak Devam Edecekti

Güncelleme:

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, 50 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan Brenton Tarrant'ın yakalanmaması halinde "Kesinlikle saldırıya devam etme niyetinde olduğunu" söyledi. Başbakan Ardern, terör saldırısının ardından ABD Başkanı Trump ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin bilgi de paylaştı. Trump'ın Yeni Zelanda'ya nasıl yardım edebileceği sorusu üzerine verdiği yanıta ilişkin Ardern, "Mesajım, 'tüm Müslüman topluluklar için sempati ve sevgi' oldu" ifadesini kullandı

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, iki gün önce 50 Müslümanı cuma namazında katleden İskoç asıllı Avustralya vatandaşı Brenton Tarrant'ın (28) gözaltına alındığı sırada hareket halinde olduğunu ve aracında pek çok silah bulunduğu açıkladı. Ardern, saldırganın çok daha fazla insanı öldürebileceğini söyledi. Ardern, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Saldırgan hareket halindeydi. Saldırganın içinde bulunduğu araçta iki silah daha vardır. Kesinlikle saldırısına devam etme niyetindeydi" dedi.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern: Teröristi Durdurmasak Devam Edecekti

"36 DAKİKADA YAKALANDI"

Rus basın organı Sputnik'te yer alan habere göre Ardern, Avustralya doğumlu 28 yaşındaki saldırganın, polise yapılan ilk çağrıdan sonra 36 dakika içinde yakalandığını ifade etti. Başbakan Ardern, polis ekiplerine teşekkür etti. Sosyal medyada yayılan yakalama görüntülerinde sadece tabanca taşıyan iki polisin Tarrant'ı arabasında yakaladığı görülüyordu. Polisler, Tarrant'ın kaçmaya çalıştığını ve gözaltına direndiğini belirtti.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern: Teröristi Durdurmasak Devam Edecekti

ARDERN'DEN TRUMP'A: MÜSLÜMANLARA SEMPATİ

AA'da yer alan habere göre başkent Wellington'daki Parlamento binasında basına konuşan Başbakan Ardern, terör saldırısının ardından ABD Başkanı Trump ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin bilgi de paylaştı. Trump'ın Yeni Zelanda'ya nasıl yardım edebileceği sorusu üzerine verdiği yanıta ilişkin Ardern, "Mesajım, 'tüm Müslüman topluluklar için sempati ve sevgi' oldu" ifadesini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Donald Trump Yeni Zelanda Haberler

500

Yorumlar (33)

Nükleer başlık:

BU GİBİ SALDIRILARA KARŞI CAMİLERDE DE SİLAH OLMASI LAZIM. BİE BÖLÜME SİLAHLIK YAPILABİLİR. KAFANIZA GÖRE KULLANMAK İÇİN DEĞİL, GEREKTİĞİNDE KULLANMAK İÇİN!

31
16
yanıtYanıtla
gurbetci:

kardesin yapmayim ya insanlari silahlandrmak iyi birsey degil .sagduyu olun.dusnsenize onlarada kiliselerini sokaklarini silahlandirsalar ne olcak .yasayacak yer kalmaz.biraz olsun siddetten uzak durun.

yanıt0
yanıt0
Ram:

O cani. 12 dakika keyif içinde infazı yaparken sizin pilisler neredeydi ey eski zelanda

35
11
yanıtYanıtla
KADIYA SORUN:

SAYIN BAŞBAKANIN SAMİMİ VE İYİ BİR İNSAN OLDUĞUNA İNANIYORUM MÜSLÜMANLIKTA KİNDARLIK YOKTUR BU NAMUSSUZ TERÖRİSTİN YAPTIĞI BÜTÜN YENİ ZELANDA HALKINI KAPSAMAZ AYRICA DUYARLILIĞINDAN DOLAYI SAYIN BAŞBAKANA TEŞEKKÜR EDİYORUM

43
2
yanıtYanıtla
gurbetci:

Arkadaslar ,bakin ben yenizellanda da yasiyorum,yenizellanda basbakani gercekden ve gercekden cok iyi ve cok ama cok basarali bir insan o kadar da durust ve herkez tarafindan seviliyo.yenizellanda da herkez ozgur istiyen istedigi dini yasiyor ve cok ama cok saygi duyuyorlar,burda hic birskilde islama karsi bir sey yok olmadgi gibide cok desdek war.bu katil fasist biri zaten beyaz olamayani sewmiyor adam sadece direk olarak muslumanlara kasti yok adam dedgm gibi beyaz olamayn hicbirkimseyi sewmyor ve ole bir dunya istiyo serefsiz. ben kendim bir musluman olarak son iki gundur etrafrmda tanidklarmdan cok ama cok buyuk bir sekilde desdek aliyorm bana sarilip agliyolar ve kardes oladgumuzu bu yollda beraber oldgumuzu soyluyolar.sadece burda yasayan biri olarak soyluyorm.herkez elinden geleni yapiyor buna emin olabilirsniz ,benm icim bir musluman olarak rahat.herkeze iyi gunler.

42
1
yanıtYanıtla
afgan:

haklisinda ama böyle devam ederlerse mücahidlerimiz birak kiliseyi onlara avrupada rahat edecek yer birakmayacaklar

yanıt12
yanıt15
gurbetci:

bu kimseye bir yarar saglamaz kardesim,bariscil olmak lazim ilimli olmak lazim.yapilan bu kotu olayi herkeze maal etmemek gerek.

yanıt0
yanıt0
MASKOT:

Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin. Zira onlar birbirinin dostudurlar (birbirinin tarafını tutarlar). İçinizden onları dost tutanlar, onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna yol göstermez

35
3
yanıtYanıtla
Türk:

Bence bu ayetin ne amaçla ve geldiği söylendiği önemli... O zaman Müslümanlar bu insanlara nasıl İslamı anlatacaklar... Bu ayet üzerine bilgisi olan konuşsun

yanıt7
yanıt3
Ayla:

IYI NIYETLI HRISTIYAN VE YAHUDILERI KÖTÜLERDEN AYIRALIM

yanıt2
yanıt4
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title