Haberler

Yeni Zelanda Katliamcısının İstanbul'da Kaldığı Yerler Tespit Edildi

Güncelleme:

Yeni Zelanda'da iki camiye saldırı düzenleyen cani Brenton Tarrant'ın 2016 yılında İstanbul'a iki kez geldiği, Sultanahmet ve Aksaray'daki iki otelde kaldığı ortaya çıktı.

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde iki camiye saldırı düzenleyen ve 50 kişiyi katleden Brenton Tarrant'ın 2016 yılında İstanbul'a 6 ay arayla iki kez geldiği, Sultanahmet ve Aksaray'daki iki otelde kaldığı ortaya çıktı.

Yeni Zelanda'da 50 Müslümanı katleden Brenton Tarrant'ın Türkiye'ye de geldiği tespit edildi. Tarrant'ın Türkiye ziyaretleri sırasında İstanbul'a da iki kez uğradığı öğrenildi.

İLK ZİYARETİNDE 3 GÜN KALMIŞ

Zanlının ilk İstanbul ziyareti 17 Mart'ta 2016'da gerçekleşti. Sultanahmet'te bir otelde 3 gün kalan terörist, ardından ülkeden ayrıldığı belirlendi.

6 AY SONRA İKİNCİ ZİYARETİ YAPTI

Tarant'ın yaklaşık 6 ay sonra bu kez 6 Ekim 2016'da İstanbul'a gelerek Aksaray Abdullah Çavuş Sokak'ta bir otelde kaldığı kaydedildi.

KAMERALAR İNCELENDİ

Her iki otelin güvenlik kameralarını inceleyen polis, 3 yıl geçmiş olması nedeniyle görüntülere ulaşamadı.

NE OLMUŞTU?

Yeni Zelanda'nın Christchurch kasabasında cuma namazı sırasında iki camiye canice saldırı düzenlemişti. Brenton Tarrant tarafından gerçekleştirilen korkunç saldırı sosyal medyada da canlı yayınlamıştı. Saldırı sonucunda 50 kişi hayatını kaybetmişti, 48 kişi de yaralanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Christchurch Yeni Zelanda Sultanahmet İstanbul 3. Sayfa Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (7)

Zülfikar:

Otel güvenlik kamera görüntüleri digital ortamda enaz 10 yıl saklanmaya kanunen mecbur bırakılmalıdır. Her olayın mührü zaman engeli ile tıkanmasından gına geldi.

6
2
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

alah yardimciniz olsun insallah

1
0
yanıtYanıtla
sibel ibrahim:

hala bulunmade degil mi ? o serefsiz Allah onun belasini versin amin

0
1
yanıtYanıtla
şakamısın:

adam yargılanıyo ne bulunamaması

yanıt1
yanıt0
sibel ibrahim:

peki istambulda birini oldurmusmu yoksa oyle gelmis istambula

0
1
yanıtYanıtla
Ögretmen:

Istambul degil gercek adi ISTANBUL .

yanıt0
yanıt0
mübişş:

yorumları okudum kimsede haberi okumamış okuyup öyle yorum yapın

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title