Haberler

Antalya Kaplıcadan Sonra Gözleri Görmedi, Karaciğer Hastası Olduğunu Öğrendi

Kaplıcadan sonra gözleri görmedi, karaciğer hastası olduğunu öğrendiANTALYA'da kadavradan karaciğer nakliyle sağlığına kavuşan Bayram Öget (53), ilk tanıyı aldığında şoke olduğunu söyledi.

Kaplıcadan sonra gözleri görmedi, karaciğer hastası olduğunu öğrendi

ANTALYA'da kadavradan karaciğer nakliyle sağlığına kavuşan Bayram Öget (53), ilk tanıyı aldığında şoke olduğunu söyledi. Bir haftalık kaplıca tatilinin ardından ani görme kaybı nedeniyle gittiği hastanede karaciğer yetmezliği tanısı aldığını kaydeden Öget, 3 yıldır beklediği nakilden sonra yeniden hayata döndüğünü söyledi.

Yaklaşık 5 yıl önce karaciğer yetmezliği tanısı alan Bayram Öget, 15 gün önce Antalya dışından kadavra bağışı sayesinde hayata yeniden merhaba dedi. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi ve Organ Nakli Merkezi Sorumlu Hekimi Genel Cerrah Doç. Dr. Tuğrul Çakır ve ekibi tarafından gerçekleştirilen 9 saatlik ameliyat sonunda yaşama yeniden tutunan Öget, süreci anlatırken hastalığını öğrendiği o günü yeniden yaşadı. Öget, 2014 yılında gittiğimiz kaplıcalardan dönüşte sabah uyandığımda hiçbir şey görmüyordum. O şekilde banyoya nasıl gitmişim bilmiyorum. Ablam, eniştem ve yeğenlerimle birlikte yaşıyoruz. Banyoda kilitli kalınca yeğenlerim kapıyı kırarak beni dışarı çıkardı ve hemen hastaneye götürdüler dedi.

'NÖROLOJİ SERVİSİNDE 15 GÜN YATTIM'

Götürüldüğü farklı bir hastanede 15 gün nöroloji servisinde yatırıldığını anlatan Öget, Orada teşhis koyamadıkları için beni Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderdiler. Burada gastroentroloji bölümünde yapılan tetkikler sonucu karaciğer yetmezliği teşhisi konuldu dedi. Görme kaybı yaşadığında karaciğer yetmezliği hastası olabileceğinin aklına hiç gelmediğini ifade eden Öget, şunları söyledi

Hemen tedaviye başlandı ve görmem düzeldi. Karaciğer yetmezliği de ilaçlarla tedavi edilmeye çalışıldı ama 3 yıl önce nakil olmam gerektiği söylendi. Bekleme listesindeydim. 1 ay önce bir karaciğer çıkmıştı ancak kadavradan nakil yapılacak karaciğerin hastalıklı olduğu ortaya çıkınca naklim ertelendi. İkinci seferde nakil oldum. Karaciğer bulunduğu haberini alınca çok mutlu oldum. Kadavradan bana bu bağışı yapanı tanımıyorum. Allah onlardan binlerce kere razı olsun.

'EN BÜYÜK İSTEĞİM İŞİME DÖNMEK'

Nakilden sonra yeniden hayata döndüğünü söyleyen Öget, Ben deri konfeksiyon işi yapıyordum ama hastalık nedeniyle çalışamıyordum. En büyük özlemim yeniden çalışabilmek. İşime dönmek, insanların arasına katılayım istiyorum dedi.

KIZIYLA GÖRÜNTÜLÜ KONUŞTU

Tataristan'da yaşayan kızı Remziye Öget Gambarova (22) ile her gün görüntülü konuştuğunu söyleyen Bayram Öget, kızıyla kavuşmayı beklediğini söyledi. Remziye Öget Gambarova ise babasının sağlığına kavuşmasından çok mutlu olduğunu belirterek, En kısa zamanda ziyarete geleceğim dedi.

AMELİYATI 9 SAAT SÜRDÜ

Ameliyatı gerçekleştiren Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi ve Organ Nakli Merkezi Sorumlu Hekimi Genel Cerrah Doç. Dr. Tuğrul Çakır, Öget'in 3 aydır organ bekleme listesinde olduğunu belirterek, 15 gün önce Antalya dışından bir kadavra bağışı olması üzerine kendisini nakil için çağırdık. Saat 24.00 gibi başlayıp 9 saat süren bir operasyon sonunda sağlığına kavuştu dedi. Şu an tüm değerlerinin normal olduğunu belirten Doç. Dr. Çakır, birkaç gün sonra taburcu olacağını sözlerine ekledi.

GÖRME KAYBI NADİREN RASTLANAN BİR DURUM

Bayram Öget'in hastalığının görme kaybıyla ortaya çıktığını belirten Doç. Dr. Çakır, Hastanemizde yapılan tetkiklerde hastanın görme kaybının karaciğer yetmezliğinden kaynaklandığı belirlenmişti. Kronik karaciğer hastalarında son dönemlerinde bütün sistem etkilenir. Değişik semptomlar ortaya çıkabiliyor ama görme kaybı nadiren rastladığımız bir durumdur diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Ali Erbaş Arapça biliyor mu, Fransızca biliyor mu? Azem ne demek? Azem anlamı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title