Haberler

Kahramanmaraş'tan Suriye'ye Yardım

Kahramanmaraş'ta Suriyeliler için toplanan yardım malzemelerini taşıyan 3 tır, yola çıktı.

Kahramanmaraş'ta Suriyeliler için toplanan yardım malzemelerini taşıyan 3 tır, yola çıktı.

Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Vakfı iş birliğiyle hazırlanan gıda ve giyim malzemelerini taşıyan tırlar, fuar alanında düzenlenen törenin ardından dualar eşliğinde Suriye'ye gönderildi.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Suriye Koordinatörü Muhammed Ubeyd Köşger, gazetecilere yaptığı açıklamada, tırlardan birinin gıda, ikisinin ise giyim malzemesi taşıdığını belirtti.

Suriye'deki savaş nedeniyle mağdur olanlara yardımlarının süreceğini ifade eden Köşger, şunları kaydetti:

"Bu yardımları Cerablus, Bab, Hama, Humus ve Halep gibi birçok yerden göç ederek mülteci konumuna düşmüş, savaş mağduru kardeşlerimize, çadır kentlerde yaşayan insanlara gönderiyoruz. Malum, Suriye'de savaş 8 yıldır devam ediyor. İdlib'in farklı bölgelerinde, farklı ilçelerinde yine hava saldırıları yaşandı. Onlarla ilgili de inşallah kampanyamız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde oradaki savaş mağduru insanlara da yardımlarımızı ulaştırmaya gayret edeceğiz."

Büyükşehir Belediyesi Yazıişleri ve Kararlar Daire Başkanı Hasan Balbaba ise belediyeleri öncülüğünde toplanan yardımlardan oluşan 193'üncü tırı Suriye'ye gönderdiklerini dile getirdi.

Balbaba, yardım tırlarının Çanakkale şehitleri ve BBP'nin Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu anısına gönderildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Suriye Haberler

Bakmadan Geçme

Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
title