Haberler

Babylon'da Bu Hafta

Güncelleme:

Londra çıkışlı Türk asıllı yetenek Nilüfer Yanya, müziğinin gücünü Güneş'ten alan "Güneşin Kadınları" serisi kapsamında 28 Mart Perşembe akşamı Babylon'da!

Babylon'un programında bu hafta, 28 Mart Perşembe "Güneşin Kadınları" serisi kapsamında Nilüfer Yanya, 29 Mart Cuma Valeron & The Band ile Derun, 30 Mart Cumartesi Emir Yargın ve Konukları Babylon'da sahne alacak.

Sınırsız ısı ve ilham kaynağı olan Güneş; hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olarak, yaşama ve başkaldırıya dair hikayeleriyle gelen "Güneşin Kadınları"na yansıyor ve esin kaynağı oluyor. Özgün müziklerinde, yaşamın sunduklarına karşı güçlü duruşları ve farklı yorumlarıyla "Güneşin Kadınları", kendi yolculuklarından bahsediyorlar. Sayısız mirasın ışığında kalmış kimliklerimizi askılıkta bıraktığımız samimi bir sohbetin içerisinde, bu yolculuğu paylaşmak için Babylon'da müzikseverlerle buluşuyor.

"Small Crimes" ve "Keep on Calling" ile yakaladığı çıkışı "Baby Luv" ile devam ettiren Nilüfer Yanya; kısa sürede çıtayı yükselterek The xx, Broken Social Scene ve Mitski gibi sanatçılarla ile aynı sahneyi paylaştı. Hızla hayran kitlesini genişleten genç müzisyen; The Guardian, Pitchfork, The FADER, i-D, Noisey, Nylon ve BBC 6 Music gibi birçok önemli müzik platformundan övgüler aldı. Piyano ve çello dersleri alırken Pixies, The Libertines, The Strokes'un etkisi altına giren ve gitara yönelen Nilüfer, Nina Simone ve Jeff Buckley'nin yanı sıra Connan Mockasin gibi çağdaşlarından da ilham alıyor. 23 yaşındaki sanatçı, gitarı ve yumuşak vokaliyle soul ve indie pop'u aynı noktada buluşturmayı başarıyor. Hemen hemen her an her yerde şarkı sözü yazdığını belirten Nilüfer Yanya, şarkılarında bazen çalınan bisikletini, bazen biten bir ilişkiyi anlatıyor. 2018'in ilk aylarında "Thanks 4 Nothing" kısaçalarını yayımlayan Nilüfer Yanya, 22 Mart'ta ise son albümü "Miss Universe"ü yayımladı.

Mikonos çıkışlı DJ ve prodüktör Valeron, "Valeron & Band Live" projesi ile 29 Mart Cuma günü Babylon'a konuk oluyor. Mikonos'a yerleştikten sonra prodüktörlük yapmaya başlayarak deep house ve elektronik müzik türlerindeki çalışmalarıyla ismini duyuran Valeron, kendi kuruduğu plak şirketi "Bercana Music" etiketi taşıyan albümleri "Amare" ve "Aigaio"yu yayımladı. Klarnet, ud, saz, santur ve buziki gibi Ortadoğu ve Yunan müziğinin geleneksel enstrümanlarını elektronik beat'lerle birleştiren Valeron; geçtiğimiz yıl başlangıcını yaptığı yeni projesi "Valeron & Band Live"ı, 29 Mart akşamı Babylon dans pistine taşıyor.

Elektropop'un yerli temsilcilerinden Emir Yargın ve konukları Arel Koray Nalbant, Birkan Nasuhoğlu, Canozan, Deniz Tekin ve Sedef Sebüktekin ile 30 Mart Cumartesi günü Babylon'da müzikseverlerle buluşuyor. 2011'de yayımladığı albümü "Tokat" ile akılda yer eden sözleri ve elektropop sound'uyla çıkış yapan Emir Yargın, dikkat çekici stiliyle kısa sürede adından söz ettirmeyi başardı. 2015'te "Geri Dönüşüm Kutusundaki Anılar" isimli albümünü dinleyiciyle paylaşan müzisyen; enerjik performansları, kendine has güçlü görsel dünyası ve çok yönlü üretimleriyle de dikkat çekiyor. Son yıllarda Youtube'daki "Çakal Lezzetler" projesiyle de büyük bir izleyici kitlesine ulaşan Emir Yargın; bir süredir ara verdiği performanslarına yerli müzik sahnesinin sevilen isimlerinden Arel Koray Nalbant, Birkan Nasuhoğlu, Canozan, Deniz Tekin ve Sedef Sebüktekin'in eşlik edeceği gecede geri dönüyor. Önümüzdeki aylarda yayımlanacak yeni kayıtlarını dinleyiciye sunacağı bu özel performans ilk kez Babylon'da!

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nilüfer Babylon Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title