Haberler

Türkiye Arıcılıkta Büyük Bir Merhale Katetti"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, arıcılık konusunda Türkiye'nin çok büyük bir merhale katettiğini belirterek, "Yani 70 bin tonlardan 110 bin tona geldik son 10-15 yıl içerisinde.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, arıcılık konusunda Türkiye'nin çok büyük bir merhale katettiğini belirterek, "Yani 70 bin tonlardan 110 bin tona geldik son 10-15 yıl içerisinde." dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen Bakan Pakdemirli, Ordu-Giresun Havalimanı'nda ilgililerce karşılandı.

Ordu Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Pakdemirli, Başkan Hilmi Güler'e hayırlı olsun dileklerini iletti.

Pakdemirli, Arıcılık Araştırma Enstitüsüne geçerek buradaki tesislerde incelemelerde bulundu, çalışmalarla ilgili brifing aldı.

Burada gazetecilere açıklama yapan Pakdemirli, söz konusu enstitünün 10 milyon avro yatırımla gerçek anlamda örnek bir tesis olduğunu ifade etti.

Pakdemirli, arıcılık konusunda Türkiye'nin çok büyük bir merhale katettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yani 70 bin tonlardan 110 bin tona geldik son 10-15 yıl içerisinde. Gelişmeler son derece iyi. Artan denetimlerimizle beraber geçmişteki tağşiş uygulamaları da artık Türkiye'de yok. Bundan sonrasında biz daha fazla bu işi nasıl pazarlarız, coğrafi işareti nasıl öne çıkartırız, yerel ürünleri nasıl öne çıkartırız, nasıl pazarlamamızı artırırız, nasıl ihracatımızı artırırız ile uğraşmamız lazım. Çünkü dünyadaki en büyük ikinci üretici olarak hala istediğimiz anlamda, istediğimiz yerde değiliz. Yapmış olduğumuz ihracat henüz daha 7 bin tonlarda."

Türkiye'nin bu işten daha fazla pay alması gerektiğine dikkati çeken Pakdemir, "Ordu daha fazla pay almalı. Çünkü gerçekten hem yapılan çalışmalar hem de balın kalitesi itibariyle Ordu çok önemli bir noktada. İnşallah bu yeni dönemde çok değerli başkanımla da birlikte yerel anlamda bazı çalışmalar da yürüteceğiz. Arıcılığın, bal üretiminin, arıcılık üretiminin daha iyi bir noktada olması için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz." dedi.

Bakan Pakdemirli'ye, çeşitli bal ürünleri hediye edildi.

Ziyaretlere, Ordu Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekilleri Şenel Yediyıldız ve Ergun Taşcı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, AK Parti İl Başkanı Halit Tomakin de katıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Bekir Pakdemirli Türkiye Ordu Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title