Haberler

Dha Yurt Bülteni 10

1)BAKAN PAKDEMİRLİ: TÜRKİYE'NİN BAL ÜRETİMİ 110 BİN TONA GELDİORDU'ya gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'nin bal üretiminde önemli bir noktada olduğunu belirterek, "Arıcılık konusunda Türkiye çok büyük bir yol katetti.

1)BAKAN PAKDEMİRLİ: TÜRKİYE'NİN BAL ÜRETİMİ 110 BİN TONA GELDİ

ORDU'ya gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'nin bal üretiminde önemli bir noktada olduğunu belirterek, "Arıcılık konusunda Türkiye çok büyük bir yol katetti. Bal üretiminde 70 bin tonlardan 110 bin tonlara geldik. Gelişmeler son derece iyi" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından Boztepe'de otelde düzenlenen 'Ulusal Fındık Çalıştayı'na katılmak üzere Ordu'ya geldi. Vali Seddar Yavuz tarafıdan Ordu Giresun Havalimanı'nda karşılanan Bakan Pakdemirli daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'i makamında ziyaret etti. Bakan Pakdemirli ardından Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Bal paketleme tesisini gezerek analiz laboratuvarını inceleyen Bakan Pakdemirli, "Bu enstitümüz hakikaten hem uluslararası hem de yerli fonlardan yapılmış, 10 milyon euro yatırımla gerçek anlamda örnek olacak bir tesisimiz. Hem yetiştiricilerimize örnek olacak eğitim verecek, aynı zamanda ıslah yapan, aynı zamanda da örnek bir tesis paketlemesiyle, laboratuvarıyla Türkiye'de örnek bir tesis. Tabii ki arıcılık konusunda Türkiye çok büyük bir yol katetti. Son 10- 15 yıl içerisinde 70 bin tonlardan 110 bin tonlara geldik. Gelişmeler son derece iyi. Artan denetimlerimizle beraber, geçmişteki bazı uygulamalar da artık Türkiye'de yok. Bu anlamda Türkiye geldiği nokta itibarıyla iyi" diye konuştu.

'İHRACAT HENÜZ 7 BİN TONLARDA'

Türkiye'nin bal ihracatından daha fazla pay alması gerektiğini de belirten Bakan Pakdemirli, "Bundan sonrasında da biz daha fazla bu işi nasıl pazarlarız, coğrafi işareti nasıl öne çıkartırız, yerel ürünleri nasıl öne çıkartırız, nasıl pazarımızı artırırız, nasıl ihracatımızı artırırıza uğraşmamız lazım. Çünkü dünyadaki en büyük ikinci üretici olarak hala istediğimiz anlamda, istediğimiz yerde değiliz. Yapmış olduğumuz ihracat henüz daha 7 bin tonlarda. Dünyada biz bu işten daha fazla pay almalıyız, Ordu'muz daha fazla pay almalı. Çünkü gerçekten hem yapılan çalışmalar itibarıyla hem de balın kalitesiyle itibarıyla Ordu çok önemli bir noktada. İnşallah bu yeni dönemde çok değerli başkanla da birlikte, yerel anlamda bazı çalışmalar yürüteceğiz" dedi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Ziyaretten detaylar

-Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin açıklamaları

-Detaylar

Haber-Kamera: Nedim KOVAN- Mustafa KIRLAK/ORDU,

==============================================

2)EL VE AYAKLARI BAĞLI ÖLÜ BULUNDU, KATİLİ KOMŞU ÇIKTI

Aydın'ın İncirliova ilçesindeki evinde el ve ayakları bağlanıp, öldürülmüş halde bulunan Ali Çetinkaya'nın (69) katil zanlısı olarak, komşusu Özal A. (20) gözaltına alındı. Pazarcılık yaparak geçimini sağlayan evli ve 2 çocuk babası Ali Çetinkaya, geçen pazar günü saat 18.30 sıralarında İstiklal Mahallesi'ndeki evinde kendisine yemek getiren kız kardeşi Yeter Gökoğlu tarafından ölü bulundu. Açık olan kapıdan içeri girdiğinde ağabeyinin, el ve ayakları bağlanmış haldeki cesediyle karşılaşan Gökoğlu'nun feryadına koşan komşular, durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Polisin yaptığı incelemede, evde boğuşma yaşandığı, Çetinkaya'nın başına yerde kırık olarak bulunan ütü ile vurulup, yorgan ve yastıkla yüzüne bastırılıp öldürüldüğü belirlendi. Eşi Pakize Çetinkaya'nın 6 Nisan günü, gelini ile İstanbul'daki oğlunu ziyarete gitmesi nedeniyle evde yalnız olduğu öğrenilen Çetinkaya, ertesi gün kentte toprağa verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği, olay sonrası katili belirleyip yakalamak için 3 ayrı özel ekip oluşturdu. Polis ekipleri, cinayet zanlısının pazarcılık yapan Çetinkaya'nın 7-8 yıl önce günlük harçlıkla yanında çalıştırdığı komşusu Özal A. olduğunu belirledi. Evine düzenlenen operasyonla yakalanan Özal A. gözaltına alındı. Özal A.'nın, hırsızlık amacıyla inşaat eldiveni kullanarak komşusunun evine girdiğini, Çetinkaya'yla karşılaşınca boğuşma yaşandığını, başına ütüyle vurarak yaraladığını, sonrasında ise boğarak öldürdüğünü söylediği öğrenildi. Özal A.'nın, Çetinkaya'yı, kendisini polise ihbar etmesinden korktuğu için öldürdüğü anlaşıldı. Özal A.'nın emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Görüntü Dökümü

-------------------

Zanlı Özal A.'nın emniyetten adliyeye sevki sırasında araca bindirilirken görüntüsü

Öldürülen Ali Çetinkaya'nın fotoğrafı

Haber- Kamera: Burhan CEYHAN / İNCİRLİOVA (Aydın),

====================================================

3)TEMEL KAZISINDA İNSAN KAFATASI VE KEMİKLERİ BULUNDU

ESKİŞEHİR'de, inşaatın temel kazısında, 2 insan kafatası ve kemikleri bulundu. Polis, inceleme için numune aldı. Mahalle sakinleri, arazinin eski mezarlık olduğunu söyledi. Odunpazarı ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesi Hicri Sezen Caddesi'nde apartman inşaatının temel kazısı sırasında, 2 insan kafatası ve kemikleri bulundu. İnşaat işçileri, 155 Polis İmdat hattını arayarak, durumu bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri, incelemelerde bulundu. İlçe Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi ekipleri de kafatasları ile kemiklerin fotoğraflarını çekip, numune aldı. Yetkililer, kafatası ve kemiklerin inceleneceğini belirtti. Mahalle sakinleri, temel kazısı yapılan yerde eskiden mezarlık olduğunu söyledi.

Görüntü dökümü:

--------------------------

-Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması,

-Bulunan kafatasının,

-Mahalle sakinin konuşması.)

Haber-Kamera: ESKİŞEHİR-DHA

====================================================

4)YALNIZ YAŞADIĞI EVDE İNTİHAR EDEN GENÇ, TOPRAĞA VERİLDİ

ADIYAMAN'da, 2 gündür kendisinden haber alınamayan ve dün gece evinde ilaç alarak intihar ettiği belirlenen Gökhan Atik (27), toprağa verildi. Olay, dün akşam saatlerinde Bahçecik Mahallesi'nde meydana geldi. 2016 yılında annesi Zeliha Atik'i trafik kazasında kaybeden üniversite öğrencisi Gökhan Atik'in dün gece yalnız yaşadığı evde cesedi bulundu. İki gündür kendisinden haber alamayan yakınları tarafından dün evinde hareketsiz halde bulunan Gökhan Atik'in cesedi morga kaldırıldı. Yapılan otopside kullandığı ilaçlardan fazla miktarda alarak intihar ettiği belirlenen Atik'in cesedi, işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi. Atik, öğle vakti Yeni Mezarlık Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

-------------------

Yeni Mezarlık Cami

Cenaze namazı kılınması

Cenaze tabutu omuzlara alınması

Toprağa verilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 220 MB

====================================================

5)MUHTARLIK TESLİM EDİLMEYİNCE MÜHÜRLE KAPIDA KALDI

ANTALYA'nın Konyaaltı İlçesi Gürsu Mahallesi'ne muhtar seçilen Özlem Saday, eski muhtar Esma Yıldız'ın muhtarlık evini teslim etmediğini iddia etti. Saday, muhtarlık önünde yanında taşıdığı mühürle vatandaşlara ve postacılara yardımcı oluyor.

Konyaaltı ilçesindeki Gürsu Mahallesi'nde, 31 Mart Mahalli Seçimleri'nde 5 dönemdir muhtarlık yapan Esma Yıldız ile Özlem Saday yarıştı. Seçimi Özlem Saday kazandı. Konyaaltı Kaymakamlığı'ndan muhtarlık mührünü alan Saday, park içindeki muhtarlığa geldi. Saday, eski muhtarın kendisine muhtarlığı teslim etmediği gerekçesiyle polise başvurdu. Sorun halledilemeyince Saday, muhtarlığa astığı cep telefonundan kendisine ulaşmak isteyenlerin aramasıyla muhtarlık önüne geliyor. Saday yanında taşıdığı mührüyle vatandaşlara ve postacılara yardımcı oluyor. Özlem Saday, "Muhtarlık teslim edilmedi ama iş beklemez, vatandaşlarımız çağırınca kendime ait ofisimden gelip işleri hallediyorum. Eski muhtarımız buranın PVC kapı ve pencelerini kendisinin yaptırdığını ve buranın kendi mülkü olduğunu iddia etti, bizi içeri almadı. PVC'leri alması teklifinde bulundum ancak götürmediler. Ben de ortamın daha fazla gerilmemesi için çözümü ilçe belediyemize bıraktım. Bize neresi gösterilirse orada hizmet edeceğiz" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Yeni muhtarın posta memuru ile sokakta işlem yapması

-Evrakları mühürlemesi

-Vatandaşlarla sohbet etmesi

-Muhtar Özlem Sadan ile röp

-Detaylar

Haber Hasan Demirbaş kamera Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

===============================

6)BAŞKALE'DE, ÇIĞIN KAPATTIĞI YOLDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Van'ın Başkale ilçesinde, çığ düşmesi sonucu kapanan mahalle yolunun ulaşıma yeniden açılması için Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, çalışmalarını sürdürüyor.

Başkale ilçesine 67 kilometre uzaklıkta bulunan Yukarı Dallı Mahallesi yoluna dün çığ düştü. Çığ nedeniyle kapanan mahalle yolunun açılması için bölgeye karla mücadele ekipleri sevk edildi. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, mahalle yolunu kapatan kar kütlelerini temizlemek için dünden beri yoğun çalışma yürütüyor. Ekipler, yüksekliği yer yer 5 metreyi bulan karların arasında tüneller açarak, ilerlemeye çalışıyor. Karla mücadele ekipleri, bölgenin engebeli olması nedeniyle sık sık çığ düştüğünü belirterek, bu tehlikeye karşı bölge sakinlerinin dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Mahalle yolunda karla mücadele çalışması

-Gece yapılan karla mücadale çalışması

-Detaylar

Engin ERTÜRK/BAŞKALE, (Van),

======================================

7)ODADA ÜRETTİĞİ YEMLE, HAYVANLARIN SÜT VERİMİNİ İKİ KATINA ÇIKARDI

Rize'de ışık girmeyecek şekilde tasarladığı odada, 18 derecede buğday, arpa, yulaf karışımı 1 kilo tohumdan 10 ile 15 kilo arasında yem üreten emekli öğretmen Recep Kaya'nın (64), bu yemle beslediği hayvanlarının süt verimi iki katına çıktı.

Dağsu Mahallesi'nde besicilik yapan emekli öğretmen ve motokros tutkunu Recep Kaya, artan fiyatlar üzerine kendi yemini üretmek için araştırma yaptı. Ahırın yanındaki 15 metrekarelik bölümü ışık girmeyecek oda haline getiren Kaya, ısıyı da 18 dereceye ayarladı. Recep Kaya, odada metal plakalar üzerinde buğday, arpa ve yulaf karışımı 1 kilo tohumdan 10 ile 15 kilo arasında yem üretmeyi başardı. Üretimi geliştiren Kaya, odada 1 ayda protein oranı yüksek 3,5 ton yem elde etti. Recep Kaya, piyasa değerinin yarısının da altına mal olan yemle hayvanlarını besledi. Kaya'nın (64), kendi ürettiği yemle beslediği hayvanlarının süt verimi iki katına çıktı.

'40 LİRAYA MAL ETTİM'

Tavsiye üzerine yem üretimine başladığını belirten Recep Kaya, "Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine araştırma yaptım ve 15 metrekarelik ısı yalıtımlı, karanlık odada yem üretmeye başladım. 1 kilogram arpa, buğday ve yulaf karışımlı tohumlardan 10 ile 15 kilogramlık yem ürettim. Hayvanlar bu yemi çok sevdi. Protein oranı yüksek. Büyükbaş hayvanlarım bu yemi büyük iştahla yiyor. 100 liraya aldığım yemi 40 liraya mal ettim. 40 liralık yemden 600 liralık protein elde ediyorum. 10 günde yemi üretiyorum. Hayvanlarımın süt verimi iki katına çıktı. Hayvanlarımın çok mutlu olduğunu görüyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Yem üretim odası detayı

Recep Kaya detayı

Hayvanlara yem vermesi

Recep Kaya ile röp.

Haber-Kamera: Mehmet Can PEÇE RİZE-DHA

===============================

8)BURSALI HAYVANSEVERLER  TEPKİ İÇİN BİR ARAYA GELDİ

Hayvanlara karşı son günlerde uygulanan şiddet ve ölüm olayları nedeniyle Bursalı hayvanlar severler adliye önünde bir araya geldi. Bursa Can Dostları Derneği Başkanı Avukat Ümran Babacan, "Hayvanlara yapılan vahşet sınır tanımıyor. Şiddeti durdurabilmek için etkin, caydırıcı, ertelenmeyen para cezasına çevrilmeyen hürriyeti bağlayıcı yasanın bir an önce çıkarılması gereklilik haline gelmiştirö dedi. Bursa'nın Orhaneli ilçesinde ve Ankara'da sokak hayvanların öldürülmesiyle ilgili Bursalı hayvan severler Bursa Adliyesi önünde bir araya geldi. Burada basın açıklaması gerçekletiren Can Dostları Derneği Başkanı avukat Ümran Babacan, "Ankara'da ve Orhaneli'de yaşanan köpek ölümlerine teski gösterdi. Babacan, "Hayvanlar konuşamıyor, dertlerini anlatamıyor. Toplum olarak bu şiddet sarmalından bir an önce kurtulmalıyız. Çünkü, artık vicdanlarımız bu can yakan vahşet olaylarını kaldırılmamakta, hayvan katliamlarından büyük üzüntü duymaktayız. Toplumsal şiddetin en zayıf halkası hayvanlardır. Hayvanlara karşı fiziksel duygusal ve psikolojik şiddet, cinsel istismar her geçen gün giderek artmaktadır. Toplum içinde şiddetten zevk alan, psikolojik rahatsızlığı olan kişiler yer almaktadır. Hayvanlara yapılan vahşet sınır tanımıyor. Şiddeti durdurabilmek için etkin, caydırıcı, ertelenmeyen para cezasına çevrilmeyen, hürriyeti bağlayıcı yasanın bir an önce çıkarılması gereklilik haline gelmiştir ö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------

-Röportajlar

-Hayvanseverlerden görüntü

-Adliyeden ve hayvanlardan detaylar

Haber-Kamera: Halil ÖZÇOBAN/BURSA,

===============================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bekir Pakdemirli Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title