Haberler

Dha Yurt Bülteni-13

1)ÖZHASEKİ: YAVAŞ'IN YAPTIĞI GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA SUÇUNA GİRER AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısındaki tartışmaları değerlendirirken, Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın tavrını eleştirdi.

1)ÖZHASEKİ: YAVAŞ'IN YAPTIĞI GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA SUÇUNA GİRER

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısındaki tartışmaları değerlendirirken, Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın tavrını eleştirdi. Özhaseki, "Burada meclis üyeleri bir önerge veriyorlar. Ancak bir anda yangından mal kaçırır gibi, 'oylamadan kapattım' diyor ve oylatmıyor. Bir başkanın böyle bir yetkisi yok. Bu görevi kötüye kullanma suçuna girer" dedi. Ankara'da 31 Mart seçimlerini Mansur Yavaş'a karşı kaybeden, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, seçimin ardından ilk kez geldiği Kayseri'de parti teşkilatını ziyaret etti. Partililerin güllerle karşıladığı Özhaseki, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

'KAYBETMEK SADECE ADAYLA İLGİLİ DEĞİL'

Özhaseki, ilk defa seçim kaybettiğinin hatırlatılması üzerine şöyle dedi:

"Hayat demek ki böyle. Biz çalışmaktan sorumluyuz. Üzerimize düşeni yapmaktan sorumluyuz. Elimizden ne geliyorsa onu yapmaktan sorumluyuz. Sonucu takdir eden bir Allah'ın kulu olmamıştır. Sonuçları Allah takdir eder. Önemli olan size verilen görevi layıkıyla yapıp, yapmadığınızdır. Geçtiğimiz seçim süresince 54 kez ulusal televizyonlarda yer almışım. Bine yakın toplantı yazmışlar, hepsine katılmışım. 30'dan fazla röportaj ve radyo yayınlarına katılmışım. Kendimi bir taraftan Ankara'ya anlatıyorum, bir taraftan da partimi temsil ediyorum. Nihayetinde genel başkan yardımcısıyım ve yerel yönetimlerden sorumluyum. Ben üzerime düşen görevi yaptığımı düşünüyorum. Elimden geleni yaptım ancak sonucu cenabı Hak takdir ediyor. Seçimlerin kazanılıp, kaybedilmesi sadece adayla olan bir iş değil. Onun dışında etkileyen çok faktör var. Bunlar hepsi bir araya geldiğinde sonucu belli ediyor. Biz bu ortaya çıkan tabloyu iyi değerlendirmeliyiz. Buradan çıkacak sonuçları iyi okumalıyız. Kendimize ders çıkarmalıyız."

'YOLUMUZA BAKACAĞIZ'

AK Parti'nin 17 yıldır iktidarda olduğunu kaydeden Mehmet Özhaseki, Cumhur İttifakı olarak yüzde 52'ye yakın oy aldıklarını belirtti. Bunun önemli bir oran olduğunu belirten Özhaseki, "Cumhurbaşkanlığı sistemi artık tartışılmıyor. Bu da önemli bir şey. Ancak İstanbul ve Ankara'daki sonuçlar hepimizi üzmüştür. Bu konuda özeleştiri kültürünü genişletip bu konudan ders çıkaracak olan parti de biziz. Şimdi bunu yapıyoruz. Artık geçmişte kalan her şeyi unutup yolumuza bakacağız diye düşünüyorum" dedi.

'ASIL DERS ALMASI GEREKENLER SIRTI 20 YILDIR YERDEN KALKMAYANLARDIR'

Muhalefet partilerini eleştiren Özhaseki, "Asıl ders alması gerekenler herhalde 20 yıl boyunca sırtı yerden kalkmayanlardır. Kendilerine bir kez daha bakmaları lazım. Psikolojik olarak '1-2 şehri aldık' diye havaya girmemeleri lazım. Kendilerinin orada bir başarısı var mı? Bunu görmeleri lazım. Yoksa AK Parti'nin bazı zaaflarından istifade ederek seçim mi kazandılar? Bunu da iyi anlamaları lazım" diye konuştu.

'MÜMKÜN OLSA DA ANKARA, İSTANBUL'U YENİDEN SAYSALAR'

Mehmet Özhaseki, İstanbul seçim sürecine ilişkin, AK Parti'nin üstüne düşen görevi yaptığını belirtti. Sandık güvenliğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Özhaseki, şöyle konuştu: "Partimize düşen en önemli iş belki de sandık güvenliğini sağlamakmış. Birçok yerde müşahidimiz olmayınca itiraz edilemeyip, o sandıklar açılamıyor. Bundan dolayı da birçok yerde oy kaybına uğradığımızı anladık. Elbette biz güçlü bir partiyiz. Ancak sandıklara sahip çıkma noktasında bu seçimlerde yetersiz kaldığımızı kendimiz de görüyoruz. Bunu da zaten değerlendiriyoruz. Çünkü, her açılan sandıkta bizim oyumuz artıyor. Karşı tarafın oyu düşüyor. Keşke mümkün olsa da tarafsız gözlemciler otursalar Ankara ve İstanbul'u yeniden saysalar, emin olun sonuç çok daha farklı değişir. Öyle olmadığı için böyle bir sonuçla karşı karşıyayız. 'Artık hayırlısı olsun' diyoruz. Bundan sonra yapılacak ne varsa partimiz takip ediyor."

'GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA SUÇUNA GİRER'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş'ın belediye meclis toplantısındaki tavrını eleştiren Özhaseki, şöyle konuştu:

"Ankara'daki meseleyi ben de dışarıdan takip ettim. Burada meclis üyeleri bir önerge veriyorlar. O önergede şirketlerin yönetim ve denetimlerinin meclis kontrolünde olmasını ve bütün partilerin buraya müdahil olmasını istiyorlar. Ancak bir anda yangından mal kaçırır gibi, 'oylamadan kapattım' diyor ve oylatmıyor. Bir başkanın böyle bir yetkisi yok. Yani meclis üyelerinin 3'te 2'den fazlası size yetki veriyorlar. Siz meclis üyelerinin oyuna bile sunmuyorsunuz. Kendiniz, 'ben bu önergeyi dikkate almıyorum, kapatıp gidiyorum' diyorsunuz. Bunlar da ileride çok tartışılır. Bu görevi kötüye kullanma suçuna girer. O yüzden ileriki süreçte inşallah böyle hatalar yapmazlar. Meclis denetim mekanizmasını yapar. İsteseniz de istemeseniz de yapar. Vatandaş meclis üyelerini başkana yağcılık yapsın diye mi seçiyor? Hayır. Orada gelenlerin hepsi seçilmiştir. Oradaki insanların hepsinin denetim yetkisi var."

'KULAĞIMIZA GELEN ŞEYLER DOĞRU DEĞİL'

Kendisinin artık özel olarak Ankara ile ilgilenmediğini ifade eden Özhaseki, "Partimiz o duruma bakar. Yeni başkan kendine yakın ekiple çalışmak isteyebilir. Bu onların doğal hakkıdır. Ancak orada partiler arasında şirketlerin ve yönetim kademelerinin paylaşıldığı gibi birtakım duyumlar alıyoruz. İnşallah bu yanlıştır. Yoksa bir başkanın anlaşabileceği birini yakınına getirmesi gayet doğaldır" dedi.

Özhaseki, kabine ve parti genel merkez yönetiminde değişiklik olup, olmayacağıyla ilgili soruya, "Bunlar Cumhurbaşkanımızın takdirindedir. Biz içeride konuşur, tartışırız. Bunlara nihai olarak karar veren Cumhurbaşkanımızdır" yanıtını verdi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Özhaseki'nin AK Parti İl Binasına gelişi

Partililerce karşılanması ve üzerine gül atılması

Özhaseki'nin seçim değerlendirmesi

Diğer görüntüler

Süre: 12,05   Boyut: 1.360 GB

Haber: Olcay DÜZGÜN - Yasin DALKILIÇ-Kamera: Muhammed KISIR- KAYSERİ, DHA)

=================================================

2)OKULDA ÇIKAN YANGINDA 2 ÖĞRENCİ DUMANDAN ETKİLENDİ

Adıyaman'da lisenin spor salonunun soyunma odasında çıkan yangında, 2 öğrenci dumandan etkilendi. Yangın itfaiye tarafından söndürülürken, öğrencilere ambulansta oksijen tedavisi yapıldı. Olay, öğle saatlerinde Yeşilyurt Mahallesi'nde bulunan Fatih Anadolu Lisesi'nde meydana geldi. Lisenin spor salonunun soyunma odasından dumanlar çıktığını gören öğrenciler, durumu okul idaresine bildirdi. Okul yönetici ve görevlileri alevlere müdahalede yetersiz kalınca itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Okula gelen polis, güvenlik önlemi alarak öğrencileri tahliye etti, yangına itfaiye ekipleri müdahalede bulundu. Bu sırada dumandan etkilenen 2 öğrenciye, hazır bekletilen ambulansta oksijen tedavisi yapıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangının çıkış nedeninin araştırıldığı belirtildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Yagın çıkan okul

İtfaiye, polis ve sağlık görevlileri

Öğrencilerin tahliye edilmesi

Polisin önlem alması

Dumandan etkilenen öğrenciler ambulanslara bindirilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-(ADIYAMAN-DHA)

============================================

3)KAYIP YAŞLI ADAM SARP ARAZİDE KOMANDOLAR TARAFINDAN ARANIYOR

MUĞLA'nın Menteşe ilçesinde mantar toplamak için gittiği ormanlık alanda kaybolan 76 yaşındaki Halil İbrahim Gürel için yürütülen arama kurtarma çalışmaları, 6'ncı günüyle sürdü. 85 kişilik komando taburu Gürel'i bulmak için sarp araziyi didik didik arıyor.

Menteşe ilçesinin kırsal Yeniköy Mahallesi Kaballar Mevkisi'nde yaşayan Halil İbrahim Gürel ve eşi Gül Gürel, 9 Nisan'da ormanlık alana mantar toplamaya gitti. Gürel çifti, zaman zaman birbirlerinden ayrılarak, gün boyu ormanda mantar topladı. Dönüş vakti geldiğinde Sultan Gürel, eşi Halil İbrahim Gürel'i bulamadı. Tek başına mahalleye dönen Gül Gürel, durumu jandarmaya bildirerek yardım istedi. Bunun üzerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve Yerkesik Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, yaşlı adamı bulmak için bölgeye sevk edildi. Bugün arama kurtarma çalışmalarının 6'ncı gününde, gelen destek ekiplerle bölgedeki komandoların sayısı 85'i buldu. İl Jandarma Komutanlığı Komando Taburunda 85 rütbeli personel, 5 minibüsle bugün bölgeye getirildi. Gruplar halinde ormanlık alana giren komandolar, Halil İbrahim Gürel'i sarp arazide aramayı sürdürdü. Aramalarda, jandarmanın iz takip köpeği de kullanıldı. Ancak geçen zamana rağmen bir sonuç alınamadı.

Aramaların devam ettiği bölgeye gelen Gürel'in eşi Sultan Gürel (70), "Eşimi birisi alıp götürdü. Yapacak bir şey yok. Götürmemiş olsa kesin meydana çıkardı. Saat 14.00 ile 16.00 arası yok oldu. Kuzugöbeği toplamaya gitmiştik. Her zaman aynı yere birlikte gidip gelirdik. Eşim saf bir insan değil ki. Aklı başında bir insan. Herhangi bir rahatsızlığı yok. Yolda görenler olmuş. Parası vardır diye herhangi bir insan götürmüştür" dedi. Halil İbrahim Gürel'in oğlu Osman Gürel (51) ise babasını görenlerin 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunmasını istedi.

Görüntü Dökümü

--------------------

Komandoları taşıyan minibüslerin görüntüsü

Komandoların ormanda toplanması

Komandoların arazide Halil İbrahim Gürel'i araması

Röp. Sultan Gürel

Röp. Osman Gürel

Halil İbrahim Gürel'in fotoğrafı

Haber- Kamera: Cavit AKGÜN / MUĞLA,

=================================================

4)KARAYOLU BULUNMAYAN ADALARA, BOTLA TAŞINAN FİDANLAR DİKİLDİ

Osmaniye merkeze 15 kilometre uzaklıkta bulunan Ceyhan Nehri kıyısındaki Kırmıtlı Kuş Cenneti'nde, karayolu bulunmayan adalara, botla taşınan fidanlar dikildi.

Korkut Ata Doğa Gençlik ve Spor Kulübü ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İl Temsilcisi tarafından, Şehitler Haftası dolayısıyla, fidan dikim etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan izciler, doğaya teşekkür etmek adına, kuşların beslenmesine yönelik, erik ve incir ile barınmaları için ise selvi olmak üzere 100 fidanı toprakla buluşturdu. HAYTAP İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Laçinbala, karayolu olmayan adalara bot ile getirdikleri fidanları diktiklerini belirtip, "Dikilen fidanlar içerisine meyve ağaçları da bulunmakta. Önümüzdeki yıllarda bu fidanlar kuşlara barınma ve beslenme ihtiyaçlarını giderilmesini sağlayacak. Kuşlar olmazsa onların yediği meyveler, ileriki göç yollarına tohum olarak düşmez ve biz bu ekosistemden faydalanamayız. Osmaniye'mizin en güzel mekanı olan Kırmıtlı Kuş Cenneti'ndeki adalarda çevre kirliği ve tahribat yok. Mükemmel bir ekosistem var. HAYTAP olarak bu tip faaliyetlerin destekçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.

Kırmıtlı Köyü Muhtarı Yunus Doğan ise bir zamanlar ulusal faaliyetlere ve kamplara ev sahipliği yapan, doğa ve tarihin iç içe olduğu tesisin yıllardır çürümeye terk edildiğini vurgulayarak, "Sahipsiz olan bu alanı Kırmıtlı'nın yeni muhtarı olarak korumaya ve canlandırmaya ant içtim. Mazbatamı geçtiğimiz hafta aldım ve ilk faaliyetimizi kuş cennetimizi, şehitlerimizin anısına dikilen bu fidanlarla büyütmeye başladım" diye konuştu.

Osmaniye Tarih ve Çevre Koruma Gönüllüleri Başkanı Sedat Ergan da, devlet eliyle yıllar önce inşa edilen alanın yaklaşık 10 yıldır çürümeye terk edilmiş durumda olduğunu kaydedip şöyle devam etti: "Bu alanın ilgili kurumlarca tadilatının yapılıp, yine bu kurumlarca işletilmesi doğamıza verilecek en büyük hediye olacaktır."

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Botun suda ilerlemesinden drone görüntüsü

Türk bayrağını sallayan izcilerin drone görüntüsü

Bot etrafında etkinliğe katılanlar

Botun şişirilmesi

Bot ile suda ilerlemesi

Botun karaya yaklaşması

Bot üzerindeki fidanlar

Bot ile birlikte fidanların karaya çıkartılması

Fidanların toprakla buluşturulması

Ali Laçinbala'nın konuşması

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE,

===========================================

5)KUYUYA ATILDIĞI SANILAN 17 KAPLUMBAĞAYI İTFAİYE KURTARDI

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde, bir bahçede sulama amacıyla açılan 2 buçuk metre derinlikteki su kuyusunda, 19 kaplumbağa bulundu. İtfaiye kaplumbağaları kuyudan çıkartarak araziye bırakırken, 2'sinin öldüğü belirlendi.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde 2 buçuk metre derinliğindeki su kuyusu içinde, geçen cuma günü çok sayıda kaplumbağa gören vatandaşlar, itfaiyeden yardım istedi. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan bir ekip, içinde bir miktar su bulunan kuyunun yanına sevk edildi. Olay yerine ulaşan ekip, üzüm bağının sulanması için açılan, ancak kapatılmayan kuyuda, 19 kaplumbağa olduğunu gördü. İtfaiye ekibi merdivenle kuyuya inip, kaplumbağaları dışarı çıkardı. Hayvanlardan 2'sinin telef olduğu anlaşıldı, diğerleri ise sağlık durumları iyi olduğu için araziye salındı. Mehmet Ekip Ersoy Mahalle Muhtarı Mehmet Ahilik, kaplumbağaları görünce itfaiyeyi aradıklarını belirterek, "Çok sayıda kaplumbağa kuyuyu içinde görünce şaşırdık. İtfaiye yaşayanları çıkardı" dedi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

İtfaiye ekiplerinin kuyuya gelmesi

Kuyuya inip kaplumbağaları çıkarması

Kaplumbağaların doğaya bırakılması

Kuyudan görüntüler

Haber: Ramazan ÇETİN/DENİZLİ,

=====================================================

6)TUĞBA ÖZAY, DÜNYANIN EN UZUN İNSANI SULTAN KÖSEN İLE BULUŞTU

Mardin'e gelen eski manken, oyuncu ve şarkıcı Tuğba Özay, dünyanın en uzun insanı kabul edilen Sultan Kösen ile bir araya geldi. Bir programa katılmak üzere Mardin'e gelen Tuğba Özay, kentin tarihi yerlerini gezdi. Tarihi Mardin Çarşısı'nda esnafın yoğun ilgi gösterdiği Özay, poşu bağladı, caddede müzik eşliğinde kent sakinleriyle halay çekti. Tuğba Özay, ardından Mardin'in yöresel yemekleri olan içli köfte, kaburga dolması ve sembüsek yedi. Özay, ziyareti kapsamında, Guinness Rekorlar Kitabı'na göre yeryüzünün yaşayan en uzun insan olan Sultan Kösen ile de bir araya geldi. Özay, 2 metre 51 santimetre boyundaki Kösen ile çekildiği fotoğrafını sosyal medya hesabından "Ben de kendimi uzun bilirdim, dünyanın en uzun adamı Sultan Kösen'le sabah sabah bir fotoğraf çekilelim dedik. Günaydın Türkiye, merhaba yerküre" notuyla paylaştı.

Mardin'in kültürel ve mimari yapısı karşısında her zaman büyülendiğini ve kenti çok sevdiğini anlatan Tuğba Özay, "Mardin'de harika, cıvıl cıvıl, samimi bir ortamdayım. Bu topraklara geldiğinizde kendinizi bir anda bir halayın içerisinde bulabilir ya da bir teyzeyle dibek kahvesi içerken sohbet ediyor olabilirsiniz" dedi.

Görüntü Dökümü:

--------

Özay'ın hayal çekmesi

Mardin ziyareti

Genel ve detay görüntüler

Haber: Nezir GÜNEŞ-Kamera: MARDİN,

===================================

7)AKSARAY'IN YENİ BAŞKANI MAZBATASINI ALDI

Aksaray'da 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde yüzde 40,47 oranla belediye başkanlığını kazanan AK Parti'li Enver Dinçer, mazbatasını alarak göreve başladı.

Aksaray'da, 115 bin 437 seçmen, 433 sandıkta oy kullandı. 111 bin 812 oy geçerli, 3 bin 625 oy ise geçersiz sayıldı. Sonuçlara göre, AK Parti'nin adayı Enver Dinçer, yüzde 40,47 oranla 45 bin 253 oy, MHP'nin adayı Sefer Alkan da yüzde 39,02 oranla 43 bin 625 oy aldı. Enver Dinçer, 1628 oy farkla seçimi kazandı.

Belediye Başkanlığı'na seçilen Enver Dinçer, bugün İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldı.  Ardından belediye başkanı Haluk Şahin Yazgı'dan görevi teslim aldı. Başkan Dinçer, yapacakları hizmetlerde şeffaf olacaklarını belirterek, "Yanlı olmayacağız. Allah rızası için çalışacağız. Bundan sonra işimiz yoğun ve yoğun bir şekilde çalışmamız gerekiyor. Belediyedeki işçi ve memur arkadaşlarla gece gündüz demeden aldığımız bayrağı daha ileriye taşıyacağız" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------

Belediye Başkanının mazbatasını alması

Açıklama yapması

Görevini teslim alması

Haber- Kamera: Erkan ALTUNTAŞ AKSARAY DHA))

=================================================

8)ŞARKICI NİRAN ÜNSAL HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Bursa'nın Gemlik ilçesinde konseri ile ilgili günden öncesinden duyurusu yapılan ve afişleri bastırılan sanatçı Niran Ünsal'ın konsere katılmadığı iddiasıyla bir organizasyon şirketi, şarkıcı hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Şarkıcı Niran Ünsal'ın konsere çıkmaması nedeniyle 50 bin lira zararlarının olduğunu belirten organizasyon şirketin ortağı Seda Üre, "Raporluydum" diyen Ünsal'ın o saatlerde Erdek'de bir yerde konserde olduğunu belirtti.

Bursa Adliye Sayrı önünde şarkıcı Niran Ünsal, hakkında suç duyurusundan önce açıklama yapan Organizasyonun şirketin avukatı Erdinç Sümer, "Müvekkilimiz olan Seda organizasyon şirketi sahipleri, bir otelde konser vermesi için şarkıcı Niran Ünsal'la anlaştı. Ünsal'a, konser ücretini peşin verildi. Konserin yapılacağı otele de yemek ve mekan için ödeme yapan organizasyon şirketi 300 kişiye konser bileti sattı. Konserin verileceği akşam dinleyiciler erken saatlerden itibaren söz konusu otelde yerlerini alıp Ünsal'ı beklemeye başladılar. Saat ilerlemesine rağmen Ünsal'ın konsere çıkmaması üzerine dinleyiciler organizasyon şirketine soru sormaya başladı. Organizasyon şirketi Ünsal'ı dinlemeye gelen müzikseverlere Ünsal'ın konsere gelmeyeceğini söyleyerek bu konuyla ilgili gerekli işlemleri yapacakları sözünü verdilerö dedi.

ERDEK'TE OLDUĞUNU BELİRTTİLER

Seda Organizasyonun ortağı Seda Üre, gece ile ilgili ise, "Ünsal'ın konsere gelmemesi ile ilgili araştırma yaptık.  Ünsal'ın aynı gece Erdek'te de konseri olduğunu ve kendi konser saatlerinde Ünsal'ın yine Erdek'te konserine devam ettiğini tespit ettik.  Ancak, şarkıcı Niran Ünsal'ın daha sonra konserle ilgili kamuoyuna 'Raporluydum, o yüzden konsere çıkamadım' şeklinde yaptığı açıklamanın gerçek dışı olduğunu tespit ettik. Ünsal'ın yaptığı açıklamaların gerçeği yansıtmıyor. Ünsal bize  söz verdiği saatte Erdek'teki konserine devam ettikten sonra  23.00 sıralarında Erdek'ten ayrılıp direkt İstanbul'a geçtiğini öğrendik" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Seda Üre'nin avukatı Erdinç Sümer, Ünsal hakkında suç duyurusunda bulundu.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Avukat Erdinç sümer'in açıklaması

-Organizatör Seda Üre'in açıklaması

-Bursa Adliye sarayın girişleri

Haber: Halil ÖZÇOBAN/BURSA, - Kamera: Tahsin AYDIN/BURSA,

===================================

9)BUCAK BELEDİYESİ'NDE İLK MECLİS

Bucak Belediyesi'nde yeni dönemin ilk meclisi gerçekleştirildi.

Bucak Belediyesi'nde yeni dönemin ilk meclis toplantısı 31 Mart'ta seçilen Başkan Emrullah Ünal'ın yönettiği oturumda yapıldı. Belediyedeki toplantıya AK Parti'den 9, İYİ Parti'den 6 belediye meclisi üyesi katılırken, İYİ Parti'den Aynur Akçay rahatsızlığından dolayı katılamadı. İlk meclis toplantısı öncesi saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Meclisin açılışında konuşan Belediye Başkanı Emrullah Ünal, "5 yıl hep beraber çalışacağız. İnşallah bu zaman sürecinde Bucak için hayırlı ve başarılı çalışmalara imza atarız" dedi.

Daha sonra gündeme geçildi. Gündemin ilk maddesi olarak gizli oy ile meclis başkanvekili olarak Ahmet Gezmez, ikinci başkanvekili olarak da Ahmet Özcan seçildi, meclis divan katipliğine AK Parti'li Ayşegül Altınsoy, İsmail Bastaş; encümen üyeliklerine Yakup Gülcü, İsmail Bastaş, denetim komisyon üyeliklerine Ayşegül Altınsoy, İsmail Bastaş, Yasin Çiçek, Fuat Şan ve Hüdai Şimşek, İmar Komisyonu üyeliklerine Yakup Gürcan, Ahmet Gezmez, İsmail Başarır, Nurettin Durmaz ve Hüdai Şimşek, Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine Ayşegül Altınsoy, İsmail Bastaş, Yasin Çiçek, Recep Mutlucan, Nurettin Durmaz, Ulaşım Komisyonu üyeliklerine Mustafa Korkmaz, Ahmet Özcan, Osman Tolunay, Aynur Akçay ve Ali Sağar seçildi.

Meclisin huzur hakkı ücretinin belirlenmesi için AK Parti Meclis Üyesi Yasin Çiçek, ücretin alınmamasını isterken, İYİ Parti'den Fuat Şan huzur hakkı ücretinin alınmasını, alınan ücretin bir fon oluşturularak üniversite okuyanlara burs verilmesini önerdi. AK Parti meclis üyeleri, bu durumun burs almak için çok sayıda öğrencinin başvurusunu gündeme getirebileceğine vurgu yaptı. Bunun üzerine meclis üyeleri huzur hakkı parasının alınmasını, kullanılmasını ise parti gruplarının takdirine bıraktı.

Gündemin diğer maddesinde Burdur Belediyeler Birliği'ne üye seçimi görüşüldü. AK Parti'li Yasin Çiçek 9 üyenin tamamının AK Parti'den seçilmesini önerirken, İYİ Parti'li Fuat Şan, 5 AK Parti, 4 İYİ Parti'den seçilmesini istedi. 9 üyenin tamamının AK Parti'den seçilmesi ısrarı devam edince söz alan Fuat Şan, "Burada ilk meclis toplantısında haksızlık yapıyorsunuz. Bucak'ı temsilde adil ve adaletli şekilde seçim yapılması gerekiyor. İYİ Parti'ye 11 binin üzerinde oy veren ve meclise 6 meclis üyesi gönderen halk iradesini yok sayamazsınız" diye uzun süre itiraz etti. Ancak itirazlara rağmen yapılan oylamada oyçokluğuyla birliğin 9 üyesi de AK Parti'den seçildi. Akdeniz Belediyeler Birliği üyeliğine AK Parti'den oy çokluğuyla İsmail Başarır seçildi. Gündemin diğer maddesinde ise meclisin toplantı günlerinin her ayın ilk haftası salı günleri olarak belirlenirken, yıl tatili olarak da ağustos ayı tercih edildi.

Daha sonra 2018 yılı faaliyet raporu okunarak görüşülüp onaylandı. Son olarak Denetim Komisyon raporları görüşüldü.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından İYİ Parti'li Fuat Şan, belediye başkanına bir sonraki meclis toplantısında görüşülmek üzere Bucak Belediyesi logosu ve Bucak Belediyesi tabelasına Türkiye Cumhuriyeti'nin kısaltması T.C. konulması için önerge verdi. Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Fuat Şan'ın dilekçesini meclise okuyarak bir dahaki toplantıda gündeme alınacağını söyleyerek, oturumu kapattı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Bucak Belediye meclisi toplantısından görüntüler

Başkan Emrullah Ünal'ın konuşması

Üye seçimleri

Genel görüntüler

HABER- KAMERA: Halim AKCA/BUCAK,

===================================

10)AHMET, ATATÜRK BÜSTÜNÜ YIKADI

Kırıkkale'de ortaokul öğrencisi Ahmet Bütün, eğitim gördüğü okulun bahçesindeki Atatürk büstünü, yanındaki içme suyu ile temizledi.

7'nci sınıf öğrencisi Ahmet Bütün, hafta sonu arkadaşları ile eğitim gördüğü Ahmet Taner Kışlalı Ortaokulu'nda futbol oynadı. Bütün, bu sırada okul bahçesinde bulunan Atatürk büstünün tozlandığını fark etti. Arkadaşlarının yardımıyla kaidenin üzerine çıkan Bütün, evden içmek için getirdiği su ile Atatürk büstünü yıkadı. Atatürk büstünü temizlerken arkadaşlarının cep telefonu ile görüntülediği Bütün, görenlerin takdirini topladı. Ahmet Bütün'ün sosyal medyada paylaşılan videosu da çok sayıda kişi tarafından paylaşıldı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Ahmet'in Atatürk büstünü yıkaması

-Ahmet ile röp

Haber-Kamera: Hasan AKYILDIZ/KIRIKKALE,

==========================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Özhaseki Mansur Yavaş AK Parti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title