Haberler

Genç Girişimci, Türkiye'de Kazıp Çıkartıyor Çin'e Satıyor

sponsorlu içerik

RTN Madencilik firmasının sahibi Talha İşmar, "2016 yılında kurulan ve yaklaşık 3 yıldan beri ocakçılık yapan ve üretim yapan bir firmadır. Firmamız yeni ama tecrübemiz sektörde oldukça fazla. Üretimlerimiz tamamen ihracata yönelik olarak gerçekleşiyor. Hedefimiz aylık 5 bin ton üretim yapıp bunu ihraç etmek." diye konuştu.

"İHRACAT AĞI GENİŞ"

Firma sahibi Talka İşmar, "Biz madende mermerleri blok haline getiriyoruz. Satış yapan aracı kurumlar gelip bizden alıyorlar ve satışını gerçekleştiriyorlar. Ürettiğimiz ürünler Çin, Hindistan, Malezya gibi birçok ülkeye ulaşıyor. Çalışan bir ocağımız var orada bir taştan 3 seleksüyon üretip hizmete sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

"İHRACAT SÜRECİNDEKİ EKSİKLİKLER GİDERİLMELİ"

Talha İşmar, "Bizden ürün alan herkese karşı dürüst oluyoruz. Ürün kalitesini aynı standarta tutmaya çalışıyoruz ve müşterilerimizi yanıltmıyoruz. Ürünün ocaktan çıkıp paketlenip ihraç ediliş sürecinde bir takım sorunlar ortaya çıkıyor. Daha fazla ihracat yapabilmek için bu noksanlıkların yetkililer tarafından giderilmesini istiyoruz. 2 şirketimizde toplam 40 kişiyle bu hizmeti aksamadan devam etmesi için mücadele ediyoruz." şeklinde konuştu.

"OCAK VE İSTİHDAM SAYIMIZI ARTIRMAK İSTİYORUZ"

İşmar, "Üretim ağımız devam ederken bizim kurduğumuz yaptığımız aracı firmamızda mermer satın alıp ihracat gerçekleştiriyor. Şu anda ihracatımız yüzde 90'ı Çin'de gidiyor onun dışında da ülkeler var tabi. Sahibi olduğumuz ocağı daha iyi yerlere taşıma istiyoruz. İstihdam sayımızı ve ocak sayımızı artırmak ve büyümek istiyoruz." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Çin Halk Cumhuriyeti Madencilik İhracat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title