Haberler

Esprili Sosyal Medya Paylaşımlarıyla Anılan Şevket Çoruh Kimdir?

Güncelleme:

Yerel seçimlere yönelik çektiği videoları sosyal medya hesabından paylaşarak dikkatleri üzerine toplayan oyuncu Şevket Çoruh kimdir? Şevket Çoruh nereli?

Arka Sokaklar dizisiyle ekranlara gelen oyuncu Şevket Çoruh, sosyal medyada paylaştığı ''Tutamıyorum'' videolarıyla gündeme oturdu. Peki, Şevket Çoruh kimdir? Şevket Çoruh biyografisi ve hakkında merak edilen her şey haberimizde…

ŞEVKET ÇORUH KİMDİR?

Oyuncu Şevket Çoruh, 30 Haziran 1973 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Babası Selami bey, dolmuş şoförlüğü yapıyor. 14 yaşından 24 yaşına kadar İstanbul Maltepe'de büyüdü. Aslen Artvin'li olan Çoruh'un ailesi,1973 yılında Muratlı köyüne yerleşti. İlk ve orta öğrenimini Üsküdar Taşmektep İlkokulu'nda, lise öğrenimini ise Kartal Anadolu Lisesi'nde tamamladı. Lisenin ardından Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde tiyatro eğitimi aldı. 1989 yılından bu yana çeşitli tiyatro oyunlarında rol aldı.

Şevket Çoruh Kimdir?

KOKOREÇÇİ TİPLEMESİYLE TANINDI

Şevket Çoruh, kokoreççi tiplemesiyle popülerliği yakaladı. Birçok sinema filmi ve televizyon dizisinde yer aldı. 2011 yılında "Cave Man" tek kişilik komedi oyununda oynadı. 2004 yılında 23. İstanbul Film Festivalinde "İnşaat" filmi ile En İyi Erkek Oyuncu ödülü, 2003'de Sinema Yazarları Derneğinden 25. Siyad Türk Sineması Ödülleri "İnşaat" filmi ile En İyi Erkek Oyuncu ödülü, 2003 yılında ise 11. ÇASOD'dan"İnşaat" filmi ile En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini aldı.

Şevket Çoruh Kimdir?

Başarılı oyuncu, tiyatrocu Günay Karacaoğlu ile 2007 yılında boşandı. Bu evlilikten 1997 yılında Gülenay Çoruh adında bir kızı dünyaya geldi. Ardından şarkıcı Pamela Spence ile 2007 ile 2008 yılları arasında birlikte oldu.

Şevket Çoruh Kimdir?

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Sosyal Medya Şevket Çoruh İstanbul Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title