Haberler

    Gm, Corvette'i Geçen Hafta Kimseye Çaktırmadan Öldürdü

    Önden çekişli Corvetteler artık yok. 66 yıllık bu efsane, bu yaz açık arttırmaya çıkacak olan son C7 ile sona erdi. Peki şimdi ne olacak?

    Hemen herkesin bir favori spor otomobili, 'çok param olsa ilk alacağım araba' dediği bir araba vardır. Pek çok kişi için bu araba bir Corvette idi fakat GM'den Corvette sevenlere kötü bir haber var.

    Otomotiv sektörünün devi GM'in CEO'su Mary Barra, geçen hafta yaptığı açıklamada geçen hafta son C7'nin üretildiğini ve bu aracın yazın açık arttırma ile satılacağını açıkladı.

    Bu açıklama ile birlikte 66 yıllık, motoru önde olan arkadan çekişli Corvette efsanesi de sona ermiş olacak. Otomobil sevenler için nostaljik olmasının yanında, GM'in önemli motorlarından biri de böylece veda etmiş oldu. Üretim durana kadar GM toplamda 50 milyondan fazla eski usül V8 motoru üretti. Bu sayı, efsanevi Model T'nin, Toyota Corolla'nın ve VW Bug'ın satışlarından daha yüksek.

    C7, sadece beş yıllık ömrüyle en kısa süreli modellerden biri olarak tarihteki yerini aldı. GM ise Corvette için daha büyük bir fabrika inşa ediyor ve yaklaşık 700 milyon dolar yatırım ayırdı. Corvette muhtemelen yepyeni tasarımlara sahip iki farklı ürün serisi olarak yolculuğuna devam edecek ancak klasik 'Vette artık üretilmeyecek.

    Yeni modellerden birinin C8, birinin de muhtemel bir Cadillac varyantı olacağı düşünülüyor. Öte yandan yeni fabrika, SUV çılgınlığının dünyayı sardığı bu yıllarda Cadillac'ın eksiğini tamamlayacak bir modelin üretimine ev sahipliği yapabilir.

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    CEO Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title