Haberler

    Bir Tesla Model X, Sebepsiz Yere Alevler İçinde Kaldı (Video)

    Elektrikli otomobil üreticilerinin en hassas olduğu konulardan bir tanesi de araçlarda yangına karşı alınan önlemler. Elektrikli araçlar, bir defa yanmaya başladıklarında genellikle bataryaları bitene kadar söndürülemiyor.

    Öte yandan bir Tesla Model X, yanmak konusunda oldukça ısrarcı. Tamire götürüldüğü sırada alev alan aracın daha önce de garajda boş dururken yandığı tespit edildi.

    Adli tıp mühendisi David Bizza, aracın garajdan çıkarıldığını söylerken, bir Tesla mühendisinin aracın bataryasından beslemeyi çıkardığını, böylece aracın güvenli taşımaya uygun hale geldiğini söyledi. Saat 3: 30'da taşıması başlayan araç, 6: 20 civarında görünürde hiçbir sebep olmaksızın alev aldı.

    Yangın, söndürülene kadar dört saat sürdü ve araca ciddi hasar verdi. Yangının sebebi bilinmiyor. Öte yandan bu, bir Tesla aracın durduk yere alev aldığı ilk vaka da değil. Geçtiğimiz aralık ayında da garaja çekilen bir Model S, açıklanamayan bir şekilde alev almıştı. Bu aracın da daha önce bir hasar kaydı bulunmuyordu.

    Tesla, bu konuda yaşanan olayların "olağanüstü nadir vakalar" olduğunu açıklamıştı. Son yanan aracın videosu olmasa da durduk yere alev alan bir Tesla S'e ait aşağıdaki video, elektrikli araçlarda yangın konusunda fikir verebilir.

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title