Haberler

Şentop: İnsanlık,yeni Bir Uluslararası Düzen Kurma Mecburiyetinde

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Uluslararası hukuk kör topal devam ettiği halde, artık onun da itibarının sona erdiği bir noktadayız. Şimdi insanlık yeni bir uluslararası düzen kurma, insanı esas alan, devletlerin eşitliğine dayalı bir düzen kurma mecburiyetiyle karşı karşıya" dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Uluslararası hukuk kör topal devam ettiği halde, artık onun da itibarının sona erdiği bir noktadayız. Şimdi insanlık yeni bir uluslararası düzen kurma, insanı esas alan, devletlerin eşitliğine dayalı bir düzen kurma mecburiyetiyle karşı karşıya" dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Memur-Sen'in düzenlediği, 'İşin Geleceği, Tehditler ve Fırsatlar' konulu uluslararası konferansa katıldı. Burada konuşan Mustafa Şentop, siyasete girmeden önce, öğretim üyesi olduğu dönemde Eğitim Bir Sen üyesi olduğunu, sendikacılığın sadece sahip olduğu camianın haklarını savunan, onlar için mücadele eden bir alan olmadığını kaydetti. Sendikacılığın aynı zamanda, ülkenin özgürlükler ve demokrasi alanında mücadelesinin de önemli bir unsuru olduğunu dile getiren Mustafa Şentop, "Bu açıdan Türkiye'de yaşanan 28 Şubat postmodern müdahale, darbe sırasında Eğitim Bir Sen ve Memur Sen'in çok ciddi çalışmaları, katkıları olmuştu, bir karşı duruş, darbeye karşı bir muhalefet ortaya koyma bakımından" dedi.

Mustafa Şentop, uluslararası hukukun itibarsızlaştığını, bunun en büyük örneğinin de İsrail'in Suriye'ye ait olan Golan Tepeleri'ni işgal etmesinin ABD tarafından tanınmaması olduğunu kaydetti. Şentop, şöyle devam etti:

"Amerika'ya ait bir toprağı İsrail'e vermiyor, Suriye'ye ait bir toprağı İsrail'e veriyor. Kim, ABD Başkanı veriyor. Yani uluslararası hukuk kör topal devam ettiği halde, artık onun da itibarının sona erdiği bir noktadayız. Şimdi insanlık yeni bir uluslararası düzen kurma, insanı esas alan, devletlerin eşitliğine dayalı bir düzen kurma mecburiyetiyle karşı karşıya. Sendikalarımızın emekten ve işten hareketle yola çıktıkları için insanı esas alan bir anlayışı hakim kılmada dünyada önemli bir fonksiyonu bu dönemde icra edeceği kanaatindeyim."

- Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Mustafa Şentop Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title