Haberler

Mersin Ağaçları Kesip Limon Fidanı Diktiler

Ağaçları kesip limon fidanı diktilerMersin'in merkez Mezitli İlçe Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Eski Mezitli Mahallesi'nde bir kişinin orman arazisindeki 20 yıllık ağaçları keserek kendisine limon bahçesi yapmak için ağaç diktiğini belirterek Orman Bölge Müdürlüğü'nü göreve davet ettiğini söyledi.

Ağaçları kesip limon fidanı diktiler

Mersin'in merkez Mezitli İlçe Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Eski Mezitli Mahallesi'nde bir kişinin orman arazisindeki 20 yıllık ağaçları keserek kendisine limon bahçesi yapmak için ağaç diktiğini belirterek Orman Bölge Müdürlüğü'nü göreve davet ettiğini söyledi.

Otobanın kuzeyinde bulunan Hazine'ye ait 15 dekara yakın alanda 20 yıllık çam, ardıç ve okaliptüsten oluşan 300 kadar ağacın geçen yıl bir vatandaş tarafından kesildiğini belirten Başkan Tarhan, kendilerinin ihbarı ile Orman Bölge Müdürlüğü'nün bölgeyi dikenli telle çevirerek çam fidanı diktiğini söyledi. Ancak daha önce ağaçları kesen kişinin dikenli telleri kaldırıp alana limon fidanı dikmeye başladığını belirten Tarhan, Orman Bölge Müdürlüğümüzün tüm hassasiyetine karşın maalesef nereden güç aldığı anlaşılamayan vatandaş bu kez yeni dikilen fidanları talan ederek alanı limon bahçesi haline getirdi. Burasının oldu bittiye getirileceğinden duyulan kaygı, maalesef haklı çıktı. Ben öncelikle burada yaşayan vatandaşlardan başlayarak tüm halkımızın, sivil toplum kuruluşlarının ve resmi kurumların orman alanlarımıza sahip çıkmalarını istiyorum. Çevreci kuruluşlardan da orman alanlarımız için hassasiyet göstermesini bekliyoruz. Yaklaşık 300 ağacın kesildiği acı bir tabloyla karşımızda duran bu arazinin en azından talancılara bırakılmadan halkın yararına kullandırılmasını bekliyoruz dedi.

'AĞAÇLANDIRILIP PİKNİK ALANI YAPILSIN'

Eski Mezitli Mahallesi Muhtarı Veysel Gılıçoğlu ise aynı alanda 20 yıl önce yaşanan benzer bir ağaç katliamı sonrası Orman Bölge Müdürlüğü tarafından alanda ağaçlandırılma yapıldığı söyledi. Gılıçoğlu şöyle konuştu

20 yıl sonra tam da ağaçlar gürleşip orman haline geldiğinde aynı şahıs tarafından yine katliam yapıldı. Şimdi ise limon bahçesine dönüştürülmeye çalışılıyor. Biz bir an önce alanın katliamdan kurtarılmasını istiyoruz. Gerekirse Mezitli Belediyesi'ne devri sağlanarak piknik alanı olarak vatandaşlarımızın kullanımına açılmasını talep ediyoruz dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Neşet Tarhan Mezitli Mersin Haberler

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Yalı Çapkını CANLI İZLE! 19 Nisan Yalı Çapkını 66. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title