Haberler

Blackberry Messenger Kapanıyor, Bbm Yaklaşık 14 Yıl Sonra Kapanıyor

BlackBerry Messenger 31 Mayıs'ta Kapanıyor

BBM Kapanıyor, BlackBerry Messenger Kapanıyor.

WhatsApp hayatımıza girmeden önce, Facebook Messenger, WeChat veya BBM BlackBerry Messenger vardı. 2005 Ağustos ayında başlatılan BBM Hizmeti, insanları masaüstü uygulamalardan ve kısa mesajlardan uzaklaştıran ilk popüler sohbet uygulaması oldu. Neredeyse tam 14 yıl hizmet eden servis, eğer siz ücret ödemeyi kabul etmezseniz artık kullanılmayacak.

BBM, 2016 yılından bu yana bugün 31 Mayıs 2019 tarihinde kapatılacağını açıklayan Emtek tarafından yönetildi. En azından çoğu insan tarafından kullanılan tüketici sürümü.

Kurumsal olarak BBM Kullanılmaya Devam Edecek!

Uygulamanın Kurumsal Sürümünü yakında Google Play Store'dan ve Apple Store'dan indirilebilirsiniz. Ancak her altı ay size 2.5 dolara patlayacak. Kurumsal sürümde şifreleme, mesaj düzenleme ve bir kaç yeni özellik daha olacak. Kullanıcıları kendisinde kalmak için Emtek, ilk yılı ücretsiz sunuyor ancak bundan sonra kullanmak için ödeme yapmanız istenecek.

BlackBerry Messenger, mobil cihazlara olan uygunluğu ve en önemlisi düşük maliyeti sebebiyle başlangıçta oldukça popülerdi. Piyasaya sürüldüğünde mobil hizmet sağlayıcılarının sunduğu SMS miktarları oldukça düşüktü. bu anlamda veri yolu ile mesaj göndermek çok daha ucuza geliyordu. BBM metinlerinde bulunan ilave özelliklerden bahsetmiyorum bile. Ancak söz konusu uygulama BlackBerry cihazlarına özel bir uygulama olarak kaldı.

2013 yılında Android ve iOS cihazlarındaki patlama bir zamanların ikonik olan hizmetini üzücü bir şekilde sonlanmasına ön ayak oldu. Artık BBM'e Hoşçakal deme zamanı. BlackBerry Messenger Kapanıyor tarih mi? 31 Mayıs 2019!

TNW

Kaynak: Teknotalk.com / Teknoloji

Facebook Messenger WeChat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title