Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 3

3(Geniş haber) 1-ATAŞEHİR'DE İETT OTOBÜSÜ ÇÖP KAMYONUNA ÇARPTIHaber-Kamera: Ramazan EĞRİ-Gamze ŞİMŞEK/İSTANBUL DHAAtaşehir, D-100 karayolunda İETT otobüsü önünde seyreden çöp kamyonuna çarptı.

DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 3

(Geniş haber )

1-ATAŞEHİR'DE İETT OTOBÜSÜ ÇÖP KAMYONUNA ÇARPTI

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ-Gamze ŞİMŞEK/İSTANBUL DHA

Ataşehir, D-100 karayolunda İETT otobüsü önünde seyreden çöp kamyonuna çarptı. Kazada otobüste bulunan 4 kişi yaralanırken, trafik yoğunluğu oluştu.

Kaza saat 12.30 sıralarında D-100 karayolu Yenisahra mevkii Kadıköy istikameti yan yol üzerinde meydana geldi. Metin Üze yönetimindeki 34 TP 7705 plakalı İETT otobüsü, önünde seyreden Ali Balcı yönetimindeki 34 NC 0376 plakalı çöp kamyonuna çarptı. Kazada İEET otobüsünde bir kişi, çöp kamyonunda ise 3 kişi olmak üzere 4 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kaza yapan İETT şoförü Metin Üze, "Araba durmadı. 1 yaralı var." dedi. Kaza sonrası bölgede trafik yoğunluğu oluştu.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Kaza yapan otobüs

-Kaza yapan çöp kamyonu

-İETT şoförü ile röp

-Yaralıların ambulansa götürülmesi

-Ambulanstaki yaralı

-oluşan yoğun trafik

-Genel ve detay

22.04.2019 - 13.32 Haber Kodu : 190422110

===============================================

2-BAYRAMPAŞA'DA OTOMOBİL BARİYERE SAPLANDI

Haber-Kamera: Murat SOLAK/İSTANBUL DHA

Bayrampaşa TEM Bağlantı Yolu'nda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, refüjdeki bariyere ok gibi saplandı. Otomobil sürücüsü kazayı yara almadan atlattı.

Kaza saat 11.00 sıralarında Bayrampaşa TEM Bağlantı Yolu Aksaray istikametinde meydana geldi. İddiaya göre Emin Güneş(49) yönetimindeki 34 CTU 23 plakalı otomobil, seyir halindeyken bir başka aracın sıkıştırması sonucunda yoldan çıkarak, refüjdeki bariyerlere çarptı. Bariyerin ok gibi saplandığı araçta sürücü Güneş, kazayı yara almadan atlattı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri çağrıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tedbir amaçlı Emin Güneş'i ayakta tedavi ettikten sonra Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Kaza nedeniyle TEM Bağlantı Yolu Aksaray istikametinde kısa süreli trafik yoğunluğu oluştu. Araçların çekiciyle yoldan kaldırılmasının ardından trafik normale döndü. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Bariyerlere saplanan araçtan görüntü

-İtfaiye ekiplerinden görüntü

-Trafikten görüntü

-Aracın çekiyle kaldırılması

-Genel ve detaylar

22.04.2019 - 12.51 Haber Kodu : 190422085

===========================================

3-KARTAL'DA MİNİBÜSLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI

Haber-Kamera: Murat KORKMAZ/İSTANBUL DHA

Kartal'da minibüs ve otomobilin karıştığı kazada, otomobil sürücüsü ağır yaralandı.

Kaza saat 12.30 sıralarında Kordonboyu Mahallesi, Ankara Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Kartal istikametine seyreden 34 ZF 2768 plakalı otomobilin sürücüsü Mehmet M. Pendik yönüne dönüş yapmaya çalışırken, Erdi A. yönetimindeki 34 M 2963 plakalı minibüsle çarpıştı. Kazada iki aracın sürücüsü de yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, otomobil sürücüsü Mehmet M.'nin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Kazaya karışan araçlar çekiciyle yoldan kaldırıldı. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Kaza yerinden görüntüler

-Kaza yapan araçlar

-Araçların yoldan kaldırılması

-Genel ve detaylar

=================================

4- İMAMOĞLU: ULAŞIMDAN SUYA KADAR TÜM UNSURLARI MAYIS'TAKİ İLK MECLİSE TAŞIMA NİYETİNDEYİZ

Haber-Kamera: Gökhan ÇELİK - Onur MERİÇ, İSTANBUL- İSTANBUL Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul'daki halkın, çıkarına olan ulaşımdan suya kadar tüm unsurları Mayıs'taki ilk meclise taşıma niyetindeyiz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'de bulunan hizmet binasındaki makam odasında basın toplantısı düzenleyen Ekrem İmamoğlu, sözlerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Ankara'da uğradığı saldırıyı bir kez daha kınayarak başladı. İmamoğlu, "Bu saldırı, sadece Kemal Kılıçdaroğlu'na ve CHP'ye yapılmış bir saldırı değildir. Bu saldırı, Türkiye Cumhuriyeti'nin devlet anlayışına, milletine, demokrasi inancına yapılmıştır. Talihsizlikler var. Bu saldırıyı yapanlarla ilgili gerekli tüm yasal işlemlerin yapılmasını diliyor, istiyor ve takip ediyoruz. Bu süreç içerisinde bunun sadece bir tepki eylemi olmadığına ilişkin inancım belirtmiştim. Yinelemek istiyorum. Bu işin arka planında ne varsa, bir an önce ortaya çıkartılıp, bu ve bunun gibi olayların yaşanmaması konusunda, ilgili kurumların, görevlilerin tedbirli davranması gerektiğini belirtmek istiyorum. Bunların ötesinde, bir de devlet adamlığı tedbiri vardır. Devlet adamlığı çok önemli. Talihsiz açıklamalar var. Kamuoyu önünde olan insanların çok dikkatli konuşması lazım. Mesajlarımızı çok hassas vermeliyiz. Kişisel, çıkarlarımız, kaygılarımız, oy hesaplarımız üzerinden verilen mesajlar, gerçekten milletimizin geleceğini tehdit eden ve insanlığı huzursuz eden boyutlara ulaşabiliyor. İnsanları kışkırtabiliyor. Bu tür kötü eylemler planlaması içerisinde olan insanları, planlarını kolaylaştırıyor. Bunun sanası, banası veya bir başkasına göresi yoktur. Bu yapılan kötü saldırı ve bunun gibi olaylar, Türkiyemize, uluslararası platformlarda olsun, kendi iç dünyamızda ve demokrasi inancımızda gerçekten tahribatlar ortaya koymaktadır" dedi.

"HERKESİN HASSAS DAVRANARAK KONUŞMASINI DİLİYORUM"

Saldırının ardından talihsiz cümleler duyduklarını belirten Ekrem İmamoğlu, "Çok acı, neyin mesajı? ya da 'yüzde 93'e yakın oy almadığınız yere niye gittiniz?' ne demek yahu? Türkiye'nin her karışı bizim. Her köyüne, mezrasına, yaylasına, sahiline gideriz. Gidemeyeceğimiz yer yok. Hiç kimsenin gidemeyeceği bir yer yok. Herkes her yere gider. Ülkemizin, bu boyutuna dair, bu talihsiz açıklamaların derhal bitmesini diliyorum. Herkesin hassas, davranarak konuşmasını diliyorum. Genel Başkanımızın devlet adamlığı, soğuk duruşu, topluma barışı ve huzuru öneren açıklamalarıyla günü sonuçlandırması da örnek bir davranıştır" ifadelerini kullandı.

"16 MİLYONLUK MİTİNGİN GERÇEKLEŞTİĞİ BİR GÜNÜ YAŞAMAK BENİM İÇİN ONUR VERİCİYDİ"

Maltepe'de yapılan miting hakkında da konuşan İmamoğlu, "Herkesi kendi imkanlarıyla çağırarak davet ettiğimiz Maltepe'ye tek bir belediye aracı tahsis etmeden, insanların kendi olanaklarıyla oraya gelmesi, tam da hayal ettiğim 16 milyonluk mitingin gerçekleştiği bir günü yaşamak benim için onur vericiydi" diye konuştu.

"İNŞALLAH İSTANBUL HALKINA LAYIK BİR DÖNEMİ HEP BİRLİKTE YAŞARIZ"

Bugün yapılacak meclis toplantısı hakkında İmamoğlu ise, "Bugün, 8. dönemin ilk meclis toplantısını yapılacak. Demokrasiye olan inancımızı ve ortaya koyacağımız karakterimizi anlatacağımız bir meclisle yönetim dönemimize başlangıç yapacağız. Tüm meclis üyesi arkadaşlarımızın ve benim, inşallah İstanbul halkına layık olduğu bir dönemi hep birlikte yaşarız" dedi.

"SUYA KADAR TÜM UNSURLARI MAYIS'TAKİ İLK MECLİSE TAŞIMA NİYETİNDEYİZ"

"İstanbullu ne zaman indirimli ulaşım ve su ile buluşacak" sorusuna da İmamoğlu, "Bu uygulamaları Mayıs meclisine hazırlayacağız. Ama orada vadettiğimiz, İstanbul'daki halkın, çıkarına olan ulaşımdan suya kadar tüm unsurları Mayıs'taki ilk meclise taşıma niyetindeyiz. Bugün öğleden sonrada canlı bir şekilde Meclisimizi, izleyebilir vatandaşlarımız. Beklentimiz şu, her şey orada konuşulsun. Herkes her şeyi dinlesin. Burada niyet nedir anlaşılsın. Yeni bir dönem, şeffaflığın önde olduğu, siyasi kavramların, partilerin üzerinde bir anlayışla bir süreç yönetimini başlatacağızö ifadelerini kullandı.

"YASAL SÜRECİ BAŞLATTIK"

İmamoğlu kendisine yönelik atılan bazı gazete manşetleri üzerine, "İnsanların duygularını ayaklar altına alan, hepimizin hassas olduğu şehitlik mertebesi ile ilgili çok terbiyesizce haber yapma ki bunun haberle de ilgisi yok. Bunu yazan çizenlerin herhalde çok canı acımış ki böyle bir şeylere başvuruyor. Biz onla ilgili yasal süreci başlattık. Benim söylediği şey, aktif siyaset yaptığı dönemde özellikle orada vurgulamak istediğim cumhurbaşkanlığı seçimlerinde topluma verdiği mesajları beğendiğimi söyledim. Halen aynı yerdeyim. Bazı şeyler şanstır. Toplum ve kişi bunu değerlendirebilir. Kişiler de hata yapıyor, bazen toplum da kişilere karşı hata yapabiliyor. Keşke o barışçıl ve toplumu kapsayıcı sözleri devam etseydi" dedi.

"İNSANIN AHLAKLI TİCARET YAPMASI KADAR GÜZEL BİR ŞEY YOK"

"Belediye Başkanlığı görevinizin yanı sıra, inşaat işlerinize devam edecek misiniz" sorusuna ise Ekrem İmamoğlu, "Belediye başkanlığı bir görev, yarın bitebilir. Döndüğümde yine ekmeğimin başına döneceğim. Bitmez görevimiz devam ederse orası benim çocuklarımın rızkını sağlayacak. İnsanın ahlaklı ticaret yapması kadar güzel bir şey yok. Ama buradan çıkar elde eder, belediye kurumuna iş yapar, belediyelerden ihale alırsa bu kötü bir şey. Bunu da asla yaptırmam" şeklinde cevap verdi.

Görüntü Dökümü:

------------------

-İmamoğlu'nun açıklamaları

22.04.2019 - 13.20 Haber Kodu : 190422102

===========================================

(Geniş haber)

5-AHMET KURAL'A TOPLAM 1 YIL 4 AY 20 GÜN HAPİS CEZASI

Haber- Kamera : Özden ATİK - Serpil KIRKESER / İstanbul, DHA

Şarkıcı Sıla Gençoğlu ve oyuncu Ahmet Kural arasında yaşanan şiddet olayına ilişkin davada karar çıktı. Mahkeme, Ahmet Kural'ı "Basit yaralama", "Hakaret" ve "Tehdit" suçlarından iyi hal indirimi de uygulanarak toplam 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Kural'ın cezası sabıkası olmayışı, suç işleme konusunda eğilimi olmaması gerekçeleriyle ertelendi.

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Ahmet Kural gelirken; şikayetçi Sıla Gençoğlu ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları da duruşmaya katıldılar.

KURAL'IN AVUKATLARI KEŞİF YAPILMASINI TALEP ETTİ

Ahmet Kural'ın avukatı Ahmet Kurutluoğlu, "Yargılamanın başından bu yana bize delil sunma imkanı verilmedi. Bu celse tanık dinletmek istiyoruz. Ayrıca olay yerinde keşif talebimiz vardır. Dosyada bilirkişi raporu vardır, rapora göre yandaki evden seslerin duyulmasının mümkün olmadığı yönündedir. Karşı taraf ve şahitleri, duyduk demektedir. Bu durumda mahkemenin önünde iki şık vardır. Birinci şık, bilirkişi raporuna inanıp tüm davaları reddedecektir. İkinci şık, şahide inanıp başka bir hüküm tesis edecektir. Dolayısıyla mahkeme yapacağı keşifle hiçbir bilirkişiye ihtiyaç duymadan yan evden sesin duyulup duyulmadığı gerçeğini keşif yaparak ortaya çıkaracaktır" dedi. Kural'ın avukatı Sibel Aydın ise "Müşteki Sıla'nın dilekçesinde 45 dakika boyunca mahkemede ise dinlenip dinlenip bir saat darp edildiğini söylemiştir. Ancak bu arada evden kaçmış şoförünü aramıştır" dedi. Bu sözler üzerine Sıla ve avukatı Rezan Epözdemir gülümsedi. Avukat Sibel Aydın, "Gülemezsiniz" diyerek tepki gösterdi. Avukat Rezan Epözdemir de "Buna siz karar veremezsiniz" diyerek karşı çıktı. Sibel Aydın daha sonra tanık dinletme ve keşif taleplerini yineledi.

REDDİ HAKİM TALEBİ REDDEDİLDİ

Mahkeme, Ahmet Kural'ın avukatlarının tanık dinletme ve olay yerinde keşif yapılması taleplerini reddetti. Taleplerin reddedilmesi üzerine Ahmet Kural'ın avukatları, reddi hakim talebinde bulundu. Mahkemede reddi hakim talebinin reddine karar verdi. Esas hakkındaki savunmalarının sorulması üzerime Kural'ın avukatlarından Sibel Aydın, müvekkilinin adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini, adil yargılanmadığını savunarak, taleplerinin reddedilmesini eleştirdi. Ahmet Kural'a son sözü soruldu. Kural'ın avukatları da "Son sözünü soramazsınız. CMK 216 buna manidir. Sormak isterseniz kürsü sizindir" dedi.

"MASUMUM, BERAATİMİ İSTİYORUM"

Bunun üzerine hakim, Ahmet Kural'a son sözünü sordu. Ahmet Kural son sözünde, "Olay gecesi evden çıkarken 'Seni bitireceğim' diyen hanımefendinin bunun proje olarak değerlendirdiği, daha sonra yargılamayı bu şekilde devam ettirmiştir. Ailemin, kariyerimin, mesleğimi lekenmesi nedeniyle bana attıkları 'Uyuşturucu kullanıyor' iftirasını kanıtlamak için hem kendisinden, hem benden uyuşturucu testi yapılmasını istiyorum. Kimin masal anlattığı ortaya çıksın. Ailemin evine geldiğinde uyuşturucu kullanmıştır. Kimseyi darp etmedim, hakaret etmedim. Masumum, beraatimi istiyorum" dedi. Mahkeme kararını açıklamak üzere duruşmaya 20 dakika ara verdi.

TOPLAM 1 YIL 4 AY 20 GÜN HAPİS VE ERTELEME

Aranın ardından hakim kararını açıkladı. Sanık Ahmet Kural'ı "Tehdit" suçundan 9 ay hapis cezasına çarptırdı. İyi hal indirimi yapan hakim, bu cezayı 7 ay 15 gün hapse indirdi. "Basit yaralama" suçundan 6 ay hapis cezasına çarptırılan Kural'ın bu cezası da iyi hal indiriminden 5 ay hapise indirildi. "Hakaret" suçundan ise 5 ay hapis cezası verilen Kural'ın bu cezası da iyi halden 4 ay 5 gün hapise indirildi. Kural toplam 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Verilen hapis cezalarının ise sanığa verilen hürriyeti bağlayıcı cezanın, sabıkası olmayışı, suç işleme konusunda eğilimi olmaması ve yargılama süresince mahkemede olumlu kanaat edinildiğinden cezasının şartsız olarak ertelenmesine karar verdi. Öte yandan sanık Ahmet Kural'ın sabıka kaydında belirtilen hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ilişkin bu karar kesinleştiğinde mahkemesine bildirimde bulunmasına da karar verdi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Sıla ve Ahmet Kural'ın adliye koridorundaki görüntüleri

22.04.2019 -10.14  Haber Kodu : 190422024

============================

(Geniş haber)

6-SILA'DAN DURUŞMA SONRASI AÇIKLAMA

*"Öncelikle mutluyum tabii ki. Türk adaletine çok çok teşekkür ediyorum"

Haber-Kamera: Murat DELİKLİTAŞ-Özgür EREN/İSTANBUL,

Ahmet Kural ile arasında yaşanan şiddet olayına ilişkin davanın karara bağlanmasının ardından adliye önünde basın mensuplarına açıklama yapan Sıla Gençoğlu, "Öncelikle mutluyum tabii ki. Türk adaletine çok çok teşekkür ediyorum.  Tecelli etmiş olması benim için ve bu pozisyona düşmüş, düşebilecek bütün kadınlar için bence gerçekten çok güven verici" dedi.

Şarkıcı Sıla Gençoğlu ile oyuncu Ahmet Kural arasında yaşanan şiddet olayına ilişkin dava karara bağlandı. Ahmet Kural'ın 16 ay 20 gün ceza aldığı duruşma sonrası açıklamalarda bulunan Sıla Gençoğlu, "Öncelikle mutluyum tabii ki. Türk adaletine çok çok teşekkür ediyorum.  Tecelli etmiş olması benim için ve bu pozisyona düşmüş, düşebilecek bütün kadınlar için bence gerçekten çok güven verici. Çok zor ve çok travmatik bir dönemdi benim için. Çünkü bunun iddia olduğu söylendi, türlü iftiralara uğradım, dünya kadar manipülasyonlar yapıldı. Karşısında ne kadar kuvvetli de olsanız, ne kadar ekonomik özgürlüğünüz de olsa, mesleğiniz altın bilezik gibi dursa da bileğinizde çok kolay bir şey değil aslında sağlam kalmak. Ama sahiden bugün adalet beni yüreklendirdi. Susmak, iyi bir fikir değil. Belki birilerinin hayatını kurtarabilirsiniz. Kendi başınıza gelen kötü bir şey belki iyi bir şeye vesile olabilir. O yüzden mümkün mertebe herkese biraz cesur olabilmeyi, yürekli olabilmeyi salık veriyorum" diye konuştu.

"ÇOK ADİL BİR DURUŞMA OLDU"

Sıla Gençoğlu, verilen cezanın yeterli olup olmadığı sorusunu "Yargının çok adil olduğu kanaatindeyim. Çok adil bir duruşma oldu" diye cevapladı.

"BİRAZ CESUR VE BİRAZ YÜREKLİ OLMAKTA FAYDA VAR"

Davanın şiddet görmüş diğer kadınlara örnek olması açısından ne anlama geldiğinin sorulması üzerine ise şarkıcı Sıla Gençoğlu "Zaten emsal mahiyetinde bir dava olduğunu zannediyorum. Zaten bu kadar ses vermenin en önemli nedenlerinden biri de buydu. Dediğim gibi, biraz cesur ve biraz yürekli olmakta fayda var. Kolay bir süreç değil sizi gerçekten zorlayan bir süreç. Ama kendi saygımız adına önce hakkımızı aramak zorundayız. Burası madem ki bir hukuk devleti o zaman ses çıkartmak zorundayız"  şeklinde cevap verdi.

Görüntü dökümü:

-----------------

-Sıla'nın açıklamaları

========================

7- AHMET KURAL'DAN 'UYUŞTURUCU' İMASI

Sinem ERYILMAZ - Özgür KUMANOVALI / İSTANBUL, - OYUNCU Ahmet Kural, "Hodri meydan. Hem Sıla Hanım için hem de kendim için uyuşturucu testi istedim. 'Kimin masalı uydurduğunu görelim' dedim" dedi. Kural'ın avukat ise,  "O gömlekte Sıla Hanım da kanı çıksaydı acaba alkolün dışında başka ne çıkacaktı?" ifadesini kullandı.

Oyuncu Ahmet Kural, Şarkıcı Sıla Gençoğlu'na karşı 'hakaret, tehdit ve kasten yaralama' suçlarını işlediği iddiasıyla yargılandığı davada 16 ay 20 gün cezaya çarptırıldı.

Çağlayan Adliyesi'ndeki duruşma sonrasında Oyuncu Ahmet Kural ve Avukatı Sibel Aydın basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Rezzan Bey şovu bitti şimdi sıra bizdeö diyerek söze başlayan Ahmet Kural, "Hiç adil bir yargılama olmadı. Saydığı gibi cezalar falan yok, ertelenen cezalar var. Hiçbir şekilde bu iftiraları da cezaları da kabul etmiyorum. Bu daha burada bitmedi. Bunun bir üst mahkemesi var. O zaman yine konuşacağız" şeklinde konuştu.

Ahmet Kural'ın ardından sözü alan Avukat Sibel Aydın ise, "Kasten yaralamada değil. Özellikle algı yaratmak için 'kasten yaralama' deniliyor. Kasten yaralamanın hukukçular ne demek olduğunu çok iyi bilir. Basit yaralama, tehdit ve hakaretin her biri için 6 aya kadar değişen cezalar aldı ve bu cezalar ertelendi. Adli para cezası bile değil, ertelendi. Bunun toplamı da yok. 'Ahmet Kural 5 yıl hapis yatacak' gibi bir algı yaratılmak istendi. Her bir suç toplanmıyor hepsi ayrı ayrı değerlendiriliyor" dedi.

"SILA ALGI YARATIYOR"

Ahmet Kural Şarkıcı Sıla Gençoğlu'na kesinlikle şiddet uygulamadığını yineleyerek, "Bu iki sevgilinin arasında geçen bir tartışmaydı. Olaylar buraya kadar geldi. Benim 2009 yılından kalan geçmişte yaptığım bir hatayı sokak tabiriyle eline almış sallıyor.  Algı yapıyor, o çok yanlış. Ben mahkemede de söyledim: Hodri meydan. Hem Sıla Hanım için hem de kendim için uyuşturucu testi istedim. 'Kimin masalı uydurduğunu görelim' dedim. Tabi bu da dinlenmedi" ifadelerini kullandı.

GÖRGÜ TANIĞI DA REDDEDİLDİ

Bütün delillerinin reddedildiğini dile getiren Avukat Aydın, "Son anda çıkan bir görgü tanığımız var. Dedik ki, bu davanın seyrini değiştirecektir. Nasıl onlar bir komşu çıkardılar, Ahmet Bey'in de karşı komşusu tanıklık etmek istedi. Tanığımız o gece sabah 5.30'a doğru namaza kalktığını, Ahmet Bey'in evinden Sıla hanımın sessiz sakin bir şekilde bir binek araca bindiğini gördüğünü söyledi. Tanığımız mahkemede hazır bulundu. Tanığın çok önemli olduğunu, mutlaka dinlenmesi gerektiğini söyledik. Mahkeme bunu da reddetti" dedi.

Avukat Aydın, "Ahmet Bey'in evinin içinden asla ses duyulamayacağı Yıldız Teknik Üniversitesi'nin akademisyenleri tespit etmiştir. Mahkemeye buna inanmıyorlarsa bilirkişi keşfi yapılmasını talep ettik. Bu da reddedildi. Tanıdığımız var dedik bu da reddedildi" diye konuştu.

'UYUŞTURUCU' İMASI

"Ortada yok edilen, kaybedilen bir delil varö diyerek sözlerine devam eden Avukat Sibel Aydın şunları söyledi:

"Kanlı gömlek var. O gömlek Sıla Hanım tarafından ifade verdiği gün veriliyor. Rezzan Bey'in kendi ifadesi tutanaklarda var. 'Efendim dosyadaki darp raporu yeterli. Bu delili biz hemen alalım' diyor. Savcı da delili veriyor. O da ayrı bir durum. Bir kan var ortada. Eğer bu delil olarak kalsaydı Biz zaten incelenmesini isteyecektik. O kan Ahmet Bey'in kanı olabilir çünkü dudağı patlamıştı. Bu kan Sıla'nın kanı olabilir veya bu kan da olmayabilir. O gömlekte Sıla Hanım da kanı çıksaydı acaba alkolün dışında başka ne çıkacaktı? Kan Ahmet Bey'in çıksaydı bunun karşılıklı olduğu, Sıla'nın da kendisine şiddet uyguladığı açıkça ortaya çıkacaktı."

"SILA HEM PSİKOLOJİK HEM FİZİKSEL UYGULAMAYI SEVİYOR"

Sıla'nın şiddete meyilli bir insan olduğunu söyleyen Ahmet Kural, "Zaten kendisi de şiddete meyilli bir insan. Mahremiyete önem verdiğim için bunu daha önce söylemedim. Kendisi hem kadınlara hem de erkeklere psikolojik şiddet uygulamayı çok sever. Fiziksel şiddeti de çok sever. Bu bir intikam davasıdır. Bu intikam dönüşüdür. Bunun başka bir açıklaması yoktur. Bu dava daha bitmedi temyize gideceğiz' diye konuştu.

"HAPİS CEZASI SÖZ KONUSU DEĞİL"

Bir üst mahkemeye gideceklerini belirten Ahmet Kural, "Daha bitmedi. Ceza falan yok. Bunu buradan söyleyeyim. Hapis cezası yok. Öyle bir şey yok" dedi.

Ahmet Kural'ın 2009 yılındaki uyuşturucu ile alakalı davasına da değinen Avukat Aydın, "2009 yılındaki açılan dava ve 2014 yılında karara bağlanan dava. 10 aylık bir ceza. Fakat henüz o dava kesinleşmedi. Bu davanın sonucuna göre bakılacak ve Ahmet Bey hiçbir şekilde hapis yatmayacak. Bunu bir hukukçu olarak çok rahat söylüyorum. Ahmet Bey'in 2009 yılında yaptığı bir gençlik hatasını sallandırarak sizlere şov yapmaya çalışıyorlar" dedi.

AHMET KURAL'DAN 'HODRİ MEYDAN'

Ahmet Kural davanın hakiminden uyuşturucu testi istediğini ifade ederek, "Çünkü öyle bir şey yapıştırıyorlar ki, sanki hala kullanıyormuşum gibi bir algı oluşturdular. Burada benim ailem, işim, itibarım, meslek arkadaşlarım, ticari ortaklıklarımın hepsi zan altında bırakıldı. Benim ekmeğimle oynamaya çalışıyorlar. O zaman herkes ne olduğunu bilecek. 'Hodri meydan' dedim. Test istedim ki kim masal anlatıyor görsünlerö şeklinde açıklamada bulundu.

Olayların bu duruma gelmesinden dolayı üzüntü duyduğunu ifade eden Kural, "Olaylar bu duruma gelmese daha iyi olurdu" dedi.

Avukat Sibel Aydın, Sıla'nın reklam ve şov yaptığını iddia ederek, "Konserlere bakın anlayacaksınızö ifadesini kullandı. Ahmet Kural da istatistiklere bakılması gerektiğini söyledi.

Görüntü Dökümü:

--------

-Kural'ın açıklamaları

=========================================

8-KAZANCI YOKUŞUNDA NAKLİYAT-İŞ'TEN 1 MAYIS AÇIKLAMASI

Haber-Kamera: Ersan SAN/İSTANBUL,

Taksim Kazancı yokuşunda toplanan DİSK'e Nakliyat-İş Sendikası üyesi bir grup, 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü'nün Taksim Meydanı'nda kutlanmasını istedi. Grup adına basın açıklamasını Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu yaptı. Küçükosmanoğlu, "Türkiye'de işçi sınıfının baskıyla çıkartılmaya çalışılan bir takım yasal düzenlemelerle elindeki ekonomik demokratik hakları alınmaya çalışılıyor. Böylesi tarihsel bir süreçte 1 Mayıslar daha bi önem kazanıyor" dedi. Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamalarına kapatılmasını eleştiren Küçükosmanoğlu, "Biz diyoruz ki; 1 Mayıs günü Taksim Meydanı işçiye kapatılamaz diyoruz. ve tüm halkımızı da burada birlikte olmaya çağırıyoruz" dedi. Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemi alırken, grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Görüntü dökümü:

-----------------

-Basın açıklaması

-Atılan sloganlar

-Pankart ve dövizler

-Genel ve detaylar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
title