Haberler

Kılıçdaroğlu'na Saldırıya Tepkiler

Adana, Hatay, Mersin ve Osmaniye'de, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Ankara'nın Çubuk ilçesinde şehit cenazesinde yapılan saldırı parti teşkilatları tarafından protesto edildi.

Adana, Hatay, Mersin ve Osmaniye'de, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Ankara'nın Çubuk ilçesinde şehit cenazesinde yapılan saldırı parti teşkilatları tarafından protesto edildi.

Adana'da, Seyhan Belediyesi Özgürlük Anıtı önünde toplanan CHP il ve ilçe yönetimiyle bazı sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar saldırıyı kınadı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, burada yaptığı açıklamada, siyasilerin böyle olaylarda tahrik eden değil, tam tersi bu eylemleri yapan insanları kınayan bir söylemde bulunmaları gerektiğini belirterek, "Biz şehit ailesinin bunun içinde olmadığını biliyoruz. Bunun dışarıdan gelen bir tahrik unsuru kişiler tarafından olduğunu da biliyoruz. Biz her zaman şehitlerimizin ve şehit ailelerini sonsuz yanındayız." dedi.

Şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyen Karalar, "CHP bu ülkenin kurucu iradesidir ve asla ayrıştırmadan, barışı bozan bir dilden yana olmamıştır. Teröre karşı her zaman karşı olmuştur. Nereden gelirse gelsin teröristlerin ve terörün karşısında olduğunu her fırsatta beyan etmiştir." diye konuştu.

Adana Baro Başkanı Veli Küçük de olayı demokrasi ve ülkeye yapılan bir saldırı olarak değerlendirdi.

CHP Adana il Başkanı Mehmet Çelebi ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Erol Salman'ın da birer konuşma yapmasının ardından grup dağıldı.

Hatay

CHP Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, il binası önünde yaptığı basın açıklamasında, Kılıçdaroğlu'na yönelik gerçekleştirilen saldırının ülkenin demokrasisine, birliğine, beraberliğine ve iç huzuruna karşı yapıldığını söyledi.

Özgün, CHP'nin her bir üyesinin saldırılara karşı dimdik ayakta olduğunu ifade etti.

Basın açıklamasına, CHP Hatay milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin, İsmet Tokdemir, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve partiler katıldı.

Mersin

Mersin'de de CHP Mersin İl Başkanlığının çağrısı üzerine Cumhuriyet Alanı'nda bir araya gelen partililer, slogan atıp saldırıyı kınadı.

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, burada yaptığı açıklamada, şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na hain bir saldırıda bulunulduğunu söyledi.

Bu saldırının şehit ve ailesine karşı yapılmış büyük bir saygısızlık olduğunu ifade eden Aktay, saldırıyla ilgili adli sürecin takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

Osmaniye

CHP Osmaniye İl Başkanı Nedim Ünlü de Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı tüm CHP'liler olarak kınadıklarını söyledi.

Ünlü, CHP olarak bu tür saldırılara karşı dimdik ayakta durduklarını ve durmaya devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title