Haberler

Hapis Cezasına Çarptırılan Ahmet Kural'dan Mahkeme Sonrası İlk Açıklama

Güncelleme:

Oyuncu Ahmet Kural, şarkıcı Sıla Gençoğlu'na karşı "hakaret, tehdit ve kasten yaralama" suçlarını işlediği iddiasıyla yargılandığı davada, 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme sonrasında hakkında çıkan karardan hoşnut olmayan Ahmet Kural avukatıyla birlikte çarpıcı açıklamalarda bulunmuş ve "Şiddette kesinlikle bulunmadım. İki sevgili arasında yaşanan bir olay buraya kadar geldi. Sokak tabiriyle eline almış bir belge sallıyor. Bu bir intikam davası ve intikam dönüşüdür. Bunu ilk kez söylüyorum; Sıla hanım, hem fiziksel hem de psikolojik şiddeti sever. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceğiz" şeklinde konuşmuştu.

Ahmet Kural, mahkeme sonrası sosyal medya hesabından da bir açıklama daha yayınladı:

"SAVUNMA HAKKI İLKELERİ TAMAMEN YOK SAYILDI"

"Bugün hukukun temel ilkelerinden olan adil yargılanma ve savunma hakkı ilkeleri tamamen yok sayıldı ve tarafıma hiçbir şekilde söz verilmedi. Duruşmada hazır bulundurduğum tanıklarımın dinlenmesi taleplerimiz reddedildi. Olayın aydınlatılması ve çelişkilerin giderilmesi için ve haklılığımızı ispat edeceğimiz için toplanmasını istediğim tüm delillerimin de reddedilmesiyle hakkımda ceza kararı verildi. Ancak hatırlatmak isterim ki burada ceza alıyor olmam suçlu bulunduğum anlamına gelmiyor. Bu dava henüz bitmedi. Hukuki olarak avukatlarım bir üst mahkemeye giderek verilen bu karara itiraz edecekler. Düşünün ki karşı tarafın çalışanı olan tanıkları dinlenmiş ancak görgü tanığı olan ve Sıla'nın o gece evden sakin bir şekilde çıkıp gittiğini gören karşı komşum duruşmada hazır edilmesine rağmen mahkemece dinlenmedi. Avukatım Sibel Aydın'ın da mahkemede söylediği gibi eğer tek taraflı beyanlar ve sadece karşı tarafın tanıkları dinlenerek karar verilecek idiyse neden duruşma yapıldı anlamak mümkün değil. Mahkeme kararını yazıp bana tebliğ edebilirdi. Bu durumda birileri çıkıp lütfen bana anlatsın. Hakkınızda bir suç istinadı var ve kendinizi savunmanıza izin verilmiyor. Deliller yok ediliyor ama yine de adalete olan inancımı yitirmemeye, umutlu olmaya çalışıyorum. Ben bu davanın arkasındayım. Tekrar tekrar söylüyorum kimseye şiddet uygulamadım, hakaret etmedim, kimseyi tehdit etmedim. Haklılığımı ispat etmek için sonuna kadar savaşacağım. Her vatandaş gibi hakkımı aramaya devam edeceğim. Hepimizin adil yargılanma ve savunma hakkı olduğunu hatırlatarak adaletin tecelli edeceğine inanıyorum."

Hapis Cezasına Çarptırılan Ahmet Kural'dan Mahkeme Sonrası İlk Açıklama

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Ahmet Kural Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500

Yorumlar (22)

Davaro:

Ben de sunu anlamiyorum.anadoluda bir surü kadin esinden dayak yiyor hic bisey olmuyor ama sozkonusu meshur biri olursa dayak atan hapis cezasi aliyor!bu nasil bir adalet?

24
2
yanıtYanıtla
salih:

Kafasını kesip çöp konteynerine atsaydın bu kadar cezayı haketmezdin, yazık olmuş kardeş.

14
5
yanıtYanıtla
baba:

salih seni bakırköye kontrole götürseler birdaha çıkamazsın. şurda konuştuğun suça teşfik

yanıt2
yanıt4
.......:

Hadi len ordann....

yanıt1
yanıt2
Cem:

Bu kadın idam edilmediği müddetçe kamu vicdanı rahatlamaz!

5
9
yanıtYanıtla
Çekiç:

Ahmet üflemiştir gene pis herif ne tip var nede şekil

2
10
yanıtYanıtla
HAKAN:

SILA ''YA YAPILANLARI TASTİF ETMİYORUM LAKİN SILA ''YA OLAN HERGÜN BİNLERCE KADINI BAŞINA GELİYOR AMA GÜNDEM VE ADALET YRİNİ BULMUYOR NEDEN CÜNKÜ DİĞER İNSANLAR ÜNLÜ VE GÖZ ÖNÜNDE OLMADIĞI İÇİN.

8
3
yanıtYanıtla
Evo20:

Çamur at izi kalsın olayıdır bu. Bu aralar çok moda oldu sevgililer ayrılıyor yok beni taciz etti yok saldırdı mahkeme kapılarındaki sıranın yarısı bunun gibi iftira olayları!

9
1
yanıtYanıtla
aa:

işte bunalrın haberlerı yuzunden ınsan gunaha gırıyor. bunalrın hepsı asagılık ınsanlar. bız neden bunların hayatlarını dınlıyoruz. .

9
1
yanıtYanıtla
Kemal:

anca gidersin, yürüüüüü

1
7
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title