Haberler

Erzurum Yaban Keçinin Dağcıya Tepkisi

Erzurum'un İspir İlçesi'nin Yedigöl köyünde yaşayan 38 yaşındeki dağcı Bülent Erkan, Kaçkar sıra dağlarında tek başına gezerken karşısına çıkan çengel boynuzlu bir keçinin ilginç tepkisi ile karşılaştı. Erkan yaşadığı bu olayı hayatı boyu unutamayacağını söyleyerek, Otların üzerine uzanan bir keçi ile karşılaştım. Yağmur yağıyordu. Beni gören keçiyle bir süre bakıştık. Keçi daha sonra ayağı kalkıp önündeki kayaya ayağı ile peşpeşe vurarak adeta 'bural benim terk et' der gibiydi. Bende oraşı terk etti dedi.

İspir ilçesinde geçen yıl hayatının konu edildiği belgeselle çok sayıda ödül alan ve Dağların oğlu olarak bilinen Bülent Erkan, avlayacağı dağ keçisinin gözyaşını görünce avcılığı bırakarak hayatını dağlara ve doğayı korumaya adadı. Askerden döndükten sonra mahallesinin dağlık alanlarında keklik avlamaya devam eden Erkan, avcılık yaparken çengel boynuzlu diye tabir edilen dağ keçisi gördü. Kendini kamufle ederek keçiye 3 metre kadar yaklaşan Erkan, av tüfeğiyle hedef aldığı keçinin gözlerinden düşen yaş damlasını fark edince yaptığı işin yanlış olduğunu düşündü. Erkan, o günden sonra avcılığı bırakıp kendini dağlara ve yaban hayatını korumaya adadı. Keçiyi vurmayan erkan kendimi dağlara ve doğal hayatı korumaya adadı. Geçtiğimiz hafta kış uykusundan uyanan boz ayıların izini sürmeye başlayan Erkan, Yıllardır kendimi doğaya adadım. Aynı zamanda dağcılık sporu da yapıyorum. Elimde kameramla birlikte günlerce dağlarda gezerim. Boz ayıların izini sürüyorm. Bugüne kadar çok ilginç görüntüler çektim. Bunlardan biri de yine bir keçi oldu. uyurken karşılaştığım keçi beni görüp ayağa kalktı. Ayağını önündeki taşa vurarak homurdanmaya başladı. Sanki bana buralar benim çık git der gibiydi. Benden zarar gelmeyeceğini anlayınca da tekrar aynı yere uzandı. Bende çıkıp gittim dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İspir Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title